HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
 

Komend weekend extra druk op Genneper Parken

Nieuws afbeelding

11-10-2022 Op zaterdag 15 oktober van 07.00-21.00 uur en zondag 16 oktober van 07.00-19.00 uur    
vindt er bij het Indoor Sportcentrum Eindhoven het Dutch Open Taekwondo plaats. 
Er worden verwijsborden geplaatst en parkeerwachters worden ingezet om alles in goede banen te leiden.      

Lees verder

Oranje-Rood staat voor hockeyen in een veilige omgeving

Nieuws afbeelding

21-9-2022 HC Oranje-Rood wil een hockeyclub zijn waar iedereen zich veilig voelt en plezier beleeft aan de hockeysport. Daarom vinden we het belangrijk om onaangename en ongewenste zaken (bijvoorbeeld pesten, (seksuele) intimidatie of discriminatie) binnen onze club te voorkomen en waar nodig bespreekbaar te maken.
Lees verder

Fiets en/of wacht samen!!

Nieuws afbeelding

21-9-2022 We gaan alweer richting de herfst, dat betekent dat het steeds eerder donker wordt. 
Veel kinderen komen op de fiets naar de training, - super goed natuurlijk - maar moeten dus ook in het donker weer terug naar huis. Wij vinden het heel belangrijk dat jullie dit zo veilig mogelijk doen. Spreek dus af met je vrienden en fiets in groepjes. Een teamgenoot laat je toch niet alleen naar
Lees verder

24 september: Verkeersdrukte verwacht

Nieuws afbeelding

19-9-2022 Op zaterdag 24 september vindt er een kickboksgala plaats plaats in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven.  Enfusion Live begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De verwachting is dat er 2500 bezoekers naar het evenement komen. 
Lees verder

Problemen app voor IOS16 gebruikers

Nieuws afbeelding

13-9-2022Er is gebleken dat er voor gebruikers van Apple toestellen met IOS 16 problemen zijn met het gebruik van de clubapp. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit op te lossen en bij LISA verwachten ze dat het probleem eind deze week verholpen is.
Lees verder

Zondag 18 september SUPER SUNDAY

Nieuws afbeelding

13-9-2022Aanstaande zondag 18 september is het SUPER SUNDAY bij Oranje-Rood! We beginnen om 12.45 uur met de thuiswedstrijd van Dames 1 tegen Leonidas. De wedstrijd van Heren 1 tegen Rotterdam begint om 14.45 uur. Daarna is het tijd voor muziek van DJ Chris XXL en entertainment van tafelgoochelaar en illusionist Dave van Gulik. 
Dat wordt dus weer een heerlijke lange hockeyzondag!
Lees verder

Opstart (jongste) jeugd seizoen 2022-2023

Nieuws afbeelding

12-9-2022 Beste (jongste) jeugdspelers en ouders,
Namens bestuur jeugd en ons technisch team hopen wij dat iedereen een heerlijke vakantie heeft gehad en zin heeft om weer lekker met z’n allen te gaan hockeyen. Wij zijn achter de schermen in ieder geval hard aan het werk om het seizoen weer te laten beginnen.
Lees verder

10 september feestelijke kick-off met oefenwedstrijden voor alle jeugdteams

Nieuws afbeelding

7-9-2022 Op zaterdag 10 september organiseren wij bij HC Oranje-Rood een feestelijke kick-off van het nieuwe seizoen. De hele dag zijn er op de club verschillende activiteiten en evenementen. Zo beginnen we vanaf 08.30 uur met de oefenwedstrijden voor de jeugd, en de tweedehands hockeybeurs (9 -11 uur), kunnen kinderen tussen 09.30 en 12.15 uur ‘bitje happen’ en deelt onze sponsor Crisp allemaal lekkere
Lees verder

Jeugdtrainers voor onze O18 en O16-jeugdteams gezocht

Nieuws afbeelding

7-9-2022 Ben jij een hockeyer, student, hockey-ouder of gewoon gek van hockey en wil jij een van onze O18 (A) of O16 (B)-jeugdteams trainen in het komende seizoen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Onze technische staf biedt jeugdtrainers de kans om zichzelf te ontwikkelen en het vak te leren van andere (top)trainers. En daar word je dan ook nog voor betaald!
Lees verder

Van de voorzitter: ‘We gaan weer beginnen!’

Nieuws afbeelding

2-9-2022  
Eenmaal terug van vakantie voelt het toch wel heel bijzonder om weer op onze club te zijn. Je hoort overal de hartelijke begroetingen, waarbij mooie vakantieverhalen worden gedeeld en verwachtingen voor het nieuwe seizoen worden uitgewisseld. Daarnaast zie en voel je dat onze club nooit stil zit. Ook niet in de vakantiemaanden. Achter de schermen hebben velen gewerkt aan de
Lees verder

Planning jeugdwedstrijden vertraagd

Nieuws afbeelding

1-9-2022In verband met een technische storing bij de KNHB is het voor ons op dit moment niet mogelijk om de planning voor de jeugdwedstrijden te maken. Wij hopen dit zo snel mogelijk te kunnen doen, maar vragen nog even geduld.


Lees verder

10 september; BItje happen bij Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

1-9-2022 Wil jij ook een 3-laags hockeybitje op maat? Kom dan zaterdag 10 september a.s. tussen 9.00-12.15 uur in het clubhuis van HC Oranje-Rood (Lounge 12, tweede verdieping clubhuis) happen. Geef je snel op want VOL is VOL.
Lees verder

Super leuk hockeykamp in de herfstvakantie!

Nieuws afbeelding

1-9-2022 Na het grote succes van onze hockeykampen in de zomervakantie, organiseren we ook in de herfstvakantie voor alle junioren van 8 t/m 14 jaar (leden en niet-leden) een tweedaags hockeykamp op HC Oranje-Rood!
Lees verder

Inschrijving Beukennootjestoernooi 2022 geopend

Nieuws afbeelding

30-8-2022 Op zaterdag 22 oktober vindt op HC Oranje Rood het traditionele Beukennootjestoernooi weer plaats, hét herfsttoernooi van Zuid Oost Brabant voor O8-teams, O9- en O10-teams. 


Lees verder

Inloopavond arbitrage

Nieuws afbeelding

29-8-2022 Nu de zomervakantie voorbij is en de competities bijna beginnen, organiseren we een open avond met als thema 'Arbitrage'. Want Oranje-Rood gaat meer mensen betrekken bij 'het fluiten'. Dus of je nu junior lid, senior lid, vrijwilliger of ouder bent: wees welkom! Je aanwezigheid op deze avond is geheel vrijblijvend, je legt je niet vast, maar het is wellicht wél interessant.
Lees verder

10 september Tweedehands hockeybeurs

Nieuws afbeelding

25-8-2022 Op zaterdag 10 september organiseren we op HC Oranje-Rood weer de tweedehands hockeybeurs. Heb jij hockeyspullen (jeugd en senioren) zoals kleding, schoenen, sticks, handschoentjes etc. die je niet meer gebruikt? Lever ze dan in, want jouw oude hockeyspullen zijn geld waard! LET OP: de club is cashless dus alleen PIN betalingen!
Lees verder

27 en 28 augustus: eerste Young Tournament Brainport om de Joop Veelenturf Cup

Nieuws afbeelding

25-8-2022 Op 27 en 28 augustus zijn de velden van HC Oranje-Rood het toneel voor het allereerste Young Tournament Brainport. Tijdens dit internationale toernooi strijden 8 meisjesteams en 8 jongensteams U18/U19 om de Joop Veelenturf Cup.
Lees verder

Speelschema's Dames 1 en Heren 1 seizoen 22-23

Nieuws afbeelding

24-8-2022Nog anderhalve week en dan gaat voor Heren 1 het nieuwe hoofdklasseseizoen beginnen. In verband met de live-uitzendingen van ViaPlay wordt er dit jaar niet alleen op zondag gespeeld, maar ook op zaterdag. De mannen van coach Jeroen Baart starten 4 september met een uitwedstrijd tegen promovendus Voordaan en spelen op zaterdag 10 september om 16.30 uur tegen Schaerwijde hun eerste thuiswedstrijd
Lees verder

CAN10 zoekt horecamanager voor onze club

Nieuws afbeelding

24-8-2022CAN10 Sporthoreca is op zoek naar iemand die als horecamanager bij HC Oranje-Rood een nieuw avontuur aan wilt gaan. Iets voor jou?  Klik dan hier voor meer informatie en solliciteer!
Lees verder

Pro League 2023 bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

23-8-2022Volgend jaar juni is HC Oranje-Rood gastheer van de FIH Pro League. Van 6 tot en met 11 juni 2023 worden er in het kader van deze internationale competitie elke dag 2 topwedstrijden gespeeld. Te gast in Eindhoven zijn - naast de Oranje mannen en vrouwen - de teams van Australië (m+v),  China (v)  en India (m). 


Lees verder

Contributienota seizoen 22-23

Nieuws afbeelding

8-8-2022In de week van 22 augustus ontvangen al onze leden de contributienota voor het seizoen 22-23.  Heb je een machtiging voor een automatische incasso afgegeven? Dan wordt het verschuldigde bedrag rond 30 augustus van je rekening afgeschreven.Lees verder

Word jij een van onze stadionspeakers?

Nieuws afbeelding

8-8-2022 Tijdens de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 kleuren onze tribunes altijd oranje en rood. Als stadionspeaker ben jij niet alleen degene die al die enthousiaste supporters vanaf het balkon van ons clubhuis verwelkomt en van informatie over de opstelling voorziet, maar ben je vooral ook in samenwerking met de DJ sfeermaker als er gescoord wordt en bij strafcorners.  
Lees verder

Vandaag GEEN Zomerhockey

Nieuws afbeelding

19-7-2022In verband met de extreme hitt die verwacht wordt, hebben wij besloten het Zomerhockey op dinsdagavond 19 juli NIET door te laten gaan.
Donderdagavond is iedereen weer van hart welkom om gezellig een potje te komen hockeyen.

Lees verder

Sean Findlay tekent voor 2 jaar HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

19-7-2022 Heren 1 heeft de selectie voor het seizoen 22-23 versterkt met de Nieuw-Zeelandse international Sean Findlay. Findlay (21) komt over van Central Falcons (NZ) en heeft bij onze club voor 2 jaar getekend.
Lees verder

After Summer Vibe Openingstoernooi

Nieuws afbeelding

17-7-2022Op zondag 4 september organiseren wij het After Summer Vibe openingstoernooi voor (jong)senioren en 30-plus teams. Met leuke oefenpotjes op eigen niveau, uitgebreid buffet en een gezellige feestavond met DJ. Je kunt jouw team aanmelden tot 22 augustus via [email protected] 
Lees verder

Dames 1 selectie klaar voor nieuw seizoen

Nieuws afbeelding

15-7-2022 De selectie van Dames 1 voor het seizoen 22-23 is rond!  Het dames vaandelteam komt volgend seizoen in de Promotieklasse uit met een mooie mix van speelsters uit de selectie van het afgelopen seizoen, een aantal nieuwe gezichten die overkomen van andere clubs en een aantal jeugdtalenten die vanuit de eigen jeugd doorstromen.
Lees verder

Cameraman of -vrouw en tagger gezocht voor wedstrijden Dames 1

Nieuws afbeelding

13-7-2022 Het begeleidingsteam van Dames 1 is dringend op zoek naar iemand die op de dagen dat Heren 1 niet thuis speelt tegen een maandelijkse vergoeding de
thuiswedstrijden van Dames 1 vanuit de videotoren wilt filmen. 
Lees verder

Hockeykampen zomervakantie 2022

Nieuws afbeelding

10-7-2022 Aan het begin én het einde van de zomervakantie organiseert HC Oranje-Rood weer twee super vette 2-daagse hockeykampen. Het kamp van 25 en 26 juli is volgeboekt, maar voor 1 en 2 september zijn er nog plaatsen vrij. Twee dagen lang worden er onder leiding van Donja Zwinkels en Lisa Post de allerleukste spelletjes georganiseerd en worden de coolste tips en tricks gedeeld. Zij worden
Lees verder

Wil je volgend seizoen (misschien) training geven? Laat het ons vast weten!

Nieuws afbeelding

8-7-2022Wil jij komend seizoen aan een van onze (jeugd)teams training geven, maar weet je nog niet precies hoe je planning op werk of school er na de vakantie uitziet? Wij zouden het heel fijn vinden als  je ons dan vast laat weten dat je in ieder geval de intentie hebt om training te gaan geven.  
Dat kan heel eenvoudig door dit formulier in te vullen.
Lees verder

Zitten jouw verloren gewaande spullen hier tussen?

Nieuws afbeelding

7-7-2022Het seizoen is nagenoeg ten einde en de kist met gevonden voorwerpen is weer aardig gevuld.  Alle jassen, truien, shirts, bodywarmers, trainingspakken, tassen en scheenbeschermers ed. die op de club achtergebleven zijn, kun je bekijken in de bijlage. Dit zijn de spullen die in de maand juni gevonden zijn. 

Lees verder

Nieuwe teamindelingen S22-23

Nieuws afbeelding

30-6-2022 Beste spelers en ouders / verzorgers van de junioren en de jongste jeugd,
Vrijdag 1 juli zal in Lisa de nieuwe teamindeling voor het aankomende seizoen bekend worden.

Lees verder

Inleveren keeperstassen

Nieuws afbeelding

21-6-2022Nu het seizoen ten einde is, kunnen ook de keeperstassen weer worden ingeleverd.  Hieronder vind je de belangrijkste informatie.
Vaste keepers junioren en senioren Graag uiterlijk 26 juni  je tas mee naar huis nemen om schoon te maken, te wassen etc. Lockercodes kunnen veranderd worden en we willen graag de lockers schoon maken. 
Lees verder

Jouw naam op een van de nieuwe hockeygoals?

Nieuws afbeelding

21-6-2022 Adopteer eens een hockeygoal! HC Oranje-Rood heeft 8 nieuwe goals nodig. Een forse investering waar we sponsoren voor zoeken. Daarom kun je nu vanaf € 250 een plekje aan de binnenkant van een van die nieuwe goals reserveren en dan komt jouw team-, bedrijfs-, vriendenclub- of familienaam straks duidelijk in beeld. Per goal is er maar plaats voor 9 namen, dus ben er snel bij! 
Lees verder

Van de voorzitter: 'Oranje-Rood zoekt mensen ZONDER verstand van hockey'

Nieuws afbeelding

16-6-2022
Je knippert een keer met je ogen en ze zijn uitgevlogen. Niet alleen de koolmeesjes in de hagen rond onze sportvelden, ook ons eigen kroost.  Zelf herinner ik me nog als de dag van gisteren dat ik mijn zoon inschreef bij – destijds – Oranje Zwart, zeventien jaar geleden. Komend seizoen verhuist mijn dochter, net achttien geworden, van de jeugd naar de senioren. In huize Janssen
Lees verder

Word jij onze nieuwe enthousiaste trimhockey trainer?

Nieuws afbeelding

16-6-2022Voor onze enthousiaste en fanatieke groep trimhockeyers op de maandagavond zijn wij op zoek naar een even zo enthousiaste en fanatieke trainer. Vind jij het leuk om - tegen een vergoeding - deze gezellige, leergierige dames en heren 1x in de week training te geven en wil je daar best op maandagavond 1,5 uur tijd voor vrijmaken? Meld je dan snel bij Isabelle van der Zijden,
Lees verder

25 en 26 juni spectaculair slotweekend 100 jaar Oranje en Rood

Nieuws afbeelding

14-6-2022 Het 100-jarig lustrum gaan we afsluiten met een spectaculair slotweekend op 25 en 26 juni.
 
Lees verder

Lijncoórdinatoren gezocht voor onze jongste jeugdteams

Nieuws afbeelding

9-6-2022 Onze Jongste Jeugdteams zijn op zoek naar versterking achter de schermen.  Daarom zijn wij op zoek naar: 
• lijncoördinator Benjamins  • lijncoördinator meisjes E6-tallen  • lijncoördinator jongens E6-tallen  • lijncoördinator jongens E8-tallen 
Lees verder

Spelregelcursus voor ouders, coaches en managers jeugdelftallen

Nieuws afbeelding

8-6-2022 Als scheidsrechterscommissie merken we dat er behoefte is bij ouders van jeugdleden om de spelregels van het hockeyen te leren. Soms omdat ze het elftal van hun dochter of zoon willen kunnen fluiten, soms omdat ze vaak langs de kant staan en de beslissingen niet altijd begrijpen en soms ook om iemand te begeleiden die voor het eerst zelf moet fluiten en dat toch wel spannend vindt.
Lees verder

Inleveren teamtassen

Nieuws afbeelding

8-6-2022 Nu het seizoen voorbij is, worden alle jeugdteams en seniorenteams die stoppen die in het bezit zijn van een teamtas met trainingsmaterialen  verzocht deze COMPLEET in te leveren op
Zaterdag 11 juni (gehele dag) bij de infobalie  Maandag 13 juni ( tussen 18.00 en 20.00 uur) in een van de kleedkamers
Dit is wat er weer in de tassen moet zitten:
Lees verder

11 juni: Dag van de Kampioenen!

Nieuws afbeelding

7-6-2022Zaterdag 11 juni staat bij HC Oranje-Rood geheel in het teken van de seizoensafsluiting voor onze (jongste) jeugdteams. In de vroege ochtend is het de beurt aan de Munkeys, Funkeys en Benjamins én hun ouders. Terwijl de spelertjes hun laatste training van het seizoen afwerken, worden hun ouders in het clubhuis verwend met koffie, thee, worstenbroodjes en appelflappen. Na hun training
Lees verder

Dolf Koch: exploitatiemanager met hart en ziel

Nieuws afbeelding

7-6-2022 Sinds mei 2021 is Dolf Koch als exploitatiemanager in dienst bij HC Oranje-Rood. In die functie houdt hij zich bezig met alles wat met ons sportcomplex te maken heeft: het clubhuis, de velden, de omheiningen, lichtmasten etc. Lonneke de Boer sprak met Dolf en schreef een leuk artikel over deze organisator met een groot horecahart. Lees hieronder het hele verhaal.


Lees verder

Zomerhockey vanaf 16 juni van start

Nieuws afbeelding

6-6-2022 Vanaf donderdag 16 juni kan er weer elke dinsdag- en donderdagavond gehockeyd worden bij HC Oranje-Rood. Vanaf 19.50 uur wordt er verzameld bij de buitenbar, worden de teams ingedeeld en wordt er een aantal partijtjes op een kwart veld gespeeld. Uiteraard is het daarna onder het genot van een drankje tijd voor een goede ‘evaluatie’ op het terras. Iedereen van 18 jaar en ouder – lid of geen
Lees verder

Aangepaste openingstijden tijdens de zomerstop

Nieuws afbeelding

6-6-2022 Het clubhuis is in de periode van 13 juni t/m 28 augustus van ma t/m vrij geopend van 08.30 - 17.00 uur.
Op dinsdag- en donderdagavond zijn zowel het clubhuis als de horeca i.v.m. het zomerhockey en het volgens het schema doortrainen van seniorenteams geopend van 19.15 - 23.00 uur.
Lees verder

Drie nieuwe speelsters voor Dames 1

Nieuws afbeelding

4-6-2022 HC Oranje-Rood Dames 1 maakt zich op voor een terugkeer naar de Hoofdklasse en heeft zich voor het komend seizoen reeds versterkt met 3 nieuwe speelsters. De technische staf onder leiding van hoofdcoach Rob Haantjes toont daarmee de ambitie en strijdlust van HC Oranje-Rood voor het seizoen 22-23.
Lees verder

Uitnodiging voor ouders van onze Munkeys, Funkeys en Benjamins

Nieuws afbeelding

31-5-2022Zaterdag 11 juni is de laatst trainingszaterdag van dit seizoen. Namens Bestuur Jeugd, Wouter en Birgit, willen we heel graag samen jullie dit seizoen afsluiten in ons clubhuis. Namens ons beiden bieden we jullie tijdens de training van de kinderen graag een bakje koffie of thee aan samen met een lekker worstenbroodje of appelflap. De kinderen komen na hun training ook naar het clubhuis. 
Lees verder

Afsluiting seizoen 'american style'

Nieuws afbeelding

31-5-2022Op zondag 12 juni organiseert Can10 als afsluiting van het seizoen voor onze senioren een fantastisch buffet in Amerikaanse stijl. Vanaf 16.00 uur staan er de lekkerste gerechten klaar: chicken wings, broodjes pulled pork, spareribs, hotdogs en punchbowl. Daar lik je je vingers bij af!
Schrijf hier je team snel in en enjoy the ride! 
Lees verder

Coachwissel bij Heren 1

Nieuws afbeelding

24-5-2022 Met ingang van het seizoen 22-23 vindt er binnen de staf van HC Oranje-Rood Heren 1 een wijziging plaats: Robert van der Horst (foto) en Jeroen Baart wisselen van functie. Dat betekent dat Jeroen Baart vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Heren 1 is en Robert van der Horst een ondersteunende rol heeft binnen de staf van Jeroen Baart.
Lees verder

De laatste wedstrijddagen; samen beleven!

Nieuws afbeelding

24-5-2022 Laatste wedstrijddagen; samen beleven!
Groot respect voor jullie Coaches en Managers!! Namens het bestuur, de Jongste Jeugd- én Jeugdcommissie willen we onze grote dank uitspreken naar alle coaches en managers, van de jongste teams tot aan onze A teams.
Lees verder

Terugblik Algemene Ledenvergadering 16 mei

Nieuws afbeelding

23-5-2022 Op 16 mei 2022 heeft de Algemene Leden Vergadering plaatsgevonden. Hierin is uitgebreid ingegaan op het afgelopen seizoen en er werd ook vooruitgekeken naar het komende seizoen.    Missie en DNA De missie en het DNA van de club zijn verwoord in drie pijlers: Verbinding, Spelplezier en Groei. Deze hebben een duidelijke volgorde: Eerst verbinden met elkaar, daarna
Lees verder

Dames 1 degradeert naar Promotieklasse

Nieuws afbeelding

23-5-2022De play-outs waren bloedstollend spannend, maar uiteindelijk trokken onze dames aan het kortste einde. De 3 wedstrijden tegen HC Tilburg eindigden na de reguliere speeltijd alledrie in een gelijke stand. Drie keer moesten shoot-outs de beslissing brengen. Gisteren deden de speelsters en keepster van HC Tilburg dat in de beslissende wedstrijd beter en zorgden zij ervoor dat HC Oranje-Rood het
Lees verder

Trainingen maandag 23 mei 2022 tot 20.30 uur AFGELAST

Nieuws afbeelding

23-5-2022IVM de regen- en onweersbuien zijn ALLE trainingen tot 20.30 uur afgelast, de velden zijn momenteel onbespeelbaar!!
Lees verder

ALLE TRAININGEN TOT 18.00 UUR AFEGLAST

Nieuws afbeelding

20-5-2022Ivm de extreme weersomstandigheden zijn alle trainingen tot 18.00 uur afgelast! Trainingen die na 18.00 uur aanvangen gaan, zonder tegenbericht (uiterlijk 16.30 uur) gewoon door!!

Lees verder

Extreme drukte verwacht zaterdagmiddag

Nieuws afbeelding

18-5-2022 KOM ZATERDAG INDIEN MOGELIJK OP DE FIETS NAAR DE CLUB!
Sportpark de Genneper Parken staat zaterdag voor een flinke logistieke uitdaging. Naast alle reguliere hockeywedstrijden en andere sportactiviteiten, worden er ook 2 topwedstrijden gespeeld. HC Oranje-Rood Dames 1 speelt om 12.30 uur thuis hun tweede wedstrijd in de play-outs en FC Eindhoven speelt om 16.30 uur thuis in de
Lees verder

Suzette van der Merwe benoemd tot erelid

Nieuws afbeelding

17-5-2022Meer dan 10 jaar plande zij elke zaterdag zo'n 60(!) jeugdwedstrijden in op onze velden, zorgde ze ervoor dat al die wedstrijden ook gefloten werden en reageerde ze alert op alle - vaak onverwachte- mutaties. Een betere wedstrijdsecretaris voor de zaterdag kon onze club zich niet wensen en daarom is Suzette van der Merwe bij haar afscheid tijdens de ALV van 16 mei benoemd tot erelid van HC
Lees verder

Uitstel van opzegging voor A-leeftijd

Nieuws afbeelding

17-5-2022Heb je A-leeftijd en weet je voor 1 juni nog niet waar je volgend jaar gaat studeren en of je dan lid kunt blijven van onze mooie club?  Dien dan vóór 1 juni een verzoek in bij de ledenadministratie voor uitstel van opzegging tot 15 augustus 2022. 
Lees verder

Play-outs 2022: Laat je horen voor Dames 1!

Nieuws afbeelding

16-5-2022Aanstaande donderdagavond 19 mei speelt Dames 1 de eerste wedstrijd in de play-outs! In een best of three-reeks gaan zij er alles aan doen om ook volgend jaar in de Hoofdklasse te mogen spelen. Tegenstander is de nummer 2 van de Promotieklasse Tilburg. Onze dames spelen eerst een uit-wedstrijd. Donderdagavond om 20.30 uur klinkt het fluitsignaal aan de Bredaseweg 447 in Tilburg. Dus pak alles wat
Lees verder

Van de voorzitter: 'Een mooi slot van ons lustrumjaar'

Nieuws afbeelding

12-5-2022 Nog maar twee maanden. Dan zit dit seizoen er alweer op. Nu het slot nadert, neig ik ernaar terug te blikken, maar dat doe ik bewust niet. Ik kijk dit keer liever vooruit. Wie te veel terugblikt, riskeert de mooie dingen die in het verschiet liggen over het hoofd te zien. Zonde!
Lees verder

Eten op de club: Pizza-avond

Nieuws afbeelding

10-5-2022Op vrijdag 20 mei kunnen onze (jongste) jeugd spelers vanaf 17.00 uur op de club genieten van een overheerlijke pizza en glaasje ranja. Dus meld je gezellig aan met je hele team of met je hockeyvriendje of -vriendinnetje en maak er een gezellige avond van! 
Graag even laten weten of je komt (individueel of als team) via een mail naar [email protected]
Lees verder

Lidmaatschap opzeggen vóór 1 juni

Nieuws afbeelding

10-5-2022Heb jij besloten om volgend seizoen niet meer bij HC Oranje-Rood te hockeyen? Stuur dan vóór 1 juni 2022 een mail naar [email protected] om je lidmaatschap te beëindigen. 
Lees verder

Veiling HC Oranje-Rood Dinnerparty 2022 levert 8000 euro op voor Oekraïne

Nieuws afbeelding

8-5-2022Op 23 april was de jaarlijkse HC Oranje-Rood Dinnerparty. Het was een TOP avond in een sfeervolle spiegeltent op veld 5 met gezellige mensen, heerlijk eten en drinken, entertainment en niet te vergeten een geweldige veiling. Die leverde wederom een fantastisch bedrag op voor onze tophockey-organisatie waarvan € 8.000 direct gedoneerd is aan Giro 555. Dank aan iedereen die hieraan heeft
Lees verder

Speciale moederdag actie!

Nieuws afbeelding

3-5-2022Wil jij jouw moeder verrassen met het meest originele cadeau ooit? Download dan de speciale giftcard en neem haar aanstaande zondag mee naar de bloedstollende ontknoping van de Hoofdklasse. Om 14.45 uur speelt Heren 1 in Bloemendaal om een plek in de play-offs. Bij winst op de huidige nummer 1 zijn zij zeker van die plaats, in andere gevallen zijn ze afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd
Lees verder

16 mei Algemene Ledenvergadering

Nieuws afbeelding

2-5-2022 Op maandag 16 mei vindt om 20.30 uur de Algemene Ledenvergadering plaats. Ook deze keer staan er weer onderwerpen op de agenda waarover jij als lid kunt meepraten en meebeslissen. Alle leden van HC Oranje-Rood, alsook de ereleden en leden van verdienste van EMHC, MHC Oranje-Zwart en HC Oranje-Rood zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 
Lees verder

Nog meer versterking voor Heren 1: Sam Lane heeft getekend

Nieuws afbeelding

26-4-2022 De Nieuw-Zeelandse hockey-international Sam Lane speelt vanaf volgend seizoen bij HC Oranje-Rood. De  veelzijdige aanvaller, die deze week 25 jaar wordt, heeft getekend voor 2 seizoenen in Eindhoven.


Lees verder

Oproep aan alle Oranje-Rood supporters

Nieuws afbeelding

19-4-2022 Zondag 24 april is het voor Dames 1 erop of eronder! Dan spelen zij thuis tegen hun directe concurrent in de strijd tegen rechtstreekse degradatie en kunnen zij een plek veroveren die recht geeft op deelname aan de play-outs. De massale steun van iedereen die Oranje-Rood een warm hart toedraagt, is bij deze wedstrijd onontbeerlijk. Samen staan we achter onze Dames. Dus trommel je teamgenoten en
Lees verder

Belgisch international Arthur de Sloover naar HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

16-4-2022 De Belgisch hockey-international Arthur de Sloover speelt vanaf volgend seizoen bij HC Oranje-Rood Heren 1. De 24-jarige verdediger, die bij meerdere clubs in de belangstelling stond, heeft getekend voor 2 seizoenen in Eindhoven. Met de komst van De Sloover krijgt de band tussen HC Oranje-Rood en België opnieuw een mooie impuls. 
Lees verder

Biercantus gecancelled

Nieuws afbeelding

15-4-2022Helaas! Door onvoorziene omstandigheden kan de Biercantus die gepland stond op 23 april a.s. niet doorgaan. Degenen die al een entreebewijs hebben gekocht zijn hierover ingelicht.


Lees verder

Elke maandagavond hockeycircuit voor senioren

Nieuws afbeelding

12-4-2022In navolging van het succesvolle coronacircuit, organiseren we elke maandagavond een hockeycircuit. Onder leiding van een toptrainer kunnen alle senioren die nog een extra uurtje per week willen trainen elke maandag van 20.45 uur tot 21.45 uur lekker actief met bal en stick aan de gang op veld 2. Vanaf 20.30 uur kan je daar al terecht voor een eigen warming-up!
Lees verder

Maatschappelijke stage? Pak de VIBE!

Nieuws afbeelding

7-4-2022 Pak de VIBE is een superleuk jongerenproject van de gemeente Eindhoven waarmee ze iedereen tussen de 14-18 jaar uitdagen om van de bank te komen. Als jij je aanmeldt bij Pak de VIBE krijg je gratis workshops op het gebied van sport, cultuur, lifestyle en techniek en ook nog eens 50 euro voor een project als je alle workshops hebt gevolgd en je inzet als vrijwilliger. Bovendien kun je zo mooi je
Lees verder

Succesvolle inspiratiesessie over keepen bij Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

7-4-2022Woensdagavond luisterden 35 coaches, trainers, ouders, managers en keepers naar het inspirerende verhaal van Pirmin Blaak over keepen bij HC Oranje-Rood.
De keeper van Heren 1 en het Nederlands elftal nam iedereen mee in de wereld van het keepen en gaf uitleg over de techniek achter het keepen, de rol van keeper bij teamtrainingen en het coachen van een keeper.
Lees verder

23 april Biercantus bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

5-4-2022Bier, heel veel bier, een sfeervolle spiegeltent, lange tafels, geweldig publiek en de enige echte biercantus feestband van Nederland Bracchus. En dan krijg je ook nog eens 12% korting op een pitcher. Dat betekent dus alleen op deze dag bijna 2 liter bier voor € 15. Hoeveel meer is er nog nodig om van zaterdag 23 april een onvergetelijke dag te maken waarover nog lang
Lees verder

Winterweer en bespeelbaarheid velden zondag 3 april

Nieuws afbeelding

2-4-2022 Update zaterdag 2 april 23.00 uur
Ivm de huidige weersvoorspellingen verwachten wij dat de velden op zondag 3 april vanaf 9.45 uur te bespelen zijn. De thuisteams die om 9.45 en 10.00 uur spelen zijn inmiddels geïnformeerd via de aanvoerders over de bespeelbaarheid van de velden en de evt uitwijkmogelijkheid naar een ander veld. 

Lees verder

Update winterweer en bespeelbaarheid velden

Nieuws afbeelding

2-4-2022  
Update zaterdag 22 april 6.15 uur
De wedstrijden en trainingen van zaterdag 2 april gaan door! 
Veel succes en plezier!


Lees verder

Feestelijke lustrumclinic voor E6- en E8 tallen

Nieuws afbeelding

31-3-2022Dit seizoen vieren we '100 jaar Oranje en Rood'. En dat doen we ook met onze jeugdleden. Op zaterdag 16 april  organiseren we super gave clinic voor onze E6- en E8-tallen. Onder de bezielende leiding van onze toppers van Mb1 en Jb1 worden er anderhalf uur lang toffe oefeningen en leuke spelletjes gedaan.   
Lees verder

Vrijdagavond Heren 1 thuis tegen HGC! AFGELAST

Nieuws afbeelding

29-3-2022Het cruciale dubbelweekend van Heren 1 begint vrijdagavond om 20.30 uur. Dan spelen zij als de huidige nummer 5 op de ranglijst tegen HGC die op nummer 6 staat. Inzet van deze wedstrijd is het behalen van die 3 punten en daarmee een plek in de top 4 met zicht op een play-off ticket. Dat wordt spektakel op het veld en feest op de tribune, want natuurlijk laten de Oranje-Rood fans massaal van zich
Lees verder

Pirmin Blaak presenteert: 'Keepers op HC Oranje-Rood'

Nieuws afbeelding

28-3-2022Op woensdag 6 april presenteert Pirmin Blaak , Keeper Heren 1 en Nederlands elftal, een inspiratiesessie voor ouders, managers, trainers en coaches.  Tijdens deze informatie-avond neemt hij je mee in de wereld van het keepen bij HC Oranje-Rood.  het coachen van een keeper de rol van de keeper bij teamtrainingen de techniek achter het keepen
Lees verder

Zaterdagnacht start zomertijd

Nieuws afbeelding

26-3-2022Bij de meesten van ons zal het allemaal automatisch gaan, maar voor de zekerheid toch even een reminder. In de nacht van zaterdag 26 maart op zondag 27 maart gaat de zomertijd weer in en wordt de klok een uur vooruit gezet. Zorg dus dat al je klokken gesynchroniseerd zijn, zodat je nergens te laat komt. 
Lees verder

Tilburg here we come!

Nieuws afbeelding

24-3-2022Aanstaande zondag speelt Heren 1 een belangrijke uitwedstrijd tegen Tilburg. Belangrijk omdat zij - willen ze zicht blijven houden op de play-offs - die 3 punten mee naar Eindhoven moeten nemen. Deze Brabantse derby staat altijd garant voor veel spektakel. 
Lees verder

Donderdagavond thuiswedstrijd Dames 1

Nieuws afbeelding

23-3-2022Donderdagavond speelt Dames 1 een midweekse wedstrijd in de hoofdklasse. De wedstrijd tegen HDM begint om 20.30 uur. Onze dames hebben de 3 punten hard nodig om de weg naar boven in te zetten en zicht te hebben op handhaving in de hoofdklasse. Het is dan ook een understatement dat zij de steun van het geweldige Oranje-Rood publiek daarbij heel hard nodig hebben. 
Lees verder

10 april Latente Talentenshow. Ben jij al aan het oefenen?

Nieuws afbeelding

23-3-2022 Jarenlang was het hét evenement van het jaar op Oranje-Zwart: the one and only Latente talentenshow! Op zondag 10 april na de wedstrijd van Heren 1 is het je kans om je favoriete artiest te play-backen. Er wordt al geoefend, komt Kiss terug?? Wie weet!
 
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Teun van de Brand

Nieuws afbeelding

21-3-2022
Teun van de Brand is 14 jaar en hockeyt al vanaf de F-jes bij HC Oranje-Rood. "Mijn ouders hockeyen niet, maar mijn oudere broer Joep wel, in Jong Heren. Het leukste aan hockeyen vind ik het gevoel dat als je een goal scoort je hele team blij is. Ook is het leuk dat het een teamsport is en je samen met je vrienden kan spelen. Met Mees en Pjotr speel ik bijvoorbeeld al vanaf het begin
Lees verder

Zaterdag 26 maart drukte verwacht

Nieuws afbeelding

21-3-2022Aanstaande zaterdag 26 maart vinden de Color Guard Championships plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Tussen 08.30 en 19.00 uur worden er zo'n 1000 bezoekers en deelnemers bij die dans- en muzieksport evenement verwacht, dus dat betekent een grote drukte op het grote parkeerterrein. Er worden verwijsborden geplaatst en parkeerwachters ingezet, maar wij adviseren iedereen - indien mogelijk
Lees verder

Shoptegoed van Crisp voor onze leden

Nieuws afbeelding

17-3-2022Vorige week maakten wij bekend dat HC Oranje-Rood er weer een sponsor bij heeft: Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten. Speciaal voor onze leden heeft Crisp nu een super toffe kennismakingsactie. Je krijgt een shoptegoed van €15 plus gratis appels bij je eerste bestelling!
Lees verder

Sander Baart terug naar Royal Antwerp

Nieuws afbeelding

16-3-2022 Onze heren 1 speler Sander Baart heeft bekend gemaakt aan het einde van het seizoen HC Oranje-Rood te verlaten. Sander krijgt de mogelijkheid om bij Royal Antwerp, de club waar hij als jeugdspeler zijn carrière begon, een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Sander gaat het spelen in het eerste herenteam van de Antwerpse club combineren met het professionaliseren en uitbreiden van
Lees verder

Super cool Oranje-Rood hockeykamp in de meivakantie

Nieuws afbeelding

13-3-2022In de meivakantie is er bij HC Oranje-Rood weer een super gaaf hockeykamp voor kids van 8 t/m 14 jaar. Twee dagen lang worden er door Donja Zwinkels en Lisa Post de allerleukste trainingen en spelletjes georganiseerd en delen zij de vetste tips & trics. Zij worden in de uitvoering geassisteerd door spelers uit zowel Dames 1 en Heren 1 en toptrainers van onze jeugdteams. Het worden twee
Lees verder

Speciale trimhockey clinic op 19 april

Nieuws afbeelding

12-3-2022Op dinsdag 19 april wordt er bij HC Oranje-Rood een speciale trimhockey clinic georganiseerd. Het wordt een gave professionele clinic waarbij nieuwkomers, herintreders of senioren hockeyers die gewoon af en toe willen trainen kunnen kennismaken met trimhockey. Tijdens de clinic worden zowel de basistechnieken getraind maar word je ook al uitgedaagd met andere leuke activiteiten met verschillende
Lees verder

HC Oranje-Rood verwelkomt supermarkt-app Crisp als nieuwe sponsor

Nieuws afbeelding

10-3-2022 HC Oranje-Rood heeft er een nieuwe sponsor bij: Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten. De online shop, die zich vooral richt op jonge gezinnen met kinderen, levert in ieder geval de komende drie jaar een bijdrage. Niet alleen financieel, maar ook met lekkere producten voor op en naast het veld.
Lees verder

13 maart Tophockey zondag!

Nieuws afbeelding

9-3-2022Aanstaande zondag wordt het weer een fantastische tophockey zondag bij HC Oranje-Rood: zowel Dames 1 als Heren 1 spelen thuis. De overwinning van onze dames afgelopen weekend smaakt naar meer. De weg naar boven is ingezet. De heren kende een iets mindere competitieherstart (1-1) en moeten komende zondag 3 punten binnenslepen om in die top 4 van de hoofdklasse te blijven. Het duel tegen de nummer
Lees verder

'Eindhoven vooruit 2.0' helpt GP Bulls vooruit

Nieuws afbeelding

8-3-2022De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (Economie, Brainport, Onderwijs, Innovatie en Sport) heeft een manifest over Eindhoven geschreven waarin hij niet alleen terugkijkt, maar vooral vooruitkijkt. Voorbij de waan van de dag die volgens hem te vaak regeert. Waar willen we op lange termijn met Eindhoven heen? Hoe bouwen we het succes van Brainport op zo’n manier uit dat het voor iedereen
Lees verder

Pannenkoeken voor de (jongste) jeugd

Nieuws afbeelding

7-3-2022Op vrijdag 18 maart gaat de crew van Can10 speciaal voor onze (jongste) jeugdleden pannenkoeken bakken! Voor slechts 6 euro p.p. krijg je een (of meerdere) overheerlijke pannenkoek(en) en een glas ranja. Leuk om samen met je teamgenoten te doen zo aan het begin van de tweede seizoenshelft.
Lees verder

Speelschema D1 en H1 tweede seizoenshelft

Nieuws afbeelding

3-3-2022Op 6 maart starten Dames 1 en Heren 1 met de tweede seizoenshelft. De komende maanden hebben zij nog een flink aantal wedstrijden voor de boeg in de Hoofdklasse. Inzet voor Dames 1 is zo snel mogelijk die laatste plaats verlaten en zich veilig spelen voor behoud in de hoofdklasse voor volgend seizoen. Heren 1 - de huidige nummer 4 -gaat zich richten op het behalen van de
Lees verder

Dit is Daan, onze nieuwe stagiaire.

Nieuws afbeelding

2-3-2022 Hallo allemaal, mijn naam is Daan van Montfort en ik ga het komende halfjaar afstuderen bij Oranje-Rood. Vanuit mijn opleiding SPECO sportcommunicatie doe ik onderzoek naar de betrokkenheid van leden bij Oranje-Rood. Ik woon in Eindhoven en heb zelf geen hockey achtergrond, maar speel korfbal. Ik zal bij veel thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 aanwezig zijn dus mocht je vragen hebben of
Lees verder

Van de voorzitter: 'Lekker veilig hockeyen'

Nieuws afbeelding

23-2-2022 Na twee jaar van de regen in de drup breekt als bij toverslag de zon door. Plotsklaps behoren vrijwel alle coronamaatregelen tot het verleden. Dat is even wennen. Zo kon ik me vóór corona nog wel eens ergeren als ik lang moest zoeken naar een parkeerplek op ons grote parkeerterrein. Nu niet meer! Ik heb me voorgenomen daar voortaan van te genieten. Eindelijk weer drukte aan de Aalsterweg!
Lees verder

100 jaar Oranje en Rood:Let's party!

Nieuws afbeelding

17-2-2022 Goed nieuws! Door de aankomende versoepelingen kunnen we ons nu écht verheugen op een mooi en feestelijk lustrumjaar. We vieren honderd jaar Oranje en Rood met een aantal leuke, gezellige, feestelijke activiteiten. Dus zet de volgende data maar alvast in he agenda: 
Lees verder

Alle trainingen op 18 februari afgelast

Nieuws afbeelding

17-2-2022In verband met de storm die vrijdag over ons land raast, zijn ALLE TRAININGEN - dus jeugd en senioren - op 18 februari afgelast.
Lees verder

Feige Brink nieuwe Vertrouwenscontactpersoon bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

17-2-2022 Even voorstellen. Per 1 februari 2022 ben ik door het bestuur aangesteld als de nieuwe vertrouwenscontactpersoon van de club. Ik neem daarbij het stokje over van Natasja de Louwere. Hieronder zal ik mijn rol verder toelichten.
Lees verder

Babette van der Velden; clubmanager met een groot sporthart

Nieuws afbeelding

16-2-2022 HC Oranje-Rood heeft met haar ruim 2.600 leden een netwerk van honderden vrijwilligers. Coaches, managers, trainers, zij zetten zich allemaal in voor het team van hun kinderen en anderen houden zich wekelijks bezig met allerlei overkoepelende zaken die het hockey en het verenigingsleven met zich meebrengen. Een heel grote club die wordt geleid door 95% verenigingsgevoel.  De club heeft
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Robert van Oijen

Nieuws afbeelding

14-2-2022 Vrijwilliger van de maand is Robert van Oijen. HR manager, getrouwd en vader van twee kinderen, 14 & 17, van een echte hockey familie. Robert is geboren in Son en Breugel en heeft eigenlijk altijd gehockeyd. In Tegelen begonnen, een jaartje in Engeland gestudeerd en gehockeyd en in 1997 bij (destijds) Oranje Zwart gaan spelen. Zijn vrouw en de kinderen hebben ook altijd gehockeyd en doen
Lees verder

Jouw input belangrijk!

Nieuws afbeelding

14-2-2022Een tijdje geleden hebben al onze leden, vrijwilligers en ouders van jeugdleden een mail ontvangen met daarin het verzoek een aantal vragen van onze sponsor Markteffect over de horeca bij HC Oranje-Rood te beantwoorden. De club is er enorm bij gebaat als jij die vragenlijst invult. Want dan kunnen wij de service van Can10 nóg beter afstemmen op jouw behoefte. 
Lees verder

Vandaag geen Winterhockey

Nieuws afbeelding

6-2-2022In verbamd met de onstuimige en natte weersonstandigheden is er vandaag GEEN Winterhockey bij HC Oranje-Rood. Volgende week zijn leden én niet-leden weer van harte welkom om gezellig te komen hockeyen. Het clubhuis blijft vandaag gesloten.
Lees verder

Hockeyprogramma jeugd tot 25 februari

Nieuws afbeelding

1-2-2022Het trainingsprogramma voor alle jeugd blijft de komende weken ongewijzigd (1 trainingsmoment per week). De komende 3 zaterdagen (5, 12 en 19 februari), tot de carnavalsvakantie, is er de mogelijkheid om zelf wedstrijden te organiseren op de velden van Oranje-Rood. 
Lees verder

Winterhockey gaat van start!

Nieuws afbeelding

28-1-2022In navolging van het succesvolle Zomerhockey bij HC Oranje-Rood, gaan we aanstaande zondag starten met het Winterhockey. Iedereen (leden en niet leden) die zin heeft om gezellig een aantal partijtjes te komen spelen en 18 jaar of ouder is, kan zich de komende zondagen om 12.50 uur melden op de club. Eerst lekker een paar potjes hockeyen en dan daarna uigebreid borrelen in het clubhuis of het
Lees verder

12 maart Mosselmaaltijd!

Nieuws afbeelding

27-1-2022Op zaterdag 12 maart wordt een oude en zeer gewaardeerde traditie nieuw leven ingeblazen: De Mosselmaaltijd. Je leest er alles over op de speciale lustrumpagina. 
Leden en oud-leden die zin hebben in een ouderwets gezellige avond op de club, kunnen zich tot 1 maart aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] 

Lees verder

Corona update 26 januari

Nieuws afbeelding

26-1-2022 Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds. De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht
Lees verder

Deze week aangepaste openingstijden clubhuis

Nieuws afbeelding

25-1-2022 In verband met een tijdelijke personele onderbezetting, is het clubhuis deze week op de 'trainingsstand' alleen tijdens trainingen (zie trainingsschema) geopend. Dat betekent dat alleen de toiletten, kleedkamers en lockers tijdens trainingen bereikbaar zijn.
Lees verder

Inschrijving Après Ski wintertoernooi geopend

Nieuws afbeelding

25-1-2022Op 6 maart vindt bij HC Oranje-Rood het allerleukste, gezelligste Après ski wintertoernooi voor (jong)senioren- en veteranenteams plaats. Met leuke wedstrijdjes, lekker eten feestavond. 
Je kunt je team nu aanmelden via [email protected]
Doen!! 
Lees verder

CAN10 opent zaterdag speciale TO -GO afhaalcounter

Nieuws afbeelding

21-1-2022Omdat er gelukkig weer buiten gehockeyd gaat worden en onze jeugdteams morgen weer het veld op gaan, opent onze horecapartner Can10 een speciale counter waar o.a. koffie, thee  en andere lekkere drankjes kunnen worden afgehaald.  Let op: helaas is publiek nog steeds niet welkom op het sportpark. 
Lees verder

Livestreams zaalwedstrijden Dames 1 22-1

Nieuws afbeelding

21-1-2022 Zaterdag 22 januari speelt Oranje-Rood Dames 1 in Amsterdam de laatste 2 competitiewedstrijden van dit zaalseizoen. Zij maken kans om in de kampioenspoule als 2e te eindigen en zich daarmee te kwalificeren voor de halve finale van het NK op zondag. Wij gaan beide wedstrijden streamen zodat je niets hoeft te missen.
Lees verder

HC Oranje-Rood trekt zich terug uit zaalcompetities; zaalcontributie niet in rekening gebracht.

Nieuws afbeelding

21-1-2022 Als bestuur van HC Oranje-Rood hebben wij na een zorgvuldige afweging besloten om al onze teams (exclusief H1 en D1) terug te trekken uit de zaalhockeycompetitie indien deze door de KNHB toch zou worden hervat. De zaaltrainingen voor de betreffende teams zullen vanaf heden dan ook vervallen.
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Ingeborg Wiekart

Nieuws afbeelding

18-1-2022 Elke maand laten wij je graag kennismaken met één van onze vrijwilligers. Deze maand is dat Ingeborg Wiekart, Ingeborg is getrouwd en moeder van drie kinderen. De jongste, Renske, hockeyt sinds 2020 bij HC Oranje-Rood.. Daarvoor keepte Renske bij HC Geldrop.
Lees verder

Hockeyprogramma week 17 t/m 23 januari

Nieuws afbeelding

16-1-2022 De KNHB heeft na de persconferentie van afgelopen vrijdag de zaalcompetitie voor dit én volgend weekend afgelast omdat er geen competitiewedstrijden mogen worden gespeeld. Komende week wordt het voor ons duidelijk hoe de KNHB om wil gaan met de afronding van de zaalcompetitie. Wij nemen dat dan mee in onze besluitvorming hoe ons programma er na 23 januari a.s. uit komt te zien. Hierover
Lees verder

Update n.a.v. persconferentie 14 januari

Nieuws afbeelding

14-1-2022 Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari 2022 zijn er versoepelingen van de maatregelen voor de hockeysport aangekondigd die per zaterdag 15 januari 2022 ingaan. Voor nu kunnen wij alvast het volgende met jullie delen: - Spelen tegen andere clubs is NIET toegestaan, wat betekent dat er GEEN zaalcompetitie gespeeld kan worden. - De jongste jeugd gaat as. zaterdag in de zaal
Lees verder

Alternatief programma voor onze jeugdteams op 15 januari

Nieuws afbeelding

11-1-2022 Vanaf vandaag mogen onze jeugdleden tot 20.00 uur buiten hockeyen. Aanstaande vrijdag 14 januari is de volgende persconferentie over de coronamaatregelen. Concreet betekent dit dat we op 14 januari pas zeker weten waar we de dag daarna aan toe zijn en meer weten over de kaders voor de invulling van de periode vanaf 15 januari. Ons streven is onze F- tot en met A-jeugdleden doordeweeks
Lees verder

Update coronamaatregelen: Verruiming buitensport voor de jeugd

Nieuws afbeelding

6-1-2022 Update per 11 januari
Het demissionair kabinet heeft besloten dat vanaf dinsdag 11 januari de jeugd tot 20.00 uur buiten mag sporten. Op basis daarvan faciliteert het technisch team van HC Oranje-Rood tot en met vrijdag 14 januari voor de F- tot en met de A-jeugd voor ieder team één training buiten. De exacte tijd en veld zullen eind deze week
Lees verder

De Inhaalslag: boodschap van Maria en Jorrit

5-1-2022Onze hoofdsponsor ABN AMRO voert ook in 2022 campagne voor gelijke kansen in de hockeysport. "Ongelijke kansen is niet meer van deze tijd! Laten we in 2022 nog sneller gaan. Samen strijden voor gelijke kansen! "
Bekijk hier de boodschap van Maria Verschoor en Jorrit Croon.
Lees verder

Rob Haantjes blijft hoofdcoach HC Oranje-Rood dames 1

Nieuws afbeelding

23-12-2021 HC Oranje-Rood en Rob Haantjes zijn overeengekomen dat Rob de komende 2,5 jaar aanblijft als hoofdcoach van HC Oranje-Rood dames 1. Hij vervulde deze functie reeds op interimbasis sinds het vertrek van Stefan Duyf in oktober van dit jaar.
Lees verder

In Memoriam Paul Gianotten

Nieuws afbeelding

22-12-2021 Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat Paul Gianotten (76)   is overleden.
Lees verder

Nederland in lockdown: reguliere zaalcompetities per direct stopgezet

Nieuws afbeelding

18-12-2021Vanavond heeft premier Rutte tijdens de extra ingelaste persconferentie bekendgemaakt dat Nederland met ingang van zondagochtend 19 december 05.00 uur in een harde lockdown gaat. Dat betekent onder andere voor de hockeysport dat per direct alle zaalcompetities - met uitzondering van de Hoofdklasse - zijn stopgezet.  
Lees verder

Paul Uppelschoten benoemd tot erelid; 4 nieuwe leden van verdienste

Nieuws afbeelding

17-12-2021 Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 december 2021 is Paul Uppelschoten als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als bestuurder en directeur van HC Oranje-Rood Exploitatie BV benoemd tot erelid van HC Oranje-Rood
Lees verder

Nieuwe editie Connect magazine in teken van 100 jaar Oranje en Rood

Nieuws afbeelding

16-12-2021Deze week valt bij onze leden en sponsoren de nieuwe editie van Connect magazine op de mat. Een editie die geheel gewijd is aan 100 jaar Oranje en Rood. Met prachtige verhalen van toen en nu en interessante interviews met clubiconen.
Heb je geen exemplaar ontvangen maar wil je dit magazine toch graag lezen?  Klik dan hier voor de digitale versie.
Lees verder

De strijd van Lisa Scheerlinck

Nieuws afbeelding

13-12-2021Het leven van een topsporter gaat lang niet altijd over rozen. Ook achter de schermen worden de nodige 'persoonlijke duels' uitgevochten. Eyecons maakte een serie portretten van 6 van deze strijders in de hockeysport. Een van hen is Dames 1 speelster Lisa Scheerlinck. Een indrukwekkend verhaal dat prachtig in beeld is gebracht. 
Klik hier voor haar verhaal
Lees verder

Dit zijn de spelregels in de zaal

Nieuws afbeelding

10-12-2021 Het zaalhockeyseizoen is weer begonnen en om de spelregels weer even op te frissen hebben we het volgende voor je beschikbaar:
Lees verder

HC Oranje-Rood contracteert kersverse international Tijmen Reyenga

Nieuws afbeelding

10-12-2021 De selectie van HC Oranje-Rood Heren 1 wordt komend seizoen versterkt met Tijmen Reyenga (22). Tijmen speelt momenteel bij HC Den Bosch Heren 1 en maakte vorige maand zijn Oranje-debuut in de Pro League wedstrijden tegen België.  Reyenga, die ook bij andere clubs in de belangstelling stond, heeft getekend voor 3 seizoenen in Eindhoven.
Lees verder

Dit moet je weten als je gaat zaalhockeyen

10-12-2021Dit weekend gaan veel van onze teams voor het eerst de zaal in. Maar voordat je de zaal ingaat, is het goed om te weten dat een paar dingen anders gaan dan op het veld. Daarom deze korte video met een duidelijke uitleg over de belangrijkste zaken. Wij wensen iedereen een heel plezierig indoorseizoen.


Lees verder

Contributie zaalhockey wordt aangepast

Nieuws afbeelding

9-12-2021   Het zaalseizoen verloopt dit jaar anders dan anders. Door de coronamaatregelen van de overheid mag er in ieder geval tot en met 14 januari niet meer in teamverband gesport worden op sportcomplexen na 17:00 uur. Het is op dit moment nog onzeker óf en in welke vorm deze maatregelen worden gecontinueerd. Dat betekent dat een groot deel van de trainingen geen doorgang kan vinden en dat
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Babette Schaminée

Nieuws afbeelding

8-12-2021 Elke maand laten wij je graag kennismaken met één van onze vrijwilligers. Deze maand is dat Babette Schaminée. Babette woont samen met haar vriend en hun twee bij HC Oranje-Rood hockeyende dochters in Eindhoven. Hockey is haar met de paplepel ingegoten; ze komt uit een echte hockeyfamilie. 
Lees verder

100 jaar Oranje en Rood: Mosselmaaltijd verplaatst naar 12 maart 2022

Nieuws afbeelding

6-12-202150 jaar lang werd de Mosselmaaltijd op EMHC gehouden. Lange tafels, dampende mosselpannen en feest tot in de late uurtjes. De laatste editie van de Mosselmaaltijd, tijdens de Grande Finale van EMHC in 2016, was een enorm succes. Velen van ons hebben deze avond nog op het netvlies staan. Daarom laten we dit graag terug komen tijdens de lustrumviering. Het liefst hadden we dit weer gecombineerd met
Lees verder

Gevonden voorwerpen

Nieuws afbeelding

6-12-2021Ook in de maand november zijn er weer diverse spullen en kledingstukken achtergebleven op de club. Herken jij op deze foto's iets dat van jou is? Stuur dan een mail naar [email protected] Alle items worden bewaard tot en met 22 mei 2022.Lees verder

KNHB: Laten we mogelijk maken wat er wél kan

Nieuws afbeelding

3-12-2021De nieuwe coronamaatregelen zijn een kleine week oud. Wat zijn de gevolgen voor de hockeyclubs in Nederland?  Hoe zit het met topsportstatus van de Hoofdklasse Zaal en is het wel verantwoord om zonder training in de zaal wedstrijden te spelen? KNHB-directeur Erik Gerritsen geeft antwoord op die vragen. ‘We hebben begrip voor de maatregelen, dus laten we mogelijk maken wat er wel kan.’
Lees verder

Bedankt Paul!

Nieuws afbeelding

30-11-2021 Paul Dijxhoorn, alias Dixihoorn zoals veel spelers hem kennen, neemt vandaag na heel wat jaren EMHC en Oranje-Rood afscheid als trainer. Helaas kunnen we hem geen groots afscheid geven omdat corona roet in het eten heeft gegooid, maar hebben we wel een aantal leden om anekdotes gevraagd.
Lees verder

Alle wedstrijden van zaterdag 27 november afgelast!!!

Nieuws afbeelding

27-11-2021In verband met het winterweer zijn helaas ALLE wedstrijden van zaterdag 27 november afgelast!!  Het keepershok is nog bereikbaar, maar de rest van het clubhuis is dicht. Ballentassen kunnen dus helaas niet gehaald of teruggebracht worden.
  Houd voor zondag 28 november de website in de gaten! 
 


Lees verder

25 november: Opfriscursus 'fluiten in de zaal' (online)

Nieuws afbeelding

23-11-2021Na een jaar zonder zaalhockey, hopen we dit seizoen weer de zaal in te kunnen. Om eenieders geheugen over de spelregels op te frissen, organiseert de scheidsrechtercommissie voor ouders/coaches/managers en iedereen die geïnteresseerd is, een opfriscursus met uitleg over de actuele spelregels op
donderdagavond 25 november 20.00 - 22.00 uur
Lees verder

Zondag speciale live uitzending Dames 1 vs Amsterdam

Nieuws afbeelding

17-11-2021Zondag speelt Dames 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Amsterdam. Helaas zonder publiek en dus zonder de steun vanaf de tribunes. Om alle supporters niets te laten missen van deze wedstrijd, verzorgt HC Oranje-Rood een speciale live uitzending. Die begint al om 12.30 uur met een voorbeschouwing door Harrie Kwinten. De wedstrijd zelf wordt in beeld gebracht door ons eigen
Lees verder

Sinterklaas bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

11-11-2021 Zaterdag 27 november komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Oranje-Rood. Tussen 08.45 uur en 11.30 uur maken zij een rondje langs de velden om een praatje te maken met onze jongste jeugd. Dan zal ook de prijswinnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt worden. De kleurplaten worden zaterdag 13 en 20 november uitgedeeld op de club en liggen ook bij de infobalie. Ze kunnen tot 26 november
Lees verder

Gold Cup: Oranje-Rood Heren 1 treft Den Bosch

Nieuws afbeelding

9-11-2021Donderdag 11 november wordt de derde ronde van de Gold Cup voor heren gespeeld. De mannen van HC Oranje-Rood nemen het daarin op tegen de mannen van HC Den Bosch. Die wedstrijd aan de Oosterplas in Den Bosch begint om 20.30 uur. 
Lees verder

Automatische incasso contributie vertraagd

Nieuws afbeelding

9-11-2021In verband met een technische storing zijn de automatische incasso's van de derde betalingstermijn van de contributie - die gepland stonden voor oktober- nog niet geïnd. Wij verwachten dat het probleem binnen een aantal dagen verholpen zal zijn en de incasso's er dan alsnog uitgaan.  Onze excuses voor deze vertraging.

Lees verder

Actuele Coronamaatregelen m.i.v. 6 november

Nieuws afbeelding

4-11-2021 Update 4 november
Onderstaande aanpassingen van de Corona maatregelen zijn volledig in lijn met de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid.
Lees verder

Zondag 7 november TOPHockeyzondag

Nieuws afbeelding

3-11-2021Aanstaande zondag 7 november is het op HC Oranje-Rood weer een echte TOPHockeyzondag. Zowel Dames 1 als Heren 1 spelen een thuiswedstrijd tegen respectievelijk de nummer 4 en 1 van de Hoofdklasse. Dat Dames 1 na deze rumoerige week de steun van het thuispubliek heel hard nodig heeft, is een understatement. Dus kom zondag massaal om 12.45 uur naar HC Oranje-Rood om onze meiden hopelijk naar de
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Daniël Kofman

Nieuws afbeelding

27-10-2021 Deze maand zetten we onze vrijwilliger Daniël Kofman in het zonnetje. Daniël heeft zelf geen hockey-ervaring. Hij is begonnen als coach/trainer voor de jongste jeugd. Hij zegt dat je hiervoor echt geen hockey ervaring nodig hebt, je moet beschikken over een goede portie enthousiasme! Uiteindelijk is hij daarmee gestopt en is hij manager van het team van zijn dochter MA4 geworden. Ook is
Lees verder

HC Oranje-Rood neemt afscheid van hoofdcoach Stefan Duyf

Nieuws afbeelding

26-10-2021 De samenwerking tussen HC Oranje-Rood en hoofdcoach Dames 1 Stefan Duyf is per direct beëindigd. Het bestuur van de club ziet zich genoodzaakt in te grijpen omdat het vaandelteam na 9 wedstrijden met slechts 3 punten onderaan op de ranglijst van de Hoofdklasse staat. Een nieuwe hoofdcoach moet het tij voor Dames 1 gaan keren.
Lees verder

23 en 24 oktober drukte op Genneper Parken

Nieuws afbeelding

20-10-2021In het weekend van 23 en 24 oktober vindt in het Indoor Sportcentrum Eindhoven de Dutch Open Taekwondo plaats. Dat betekent dat het beide dagen tussen  09.00 uur en 17.00 uur extra druk zal op de Genneper Parken. Dit zal zowel op de toegangswegen naar onze club als op het parkeerterrein  merkbaar zijn. De gemeente zet parkeerwachters in en plaatst verwijsborden om alles in
Lees verder

8 november Vrijwilligersborrel

Nieuws afbeelding

18-10-2021Graag nodigen wij al onze vrijwilligers uit voor een gezellige borrel op maandag 8 november 2021.  Na de vergadering van de divierse commissies, schenken wij in het clubhuis vanaf 21.00 uur een lekker drankje en zorgen we voor een lekker hapje. Graag tot 8 november! 
Lees verder

Van de voorzitter: De lach op ons gezicht

Nieuws afbeelding

15-10-2021 Of ik een fan ben van John de Bever? Niet echt. Maar wat hij zingt, klopte gisteravond voor iedereen bij wie Oranje-Rood bloed door de aderen stroomt. Niemand kreeg de lach van ons gezicht!
Lees verder

Koninklijke Erepenning voor HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

14-10-2021 Onder toeziend oog een groot aantal genodigden heeft voorzitter Pieter Janssen van HC Oranje-Rood vandaag de Koninklijke Erepenning in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester John Jorritsma ter gelegenheid van de officiële start van het lustrumjaar ‘100 jaar Oranje en Rood’.
Lees verder

17 oktober Super Sunday!

Nieuws afbeelding

12-10-2021We hebben er lang op moeten wachten, maar aanstaande zondag is het eindelijk zo ver! De allereerste SUPER SUNDAY van dit feestelijke jubileum seizoen. Dames 1 trapt deze middag af met hun wedstrijd tegen Hurley en gaan op jacht naar die eerste overwinning van het seizoen. Daarna is het de beurt aan Heren 1. Houden zij de flow waarin zij zitten vast en staan ze straks nóg steviger op die tweede
Lees verder

Vrijdag 15 oktober clubhuis beperkt toegankelijk

Nieuws afbeelding

11-10-2021Op vrijdag 15 oktober is het clubhuis van HC Oranje-Rood beperkt toegankelijk. In verband met een evenement dat op ons sportpark plaatsvindt, kunnen bezoekers alleen gebruik maken van de begane grond (lockers, kleedkamers, toiletten). Het horecaplein voor de hoofdingang is geopend voor het bestellen van drankjes. Helaas kan er vrijdag geen eten besteld worden. 
Lees verder

14 oktober: officiële kick-off lustrumjaar

Nieuws afbeelding

7-10-2021 Op donderdag 14 oktober 2021 is de officiële kick-off van ons lustrumjaar '100 jaar oranje en rood'. Het wordt een feestelijke middag waarin we niet alleen het speciale jubileumlogo onthullen, maar ook het programma van alle lustrumactiviteiten voor het komend seizoen presenteren. Dat doen we uiteraard onder het genot van een hapje en drankje en vanaf 20.00 uur  gaat de  muziek aan en
Lees verder

Lijncoördinator jongste jeugd gezocht

Nieuws afbeelding

6-10-2021De Jongste Jeugd commissie is op zoek naar een lijncoördinator voor onze F3- en E6-teams. Deze - super dankbare - taak vraagt gemiddeld 1 uur per week van jouw tijd. 
Wil je weten wat deze functie precies inhoudt? Klik dan hier voor een uitgebreide omschrijving.  Ben je meteen al enthousiast? Meld je dan aan via [email protected] 
Lees verder

Oranje-Rood gaat aan de slag met Taakie

Nieuws afbeelding

5-10-2021 Zonder vrijwilligers is er geen Oranje-Rood: sámen maken we de vereniging. Door onze leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers beter te leren kennen, weten we beter wie we voor welke taken kunnen vragen om een steentje bij te dragen. Door het stellen van slechts een paar vragen krijgen wij een goed beeld van al die unieke types die onze club rijk is!
Lees verder

Vrijwilliger van de maand: Flip Carolus

Nieuws afbeelding

4-10-2021 De vrijwilliger die wij deze maand in het zonnetje willen zetten is Flip Carolus (73 )uit Valkenswaard.
Lees verder

Hans Tuyt, oud-voorzitter van EMHC, overleden

Nieuws afbeelding

2-10-2021
Op dinsdag 28 september j.l. is - na een kortstondig ziekbed - Hans Tuyt op 91-jarige leeftijd overleden. Hans was van 1958 tot 1960 secretaris van het bestuur EMHC en vervulde van 1960 tot 1964 de functie van voorzitter. 
Lees verder

3 oktober wordt weer een ouderwetse TOP zondag!

Nieuws afbeelding

29-9-2021Zondag 3 oktober wordt weer een ouderwets gezellige TOP zondag! We beginnen om 12.45 uur met de thuiswedstrijd van Dames 1, gevolgd door wederom een Brabantse derby van Heren 1. En daarna..... is het partytime onder leiding van DJ Joep van Sambeek! Tot zondag! 
Lees verder

Gave lustrum clinics voor C- en D-jeugd op 16 oktober

Nieuws afbeelding

24-9-2021Dit seizoen vieren we '100 jaar Oranje en Rood'. En dat doen we ook met onze jeugdleden. Op zaterdag 16 oktober beginnen we met twee super gave clinics voor onze C- en D-jeugd. Onder de bezielende leiding van onze toppers van Ma1, Ja1, Mb1 en Jb1 worden er anderhalf uur lang toffe oefeningen en leuke spelletjes gedaan.  Je kunt kiezen of je dit van 11 uur tot half 1 wilt doen, of van 1 uur
Lees verder

Zondag Dames 1 live op TV, Heren 1 thuis tegen Amsterdam

Nieuws afbeelding

23-9-2021Dit weekend hoef je van de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 niets te missen! Dames 1 gaat naar Wassenaar voor een treffen met HGC, maar die wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport! De wedstrijd begint al om 12.10 uur. En dat is mooi, want dan kun je daarna linea recta naar HC Oranje-Rood voor de topwedstrijd van Heren 1 tegen Amsterdam (aanvang 14.45 uur) 
Lees verder

29 september: Coach de coach informatieavond

Nieuws afbeelding

23-9-2021 Thijs Bams en Bram van Rijn nodigen alle enthousiaste (beginnende) coaches uit voor een coach informatieavond op woensdag 29 september. Tijdens deze avond geven zij basishandvatten om het team en de spelers/speelster optimaal te kunnen begeleiden en delen zij hun visie over hoe je wedstrijden het beste kan begeleiden. Ook als je geen coach bent, maar het wel leuk vindt om hierbij te zijn, dan
Lees verder

Donderdagavond Dames 1 thuis tegen HCKZ

Nieuws afbeelding

21-9-2021 Deze week staat er een extra speelronde op het programma van de Hoofdklasse Dames. Onze dames komen donderdagavond om 20.30 uur in actie tegen HC Klein Zwitserland. Zij gaan vechten voor die eerste overwinning en kunnen de steun van het thuispubliek daar goed bij gebruiken! Iedereen is dan ook meer dan welkom om onze meiden aan te komen moedigen. N.B. er zijn deze avond geen extra
Lees verder

Nationale sportweek 2021: maak kennis met 29 sportaanbieders

Nieuws afbeelding

14-9-2021 Op 18 en 19 september zetten 29 Eindhovense sportaanbieders hun deuren open!
Kom met je gezin of vrienden sportclubs bezoeken om kennis te maken met de sport en sfeer te proeven. In dit weekend worden er veel demonstraties en clinics gegeven waaraan je gratis kunt deelnemen om te ontdekken welke sport bij jou past. Natuurlijk doet ook HC Oranje-Rood mee aan deze toffe actie.
Lees verder

De bitjes zijn in de maak!

Nieuws afbeelding

13-9-2021 Heb jij een afdruk laten maken op Oranje-Rood op zaterdag 4 september jl. voor een echte M3-gebitsbeschermer? Super leuk! Ze zijn er druk mee bezig deze te maken. Uiterlijk vrijdag 24 september wordt deze per post naar je verzonden. De kosten van het bitje declareert M3 Mondzorg bij je zorgverzekeraar. Via hen krijg je bericht wat je zelf moet bijdragen. We wensen je heel veel plezier ervan.
Lees verder

Maak kans op een jaar lang hockey voor het gezin!

Nieuws afbeelding

12-9-2021 Het nieuwe seizoen staat voor de deur en ook dit jaar is Tulp hoofdsponsor van de Tulp Hoofdklasse Heren. Daarmee is Tulp Keukens supporter van onze club. Dat is voor jou als lid extra mooi. Jij kan namelijk gebruik maken van een mooie actie, waarmee je ook nog eens onze club steunt. 
Lees verder

Voorbeschouwing seizoen Heren 1 met Robert van der Horst

11-9-2021Aan de vooravond van de start van nieuwe competitie, sprak Harrie Kwinten met de hoofdcoach van Heren 1 Robert van der Horst over de kracht van dit team, de nieuwe spelers, verwachtingen en de ambities.
De eerste wedstrijd van Heren 1 is zondag aan de Oosterplas in Den Bosch tegen HC Den Bosch en begint om 14.45 uur. 


Lees verder

Voorbeschouwing seizoen Dames 1 met Stefan Duyf

10-9-2021Zondag begint HC Oranje-Rood Dames 1 het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal (aanvang 12.45 uur).  Onze speciale verslaggever Harrie Kwinten sprak aan de vooravond van het seizoen 21-22 met hoofdcoach Stefan Duyf. Een leuk gesprek over 'zijn' speelsters, leermomenten en verwachtingen. Lees verder

Speelschema D1 en H1

Nieuws afbeelding

9-9-2021Komend weekend gaat de Hoofdklasse Hockey weer van start. Met ongetwijfeld veel spektakel, spanning en doelpunten. Wij hebben alle wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 tot aan de winterstop voor je verzameld, zodat je niets hoeft te missen! 
Laat je horen voor HC Oranje-Rood.  Onze Dames en Heren rekenen op de steun van hun 12e man!Lees verder

HC Oranje-Rood in nieuwste FRITS magazine

Nieuws afbeelding

9-9-2021Maandagavond is de nieuwste editie van de stadsglossy FRITS Magazine gepresenteerd. Met daarin onder andere een interview met onze voorzitter Pieter Janssen. Over de impact van corona, de loyaliteit van onze leden en sponsoren en de kernwaarden van onze club.  
In de bijlage vind je het hele verhaal. 
Lees verder

Pak die kans en doe mee met de ABN AMRO Hockey Experience

9-9-2021 Voor de ABN AMRO Hockey Experience zoeken we de grootste hockeytalenten van Nederland! Ben je gek op hockey, supergemotiveerd, en wil je écht betere hockeyskills ontwikkelen? Meld je nu aan. Deze super trainingen, die 5 weken duren, zijn helemaal gratis en staan volledig onder leiding van de top jeugdtrainers van Nederland en in april 2022 vinden ze plaats op onze
Lees verder

Tweedehands hockeybeurs zaterdag 4 september

Nieuws afbeelding

23-8-2021 Op zaterdag 4 september organiseren we op HC Oranje-Rood weer de tweedehands hockeybeurs. Heb jij hockeyspullen (jeugd en senioren) zoals kleding, schoenen, sticks, handschoentjes etc. die je niet meer gebruikt? Lever ze dan in, want jouw oude hockeyspullen zijn geld waard! LET OP: de club is cashless dus alleen PIN betalingen!
Lees verder

Week van de Scheidsrechter: 3 oktober kun jij meelopen met een bondsscheidsrechter!

Nieuws afbeelding

18-8-2021Zondag 3 oktober spelen zowel Dames 1 als Heren 1 een thuiswedstrijd. Tijdens deze Super Sunday gaan we de scheidsrechters extra hartelijk in het zonnetje zetten.  Dat doen we in het kader van de nationale Week van de Scheidsrechter. 
Lees verder

Start nieuwe seizoen: de coronamaatregelen op een rijtje

Nieuws afbeelding

17-8-2021 Ook bij HC Oranje-Rood zijn de voorbereidingen voor het seizoen 21-22 inmiddels  gestart. De trainingen gaan weer beginnen en de eerste oefenwedstrijden zijn al ingepland. Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de coronamaatregelen moeten houden. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.
Lees verder

Scheidsrechters (in spé) opgelet! Opleiding CS+ start op 6 september

Nieuws afbeelding

13-8-2021 Fluiten is gewoon leuk! En als je het goed doet kom je nog eens ergens en geef je anderen een fijne middag. Het is net als spelen of coachen. Door trainen word je beter en wordt het leuker. Door een beetje te oefenen met fluiten wordt elke wedstrijd leuker om te fluiten!

 
Lees verder

Contributie liever in termijnen betalen? Laat het ons voor 20 augustus weten!

Nieuws afbeelding

13-8-2021Binnenkort zal bij alle leden van HC Oranje-Rood de nota voor de contributie seizoen '21/'22 op de mat vallen met het verzoek om die binnen een maand te voldoen.  Als je dat bedrag liever niet ineens wilt betalen, kun je ervoor kiezen om via een automatische incasso de betaling in 4 termijnen te laten verlopen. 
Lees verder

Registratie oefenwedstrijd Heren 1 vs Rotterdam 21 augustus

Nieuws afbeelding

11-8-2021Op zaterdag 21 augustus speelt Heren 1 bij Hockeyclub de Hoeksche Waard in Mijnsheerenland om 13.00 uur een oefenwedstrijd tegen HC Rotterdam. Deze wedstrijd is een onderdeel van een feestelijk programma ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe hoofdveld. 
Wil je naar deze wedstrijd gaan kijken, registreer je dan via deze link. 
Lees verder

Gouden en bronzen medaille naar Eindhoven

Nieuws afbeelding

6-8-2021 Aan het begin van het nieuwe seizoen mogen wij straks twee Olympische medaillewinnaars verwelkomen.

Lees verder

Oud secretaris en erelid Ton van Geenhuizen overleden

Nieuws afbeelding

4-8-2021 Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat de heer Ton van Geenhuizen op 87-jarige leeftijd is overleden. Ton was jarenlang secretaris in het bestuur van MHC Oranje-Zwart en samen met Joop Veelenturf contactpersoon bij de KNHB. Als dank voor zijn grote verdiensten werd hij benoemd tot erelid van Oranje-Zwart.
Lees verder

Van de voorzitter: Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Nieuws afbeelding

19-7-2021 Heb je al een vakantiebestemming gekozen? Zijn je koffers gepakt?
Er was eens een tijd dat je in de winter je zomervakantie al kon plannen. Eerst haalde je bij het reisbureau een tas vol folders. Vervolgens nestelde je je thuis samen met je lief op de bank om je te verlekkeren aan de mooiste vakantiebestemmingen. Had je iets moois gevonden, dan boekte je die reis. Die vakantie, zes
Lees verder

2 Supervette hockeykampen in de zomervakantie

Nieuws afbeelding

18-7-2021 Na het grote succes van onze hockeykampen in de meivakantie, organiseren we ook in de zomervakantie voor alle junioren van 8 t/m 14 jaar (leden en niet-leden) 2 tweedaagse hockeykampen op HC Oranje-Rood!
Lees verder

Nieuwste aanwinst voor Dames 1: Shona McCallin

Nieuws afbeelding

14-7-2021
Vlak voor het begin van het nieuwe seizoen heeft HC Oranje-Rood Dames 1 nog een sterspeler aan de selectie toegevoegd. De Britse hockeyster Shona McCallin heeft getekend voor een verblijf van minstens 1 seizoen in Eindhoven. Daarmee is de selectie voor het seizoen 2021 - 2022 rond.
Lees verder

Nieuwe voorzitter Jongste Jeugd: Els Valkenburg

Nieuws afbeelding

14-7-2021 Beste leden,
Mijn naam is Els Valkenburg en ik ben sinds kort voorzitter jongste jeugd. Ik ben getrouwd met Bernard en heb drie kinderen. Mijn oudste hockeyt vanaf komend seizoen in de C. De afgelopen jaren heb ik training gegeven aan de Munkeys, de Funckeys, de Benjamins en de F-jes. Ik val wel eens in als coach of trainster in de D en ik ben een aantal jaar manager geweest voor
Lees verder

29 en 30 juli hapdagen voor bitje op maat

Nieuws afbeelding

13-7-2021 Wil jij het nieuwe hockeyseizoen met een écht 3-laags hockeybitje* op maat beginnen? Kom dan donderdag 29 juli of vrijdag 30 juli a.s. happen bij onze sponsor M3 Mondzorg in Valkenswaard (Markt 3). Iedereen is van harte welkom! Maak wel een afspraak! En doe dat snel, want vol is vol……
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Lees verder

Grandioos openingstoernooi op 5 september

Nieuws afbeelding

12-7-2021Een beter begin van het nieuwe seizoen kun je je niet voorstellen! Dus trommel je teamgenoten op en laat iedereen
zondag 5 september
Lees verder

Laatste week voor Inleveren teamtassen en cornermaskers

Nieuws afbeelding

8-7-2021Managers en coaches van onze jeugdteams opgelet: alle jeugdteams moeten hun teamtassen met trainingsmaterialen en cornermaskers inleveren bij Gunneman Sports aan de Aalsterweg 83 in Eindhoven.
Gelieve de spullen van jouw team in de periode van dinsdag 29 juni t/m zaterdag 10 juli langs te brengen.
Lees verder

Jeugdtrainers voor onze A- en B-jeugdteams gezocht

7-7-2021 Ben jij een hockeyer, student, hockey-ouder of gewoon gek van hockey en wil jij een van onze A- of B-jeugdteams trainen in het komende seizoen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Onze technische staf biedt jeugdtrainers de kans om zichzelf te ontwikkelen en het vak te leren van andere (top)trainers. En daar word je dan ook nog voor betaald!
Lees verder

12-14 juli deel clubhuis niet toegankelijk

Nieuws afbeelding

7-7-2021Maandag 12 juli tot en met woensdag 14 juli is zowel de begane grond als de tweede verdieping van ons clubhuis niet toegankelijk in verband met een behandeling van de vloer. Dat betekent dat dus ook de toiletten niet bereikbaar zijn. 
Voor de zomerhockeyers en de senioren die op dinsdag trainen, worden tijdelijke voorzieningen getroffen. 
Lees verder

Dames 1 zoekt tweede manager voor seizoen 21-22

Nieuws afbeelding

6-7-2021 Oranje Rood Dames 1 is op zoek naar een 2e manager (m/v). Een van de huidige managers wordt binnenkort mama en dat is de reden dat ze "het leukste” team van OR verlaat. Je maakt samen met de andere manager een verdeling van de werkzaamheden (bv wie welke week aanwezig is bij de wedstrijd enz) Manager zijn van een Top team betekent deel uit te maken van het team, een "klik” hebben met het team
Lees verder

Zomerhockey 2021

Nieuws afbeelding

2-7-2021Vanaf dinsdag 15 juni kunnen senioren hockeyliefhebbers (ook niet-leden!) hun hart ophalen met een heerlijk potje avondhockey. En omdat we wat in te halen hebben, kun je deze zomer maar liefst 2x in de week komen. Aanmelden is niet nodig: je komt gewoon op dinsdag- en/of -donderdagavond op 19.50 uur naar de club. Dan is het om 20.00 uur eerst lekker hockeyen en daarna gezellig een hapje en
Lees verder

Oranje-jeugdspelers waaieren uit over Europa

Nieuws afbeelding

1-7-2021 De komende weken laat een flink aantal spelers en speelsters van HC Oranje-Rood het ‘rood’ even voor wat het is en focussen zij zich helemaal op Oranje. 
Van 2 tot 9 juli spelen Michiel Moret en Jacky van Hout met NL U16 (foto) een internationaal toernooi in België? 
Lees verder

1 juli bekendmaking indeling nieuwe jeugdteams!

Nieuws afbeelding

28-6-2021Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Dan publiceren wij op de site en in de clubapp de indelingen van alle jeugdteams voor het seizoen 21-22. Wil jij weten in welk team je zit en wie jouw (nieuwe) teamgenoten zijn? Log dan vanaf donderdag in met je eigen code op de site of in de app !
Lees verder

Word jij volgend seizoen trainer bij HC Oranje-Rood?

23-6-2021HC Oranje-Rood is voor komend seizoen op zoek naar enthousiaste trainers voor onze A- en B- jeugdteams. Ben jij hockeyer, student, hockey-ouder of gewoon helemaal gek van hockey en wil je jouw hockeykennis en passie graag overbrengen om deze leuke gasten? Stuur dan een mail naar [email protected] en laat van je horen! Lees verder

Corona update: vanaf 26 juni bijna alles weer normaal!

Nieuws afbeelding

21-6-2021 Vanaf zaterdag 26 juni mogen we weer bijna als vanouds genieten van de hockeysport!
Geen mondkapjesplicht, wedstrijden voor iedereen én publiek dat weer welkom is met inachtneming van 1,5 meter afstand en vaste zitplaatsen zorgen ervoor dat we weer volop kunnen genieten van onze geweldige sport. Tel daarbij op dat ook onze horeca zowel binnen als buiten conform de geldende
Lees verder

Fantastisch initiatief van ABN AMRO: de hockey experience

17-6-2021In het kader van de campagne De Inhaalslag is onze hoofdsponsor ABN AMRO in 2019 gestart met de Hockey Experience. Sinds die tijd hebben zij al 1.000 kinderen in een achterstandssituatie hockey laten ervaren. Komend seizoen gaan daar nog eens 1.500 kinderen bij komen. Een fantastisch initiatief! 


Lees verder

Vrijwilligerscommissie nodigt je uit op eerste bijeenkomst

Nieuws afbeelding

14-6-2021
Tijdens de lockdown is er een vrijwilligerscommissie opgezet. Hierin gaan we samen kijken hoe we meer leden actief kunnen betrekken bij Oranje-Rood. Op alle fronten, dus niet alleen voor de grotere klussen, zoals lijncoördinatie, maar ook om eens te helpen bij een activiteit bijvoorbeeld. 
Lees verder

Corona coördinatoren gevraagd

Nieuws afbeelding

10-6-2021 Onze jeugdteams mogen de komende 3 zaterdagen eindelijk weer competitiewedstrijden spelen! Helaas nog zonder publiek, maar wil jij als ouder toch weer iets meekrijgen van het hockeyplezier van je kind? Meld je dan in de app aan als corona coördinator. 
Lees verder

Jeugdcompetitie zaterdag 12 juni van start!

Nieuws afbeelding

10-6-2021Op 12, 19 en 26 juni spelen onze jeugdteams eindelijk weer wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. Dat kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt. Dus dat betekent:  Publiek is niet toegestaan. Rij-ouders van uit-spelende teams worden aangemerkt als teambegeleiding en mogen derhalve wel het sportpark op. Dit geldt dus niet voor rij-ouders van thuis-spelende
Lees verder

workshops voor jeugdtrainers vanaf 9 juni

Nieuws afbeelding

7-6-2021 Ben jij trainer van een van onze jeugdteams en wil je niet alleen het beste uit je team halen maar ook uit jezelf? Meld je dan meteen aan voor de speciale workshops van onze technisch manager Sven van der Most en technisch verantwoordelijke Annemarie van Bragt. Zij vertellen je in 3 sessies hoe je het voor jezelf nog leuker en gemakkelijker maakt om het optimale resultaat te bereiken! 
Lees verder

Workshop jeugdcoaches 9 juni van start

Nieuws afbeelding

5-6-2021 Ben jij coach van een van onze jeugdteams en wil je niet alleen het beste uit je team halen maar ook uit jezelf? Meld je dan meteen aan voor de speciale workshops van onze technisch manager Sven van der Most en technisch verantwoordelijke Annemarie van Bragt. Zij vertellen je in 3 sessies hoe je het voor jezelf nog leuker en gemakkelijker maakt om het optimale resultaat te bereiken! 
Lees verder

Update protocol 'Verantwoord sporten'

Nieuws afbeelding

5-6-2021In het verkorte protocol 'Verantwoord sporten bij HC Oranje-Rood' vind je alle regels die vanaf 5 juni 2021 gelden voor het buiten sporten.
Lees verder

Twee nieuwe bestuursleden stellen zich aan u voor

Nieuws afbeelding

2-6-2021In de Algemene Ledenvergadering van 19 mei jl. zijn Wouter Hermsen en Steven Boerma benoemd als bestuurslid. Wouter volgt Joyce Scheffers op als bestuurslid Jeugd, Steven vervangt Pim van den Boomen als bestuurslid Marketing en communicatie. Hieronder stellen zij zich graag aan u voor.
Lees verder

Ook ons terras is weer open!

Nieuws afbeelding

2-6-2021 De eerste stap is gezet,  het terras is weer open! We hebben super veel zin om jullie weer te mogen ontvangen. Wel is het cruciaal om je aan onderstaande spelregels te houden zodat we er met z'n allen een feest van kunnen maken op een veilige en gezellige manier op Oranje-Rood. 
De openingstijden vanaf zaterdag 5 juni zijn als volgt:
Lees verder

Tips om verantwoord te hockeyen bij warm weer

Nieuws afbeelding

31-5-2021Deze week lopen de temperaturen (eindelijk) weer behoorlijk op. Dat betekent wel dat je daar rekening mee moet houden als je komt hockeyen. Zorg voor goeie voorbereiding en sport verstandig (zie tips hieronder).
Tips voor sporten met warm weer 
Lees verder

Corona update: ook onze senioren mogen weer het veld op!

Nieuws afbeelding

30-5-2021 De overheid maakte tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei bekend per 5 juni nieuwe versoepelingen in te voeren, ook in de sportsector. Per 5 juni kunnen eindelijk alle hockeyers op de velden hun sport weer beoefenen!,
Lees verder

Niek, Daphne en Joyce benoemd als erelid

Nieuws afbeelding

29-5-2021 Niek van der Schoot oud-speler Heren 1 (foto), Daphne van der Velden (oud-speelster Dames 1) en Joyce Scheffers (oud-bestuurslid) zijn in de Algemene Ledenvergadering van 19 mei officieel benoemd tot erelid van HC Oranje-Rood. Deze bijzondere titel is alleen weggelegd voor diegene die - op welke manier dan ook - van uitzonderlijke waarde is (geweest) voor onze club. Daphne en Niek hebben deze
Lees verder

26 juni Open Dag Luzac Eindhoven

Nieuws afbeelding

27-5-2021Onze sponsor Luzac Eindhoven organiseert op zaterdag 26 juni van 11.00 tot 14.00 uur een open dag. Tijdens deze open dag krijg je een goed beeld van het persoonlijke onderwijs van Luzac, een rondleiding door de vestiging en kun je vragen stellen aan leerlingen en docenten. 
Wil jij komen kijken of deze school de juiste plek voor jou is?  Meld je dan hier aan. 
Lees verder

Corona coördinatoren voor zaterdag 29 mei gezocht

Nieuws afbeelding

25-5-2021 UPDATE 27 MEI: We hebben nog 2 shifts niet ingevuld. Kom jij ons van 13.30 - 15.30 uur of van 15.30 -17.30 uur helpen? 
Lees verder

HC Oranje-Rood likes to meet internationals

21-5-2021 Oranje-Rood might have a very Dutch name; we also have a substantial number of international members. For those present but also for potential members we have developed a short video about our club. What are our values, what is our DNA and what can you expect from us when you join. Eindhoven has more than 25.000 international expats also from hockey loving countries like India and Argentina.
Lees verder

Terugblik ALV 19 mei

Nieuws afbeelding

20-5-2021 Op 19 mei 2021 heeft de Algemene Leden Vergadering plaatsgevonden. Hierin is uitgebreid ingegaan op het afgelopen seizoen met de coronaperikelen. Daarin stond niet alleen de loyaliteit van sponsoren en partners, maar  vooral van al onze leden, centraal. Dit was in een speciaal filmpje in beeld gebracht. Vervolgens werden de inspanningen van de club om goed door deze storm heen te komen
Lees verder

Jongste Jeugd commissie zoekt nieuwe voorzitter

Nieuws afbeelding

20-5-2021HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen van 2,5 tot 9 jaar kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd dat de kinderen begeleidt en erop toeziet dat iedereen zoveel mogelijk
Lees verder

Waanzinnige kortingsactie Washin7 voor onze leden!

17-5-2021 Winst voor jou én voor de club! Samen met onze sponsor Washin7 hebben we voor onze leden een toffe actie opgezet: jij kan tegen een gereduceerd tarief je auto laten  wassen en per wasbeurt zal Washin7 €2 doneren aan de clubkas van HC Oranje-Rood!   Ter kennismaking kunnen alle leden van onze club een digitale kortingsvoucher aanvragen die recht geeft op het beste
Lees verder

23 en 24 mei zijn wij gesloten

Nieuws afbeelding

17-5-2021In verband met Pinksteren is ons sportcomplex op zondag 23 mei en maandag 24 mei gesloten.  Er kunnen die dag dus geen trainingen of andere activiteiten plaatsvinden.
Lees verder

Van de voorzitter: terugblikken en vooruitkijken

Nieuws afbeelding

12-5-2021 Adiós Messi!
Stel je voor: Messi neemt afscheid van FC Barcelona in een leeg Camp Nou, het stadion waar normaal gesproken 100.000 bloedfanatieke socios de kelen schor schreeuwen. Maar de enige toeschouwers zijn z’n teamgenoten, de staf, een handvol journalisten en de vogels in de spanten van het dak. Waardeloos, toch?
Lees verder

HC Oranje-Rood Dames 1 contracteert 3 nieuwe speelsters

Nieuws afbeelding

12-5-2021 De selectie van HC Oranje-Rood Dames 1 wordt komend seizoen versterkt met drie nieuwe speelsters: Sian Keil, Nora Bruinsma en Lieve Verhoeven spelen vanaf deze zomer in Eindhoven.
Lees verder

Save the date: 19 mei Algemene Ledenvergadering

Nieuws afbeelding

8-5-2021 Woensdag 19 mei wordt om 20.30 uur de Algemene Ledenvergadering gehouden. In verband met de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus zal deze wederom online plaatsvinden*. 
Lees verder

De club is op Hemelvaartsdag gesloten

Nieuws afbeelding

8-5-2021In verband met Hemelvaartsdag is ons sportcomplex op donderdag 13 mei gesloten. Er kunnen die dag dus geen trainingen of andere activiteiten plaatsvinden.
Lees verder

Elke donderdag en zondag Corona Circuit voor senioren

Nieuws afbeelding

7-5-2021Elke donderdagavond en zondagochtend is er bij HC Oranje-Rood het Corona Circuit. Speciaal voor die senioren (27+) die nog niet in teamverband mogen trainen, maar toch lekker actief buiten bezig willen zijn, maar uiteraard ook voor onze jong senioren.  In tweetallen werk je in een uur tijd een reeks van oefeningen af. Zowel met bal en stick als zonder. Super leuk en een fantastische en
Lees verder

Wie komt onze trimhockeyers trainen?

Nieuws afbeelding

7-5-2021De groep trimhockeyers bij HC Oranje-Rood groeit gestaag. Geen wonder, want dit is misschien wel een van de gezelligste en meest enthousiaste groepen hockeyers van onze club. Zij willen graag op maandag- en woensdagavond van 20.30 - 22.00 uur trainen en zoeken daarvoor enkele trainers die minstens zo gezellig en enthousiast zijn. 
Lees verder

Social reporters en storytellers gezocht!

Nieuws afbeelding

6-5-2021 Volg jij alle (sociale) mediakanalen over hockey? Of heb je zelf een succesvol Insta-account? En wil jij helpen om onze gezamenlijke hockeypassie bij HC Oranje-Rood met de FUNFACTOR in te kleuren op sociale media? Jouw inbreng is dan straks direct te zien door bijna 8.000 fans op Instagram en meer dan 5.000 op Facebook   We zoeken in ons HC Oranje-Rood Marketing Team:
Lees verder

Afhalen bestelde sokken van #eindjesporten

Nieuws afbeelding

5-5-2021 Goed nieuws voor iedereen die vóór 1 april die super leuke sokken van #eindjesporten heeft besteld: Je kunt jouw bestelling deze week komen ophalen in het clubhuis (tussen 09.00 en 17.00 uur)
Lees verder

Dubbelinterview met Daphne en Niek

1-5-2021Allebei een 'kind van de club'. Allebei uitgegroeid tot een clubicoon. Allebei zondag 2 mei voor het laatst in dat mooie Oranje-Rood shirt. Een goede reden om ze allebei te onderwerpen aan een aantal speciale vragen. Gelegenheidsinterviewer Harry Kwinten sprak met Daphne van der Velden en Niek van der Schoot. Natuurlijk over hockey, maar ook over persoonlijke zaken  en over dingen die
Lees verder

Zondag 2 mei wordt een gedenkwaardige zondag

Nieuws afbeelding

29-4-2021Zondag 2 mei wordt voor HC Oranje-Rood en iedereen die de club een warm hart toedraagt een gedenkwaardige zondag. Voor Dames 1 en Heren 1 staan de laatste thuiswedstrijden van het memorabele seizoen 20-21 op de agenda. Dames 1 speelt om 12.30 uur tegen HGC, de wedstrijd van Heren 1 tegen Klein Zwitserland begint om 14.45 uur. Beide wedstrijden zijn weer live te volgen.
Lees verder

HC Oranje-Rood Heren 1 haalt tweede Britse international

Nieuws afbeelding

24-4-2021 De selectie van HC Oranje-Rood Heren 1 wordt komend seizoen versterkt met de ervaren verdediger David Ames.  Ames (31) komt over van de Engelse hockeyclub Holcombe en heeft met zowel het Britse als Engelse nationale team 93 caps achter zijn naam staan. Tot 2012 maakte hij bovendien deel uit van de Ierse nationale selectie en speelde hij 64 interlands in het groen/wit. Hij heeft
Lees verder

Bericht KNHB: Beëindiging hockeycompetities 2020-2021

Nieuws afbeelding

23-4-2021 Beste leden,
Jullie zullen het e-mailbericht van de KNHB vast ontvangen hebben. Voor de volledigheid delen we deze nogmaals met jullie:
"Hoewel de coronamaatregelen langzaam versoepeld worden, is het helaas nog steeds niet mogelijk om wedstrijden te spelen en kunnen hockeyers vanaf 27 jaar nog niet in teamverband trainen. 
Lees verder

PAK DE VIBE SPORT! voor iedereen tussen de 13 en 19 jaar

Nieuws afbeelding

23-4-2021 Ben jij tussen de 13 en 19 jaar? Houd je van bewegen/sporten? Lijkt het je leuk om iets te organiseren? Dan is PAK DE VIBE SPORT iets voor jou!!  In 8 ontzettend toffe workshops nemen wij je mee in organiseren, coachen, lesgeven en EHBO. Natuurlijk ga je ook zelf allerlei leuke sporten doen met je leeftijdsgenoten. 
Lees verder

Duitse jeugdinternational aanwinst voor Heren 1-selectie

Nieuws afbeelding

21-4-2021 HC Oranje-Rood heeft de selectie van Heren 1 voor het seizoen 21-22 versterkt met de talentvolle Duitse aanvaller Laurens Halfmann. Laurens (22) komt over van HTC Uhlenhorst Mülheim en heeft als jeugdinternational voor Duitsland 47 caps op zijn naam staan. Hij heeft getekend voor 1 jaar en is na de eerder aangekondigde komst van Jelle Galema en Phil Roper de derde aanwinst in de selectie van
Lees verder

Neem je beste maatje eens mee naar het hockeyen!

Nieuws afbeelding

21-4-2021 Speel jij in de D-jeugd en zou je het leuk vinden om je vriendje of vriendinnetje eens uit te nodigen voor een training? Dat kan! Op dinsdag 27 april van 16.00 - 17.30 uur organiseren we namelijk een speciale vriendjes- en vriendinnetjestraining voor jouw team. 
Lees verder

CAN10 zoekt zelfstandig werkend kok

Nieuws afbeelding

20-4-2021Onze horecapartner CAN10 is op zoek naar een enthousiaste en servicegerichte kok met een topsportmentaliteit die de keukenbrigade van HC Oranje-Rood komt versterken. 
In de bijlage vind je de volledige vacature-omschrijving en hoe je kunt solliciteren.

Lees verder

Klachten? Dan ook niet naar het hockeyveld!

Nieuws afbeelding

19-4-2021Nu de scholen weer open zijn, merken we dat het aantal Covid-19 besmettingen onder de jeugd toeneemt. Als club doen wij er alles aan om onze junioren binnen alle maatregelen zoveel mogelijk te laten hockeyen. Dat kan alleen als ook de ouders van 'onze' kinderen alert blijven op corona gerelateerde klachten bij hun kind en hen niet alleen op tijd thuishouden van school maar ook van het
Lees verder

Super gaaf hockeykamp voor onze junioren

Nieuws afbeelding

18-4-2021In de meivakantie is er bij HC Oranje-Rood weer een super gaaf hockeykamp voor al onze junioren van 8 t/m 14 jaar. Twee dagen lang worden er door Donja Zwinkels, Lisa Post en Thijs Bams de allerleukste trainingen en spelletjes georganiseerd en worden de vetste tips & trics gedeeld. Zij worden in de uitvoering geassisteerd door spelers uit zowel Dames 1 en Heren 1 en toptrainers van onze
Lees verder

HC Oranje-Rood feliciteert CAN10 Sporthoreca!

Nieuws afbeelding

15-4-2021 Onze horecapartner Simol heet voortaan CAN10 Sporthoreca!
Na 15 succesvolle jaren heeft Simol een complete rebranding doorgevoerd en gaat verder als CAN10 (spreek uit: ken"tien). CAN10 is bij vijf (hockey)verenigingen (met in totaal ruim 8.500 leden) verantwoordelijk voor alle horeca-activiteiten en daarmee onbetwist marktleider. 
Lees verder

EHL Webinar ABN AMRO gemist? Kijk het nu terug

Nieuws afbeelding

14-4-2021 Tijdens de Euro Hockey League finals afgelopen paasweekend in Amsterdam heeft onze hoofdsponsor ABN AMRO op zaterdag 3 april een webinar aangeboden, waarin zij samen met Kim Lammers, Billy Bakker, Esther Mollema en ABN AMRO (foundation; Mandy Beck. Sponsoring; Marco Moers) vooruit hebben gekeken naar de sponsorinvulling in het seizoen 2021-2022 en ontwikkelingen vanuit ABN AMRO op de
Lees verder

Hoofdklasse nadert ontknoping

Nieuws afbeelding

14-4-2021Met nog slechts 4 speelronden te gaan, nadert de Hoofdklasse zijn ontknoping. Voor zowel Dames 1 als Heren 1 wacht er nog een pittig programma, maar kunnen er de komende weken nog mooie stappen op de ranglijst gemaakt worden en daarmee gebouwd aan vertrouwen voor volgend seizoen.
Lees verder

Corona update 8 maart: kleine versoepeling voor onze senioren

Nieuws afbeelding

9-4-2021In de persconferentie van 8 maart is bekend gemaakt dat de huidige lockdown verlengd wordt tot 31 maart. Helaas biedt de huidige situatie geen reden tot grote versoepelingen, Wel zijn enkele bestaande maatregelen iets genuanceerd, waaronder de groepsgrootte voor buiten sporten voor mensen ouder dan 26 jaar. Vanaf 16 maart a.s. mogen zij buiten in viertallen sporten i.p.v. in tweetallen. Dat maakt
Lees verder

Vandaag tot 18.00 uur geen trainingen

Nieuws afbeelding

7-4-2021In verband met het winterse weer zien wij ons genoodzaakt alle trainingen van 7 april tot 18.00 uur af te gelasten. Daarna kan er weer volgens het reguliere programma getraind worden. 


Lees verder

Alle trainingen voor vandaag afgelast

Nieuws afbeelding

6-4-2021In verband met het wisselende winterse weer, hebben wij voor vandaag 6 april alle trainingen afgelast. 
Lees verder

Eindexamentraining met korting voor onze leden

Nieuws afbeelding

6-4-2021Examen doen is topsport, dus net zoals met hockey kan extra training jou daarbij helpen. Als clublid van HC OranjeRood kun je bij onze sponsor Luzac in april en mei voor elk vak examentrainingen volgen met 10% korting. 
Vermeld bij je inschrijving de code Hockey_ET. 
Zo ga je vol zelfvertrouwen de examens in! 
Lees verder

Word ook een held op sokken!

Nieuws afbeelding

31-3-2021 Sinds vorige week is Eindhoven een fantastisch sport- en beweeginitiatief rijker: EindjeSporten. EindjeSporten is een actie van een groepje Eindhovenaren dat ervoor heeft gezorgd dat leden van sportclubs en sportaanbieders sokken kunnen kopen om hun eigen club financieel te steunen. En die sportclubs? Die krijgen de gehele opbrengst van de actie, maar moeten als tegenprestatie ‘een
Lees verder

Hebben wij iets dat van jou is?

Nieuws afbeelding

30-3-2021Ben jij iets kwijt en denk of hoop je wij dat gevonden hebben? Alle spullen die verloren, vergeten, achtergelaten zijn op ons sportcomplex worden verzameld in de speciale Oranje-Rood 'gevonden voorwerpen-kist'. En ondanks dat het niet super druk is geweest op onze club, puilt deze kist weer behoorlijk uit.
In de bijlage vind je foto's van de gevonden items.
Lees verder

Update financiële situatie en maatregelen Exploitatie BV

Nieuws afbeelding

29-3-2021 We kijken allemaal uit naar het moment dat iedereen weer volop kan hockeyen. En gelukkig zijn de vooruitzichten goed en wordt er alweer volop getraind en gehockeyd binnen de ruimte die de huidige overheidsmaatregelen ons bieden. Daarnaast zijn en worden er zoveel mogelijk mogelijkheden benut om toch activiteiten aan te kunnen bieden.     Het is
Lees verder

EHL Webinar ABN AMRO

Nieuws afbeelding

29-3-2021Komend weekend begint in Amsterdam de Euro Hockey League (EHL): hét Europese tophockeytoernooi op het allerhoogste niveau. Het wordt een bijzondere editie, want voor het eerst is er ook een competitie voor damesteams. 
Lees verder

Wij zijn met Pasen gesloten

Nieuws afbeelding

29-3-2021In verband met Pasen is ons sportcomplex van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april gesloten. Er zullen dan dus ook geen trainingen (m.u.v. D1/H1) en (oefen)wedstrijden plaatsvinden.
Wij wensen iedereen hele gezellige Paasdagen! 
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren tijdens livestream H1 vs HGC

29-3-2021 Als club zijn wij ontzettend dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze sponsoren. Dat zijn wij altijd al, maar in deze bijzondere tijden helemaal. Via de livestream spraken clubvoorzitter Pieter Janssen en de voorzitter van de Oranje-Rood Businessclub Nic Verbeek gisteren in de rust van de wedstrijd van Heren 1 tegen HGC hierover hun waardering uit. U kunt dat via deze link
Lees verder

Waardevol overleg tussen senioren en bestuur

Nieuws afbeelding

26-3-2021 Dankzij het vaccinatieprogramma is er voor onze senioren hoop op betere hockeytijden. Feit blijft dat zij door de aanhoudende coronamaatregelen het hardst getroffen zijn. Als club doen wij er alles aan om binnen de mogelijkheden zoveel mogelijk activiteiten te faciliteren en te organiseren. Daarbij is het belangrijk dat we met hen in gesprek blijven en luisteren naar wat zij ervan vinden en
Lees verder

Deze zondag weer 2 speciale livestreams D1 en H1

Nieuws afbeelding

26-3-2021Aanstaande zondag 28 maart spelen zowel Dames 1 als Heren 1 een thuiswedstrijd. En dat betekent dus dat we deze twee wedstrijden weer live bij je thuis brengen. Dat worden deze zondag twee uitzendingen met niet alleen live wedstrijdcommentaar, maar ook met herhalingen, achtergrondinformatie, analyses en voor- en nabeschouwingen. 
Lees verder

Doordeweekse speelronde voor Heren 1 en Dames 1

Nieuws afbeelding

16-3-2021Ook deze week staat er voor Dames 1 en Heren 1 een extra speelronde op de agenda. Heren 1 neemt het donderdagavond om 20.30 uur in de tweede streekderby in 5 dagen op tegen Den Bosch. Zij hebben na het verlies van afgelopen zondag iets goed te maken en zullen alles in de strijd gooien om die 3 punten in Eindhoven te houden.
Lees verder

Gratis webinar over Plastic Soep

Nieuws afbeelding

15-3-2021 Wat een prachtig initiatief van Florian Fuchs van HC Bloemendaal Heren 1!!  Met zijn Stichting The Wave wil hij in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds bijdragen aan een wereld zonder plastic afval door mensen bij sportclubs letterlijk in beweging te krijgen tegen plastic vervuiling. Plastic Smart Sport Clubs committeren zich aan het voorkomen, minimaliseren en optimaal recyclen van
Lees verder

Online workshops voor onze jeugdcoaches

Nieuws afbeelding

8-3-2021Ben jij coach van een van onze jeugdteams en wil je niet alleen het beste uit je team halen maar ook uit jezelf? Meld je dan meteen aan voor de speciale workshops van onze technisch manager Sven van der Most. Hij vertelt je in 3 sessies hoe je het voor jezelf nog leuker en gemakkelijker maakt om het optimale resultaat te bereiken! 
Lees verder

100 interlands voor Pirmin Blaak

Nieuws afbeelding

8-3-2021Het dubbelweekend van de Oranje mannen heeft - ondanks dat er twee keer van Duitsland verloren werd - voor onze Heren 1 doelman Pirmin Blaak toch een feestelijk tintje gekregen: zondag verdedigde hij voor de 100ste keer het doel van Oranje.  Namens de club, van harte gefeliciteerd Pirmin!
Lees verder

Drie Heren 1 spelers in actie in Oranje dit weekend

Nieuws afbeelding

5-3-2021Zaterdag en zondag komen zowel de Nederlandse dames als heren in actie. In het kader van FIH ProLeague spelen zij twee wedstrijden tegen Duitsland. In de Oranje-selectie van de heren zijn drie van onze Heren 1-spelers opgenomen: Joep de Mol, Sander Baart en keeper Pirmin Blaak. Voor Pirmin kan dit internationale hockeyweekend een bijzonder tintje krijgen: als hij beide wedstrijden wordt
Lees verder

Programma zaterdag 6 maart

Nieuws afbeelding

3-3-2021Aanstaande zaterdag is het bijna als vanouds weer 'volle bak' bij HC Oranje-Rood. Wil jij precies weten wie er wanneer en op welk veld gaat hockeyen? Check dan het programma in de bijlage. 
Lees verder

Online bootcamp stopt, coronacircuit buiten krijgt vervolg

Nieuws afbeelding

2-3-2021In de afgelopen maanden heeft Niels de Brouwer elke woensdag en zondag een online bootcamp verzorgd. Zo bleven we lekker in beweging en konden we ons voorbereiden op het buiten hockeyen. Nu ook onze senioren tot 27 jaar weer in teamverband buiten mogen gaan sporten en ook het weer meewerkt, gaan we ons meer focussen op het buiten sporten. Daarom hebben we besloten om te stoppen met de online
Lees verder

Highlights wedstrijden Dames 1 en Heren 1 28-2 nu online

Nieuws afbeelding

1-3-2021Gisteren speelden zowel Dames 1 als Heren 1 hun tweede wedstrijd van het weekend. Dames 1 ontving het Rotterdamse Victoria, Heren 1 trof op eigen bodem Almere. Zo'n 4.000 kijkers zagen via de speciale livestream met live commentaar die wij verzorgden, hoe beide teams het tot het einde toe spannend maakten. De highlights van deze wedstrijden staan nu online op OranjeRoodTV.
Lees verder

Dit weekend 3 speciale live uitzendingen D1 en H1

Nieuws afbeelding

25-2-2021Komend weekend staat er zowel voor Dames 1 als Heren 1 een dubbelweekend op het programma. Zaterdagmiddag ontvangt Dames 1 in eigen huis de dames van HDM en gaat Heren 1 op bezoek bij HCKZ. Zondag spelen beide teams thuis tegen respectievelijk Victoria en Almere. Na het succes van de speciale live uitzending van afgelopen zondag, gaan we rondom alle 3 deze thuiswedstrijden weer een fantastische
Lees verder

Vanmiddag 14.30 uur speciale live uitzending rond Heren 1 vs Amsterdam

Nieuws afbeelding

19-2-2021Zondagmiddag om 14.30 uur begint een bijzondere online live uitzending van HC Oranje-Rood. Speciaal voor de wedstrijd Heren 1 tegen Amsterdam zijn er diverse professionals 'ingevlogen' om  een fantastische hockeybeleving te creëren. Zo wordt de wedstrijd in beeld geregistreerd door een ervaren camerateam,  wordt het commentaar bij de wedstrijd live verzorgd door sportverslaggever
Lees verder

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Hedwig van Lierop

Nieuws afbeelding

18-2-2021 Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze
Lees verder

Geen trainingen in carnavalsvakantie

Nieuws afbeelding

15-2-2021In de carnavalsvakantie zijn er geen trainingen. Mocht je toch willen trainen, kan je een aanvraag indienen bij Monique Ward per mail (m.u.v. Jongste Jeugd).
Lees verder

Speciaal corona circuit voor senioren op zondag

Nieuws afbeelding

15-2-2021Vanaf 31 januari kunnen onze senioren een aantal zondagochtenden heerlijk buiten sporten. Speciaal voor hen wordt er een corona circuit georganiseerd. Dat betekent dat je in tweetallen onder leiding van een professionele trainer een parcours aflegt met zowel bootcamp oefeningen als hockeytechnische-oefeningen.  Uiteraard geheel corona proof! 
Lees verder

HC Oranje-Rood haalt Britse sterspeler Phil Roper naar Eindhoven

Nieuws afbeelding

13-2-2021
Het was aanvankelijk de bedoeling dat hij al dit seizoen in het oranje-rood zou spelen, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig kunnen we nu meedelen dat vanaf seizoen 21/22 de Britse international Phil Roper voor minstens twee seizoenen de selectie van Heren 1 komt versterken. 
Lees verder

Van de voorzitter: 'Wilde sportsokken-actie zorgt voor sportVIBE én steun in Eindhoven

Nieuws afbeelding

10-2-2021

De ‘Sportvisie van de gemeente Eindhoven 2021-2025’ heeft de titel ‘Heel Eindhoven in beweging’. Passend, van jong tot oud, in de openbare ruimte, zodat iedereen zich fit en gezond voelt. Met vitale sportverenigingen en inspirerende sportevents.
 
Lees verder

Trainingen t/m woensdag 10 februari afgelast

Nieuws afbeelding

6-2-2021Vanwege de (verwachte) weersomstandigheden zijn alle oefenwedstrijden en trainingen bij Oranje-Rood t/m woensdag 10 februari afgelast.
Gelieve NIET op de velden te lopen / hockeyen / spelen i.v.m. beschadiging van het veld!
 


Lees verder

Dames 1 en Heren 1 afhankelijk van het weer in actie dit weekend

Nieuws afbeelding

5-2-2021Ijs en weder dienende komen HC Oranje-Rood Dames 1 en Heren 1 dit weekend weer in actie. 
Voor Dames 1 staat zaterdagmiddag om 14.00 uur de wedstrijd in en tegen Amsterdam op het programma. 
Lees verder

Livestreams herstart Hoofdklasse

Nieuws afbeelding

30-1-2021Zondag 31 januari wordt de Hoofdklasse weer hervat. Voor HC Oranje-Rood Dames 1 en Heren 1 staat er een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Hurley op het programma. Beide wedstrijden kun je live online volgen via de livestreams van Eyecons Hockey.
De wedstrijd van Dames 1 begint om 12.45 uur en kun je kijken via deze link
Lees verder

HELAAS: geen oefenwedstrijden voor onze junioren vandaag

Nieuws afbeelding

24-1-2021Helaas, het lukt ons (en de natuur) niet om de sneeuw op tijd van onze velden te laten smelten... geen hockeywedstrijden voor onze juniorenteams dus deze zondag 24 januari
Lees verder

Live: Dames 1 vs Victoria vanavond om 19.00 uur

Nieuws afbeelding

19-1-2021foto: Willem Vernes
Vanavond om 19.00 uur speelt Dames 1 een oefenwedstrijd tegen Victoria. Deze wedstrijd is live te volgen via de livestream op OranjeRoodTV via onderstaande link:
https://youtu.be/dHn8uFL7Um4

Fijne wedstrijd! 
Lees verder

Jeugd gaat vanaf 18 januari weer trainen

Nieuws afbeelding

13-1-2021In de persconferentie van dinsdag 12 januari zijn geen nieuwe maatregelen of versoepelingen bekendgemaakt. Het maatregelenpakket voor de sport zoals ingegaan is op 14 december 2020 blijft dus voorlopig van kracht tot en met 9 februari. 
Lees verder

Strenge regels voor H1 en D1: testen, testen en nog eens testen

Nieuws afbeelding

21-12-2020Sinds afgelopen donderdag mogen Heren 1 en Dames 1 onder zeer strenge voorwaarden weer het veld op. Een van die voorwaarden is dat alle spelers vóór de eerste training en op alle (oefen)wedstrijddagen een negatieve coronatest moeten kunnen overleggen. Deze - en nog andere - voorwaarden heeft de KNHB vastgelegd in een strak protocol. 
Lees verder

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Suzette van Merwe

Nieuws afbeelding

14-12-2020 Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze
Lees verder

Algemene Ledenvergadering 16 december a.s. online

Nieuws afbeelding

9-12-2020 Update 9 december:
Naar aanleiding van de persconferentie van 8 december waarin geen versoepelingen werden aangekondigd, zal de najaarseditie van de ALV 2020 online plaatsvinden. Alle leden hebben inmiddels een uitnodiging met inloggegevens  ontvangen.

Lees verder

HC Oranje-Rood oliebollenactie

Nieuws afbeelding

8-12-2020Dat wordt smullen met oud & nieuw!  Cees en Anita van Simol gaan speciaal voor onze club oliebollen bakken en verkopen. Een super vet initiatief, want de gehele opbrengst gaat naar de club. Voor elke 10 oliebollen betaal je 10 euro en je mag er zoveel bestellen als je wilt.  Graag wel van te voren even doorgeven via het horecaformulier of een mail naar [email protected] hoeveel je er
Lees verder

Verhuisd? Laat het ons weten

Nieuws afbeelding

7-12-2020Ben jij de afgelopen tijd verhuisd? Vergeet dat dan niet door te geven aan onze ledenadministratie. Dat geldt ook voor degenen die 2, 3, of 4 jaar geleden verhuisd zijn en dat nog niet doorgegeven hebben.
Een mail naar [email protected] met je adresgegevens volstaat.

Lees verder

Speciale webinars voor trainers, coaches en scheidsrechters

Nieuws afbeelding

7-12-2020 In de maand december organiseert de KNHB een aantal super interessante webinars voor coaches, trainers en scheidsrechters. Tijdens alle sessies staat het thema ‘Samen sterker’ centraal. Hoe maken wij in deze bijzondere tijd de sport samen nog sterker dan hij al is? Hoe kun je vanuit je rol als coach, trainer of scheidsrechter elkaar hierin helpen?  Check deze link voor meer informatie en
Lees verder

Van de voorzitter: Spreken en zwijgen

Nieuws afbeelding

3-12-2020
Laten we het eens over iets anders hebben dan over C… Daar is al zoveel over gezegd en geschreven. Laten we het eens hebben over spreken en over zwijgen. 
Lees verder

Webinar voor scheidsrechters 'Een fluitje van een cent'

Nieuws afbeelding

1-12-2020 Ben jij een clubscheidsrechter en heb je iets meegemaakt waar je een vraag over hebt? Dan is dit je kans om de vraag te stellen aan dé vrouwelijke scheidsrechter van Nederland, Ymkje van Slooten, FIH en bondsscheidsrechter. 
Lees verder

Contractverlenging voor Simol

Nieuws afbeelding

30-11-2020Afgelopen vrijdag is het samenwerkingscontract met onze horecapartner Simol verlengd tot medio 2025. Daarmee blijft niet alleen de goede kwaliteit van onze horeca gewaarborgd, maar hebben we tevens een partner die met vernieuwende ideeën een geweldige bijdrage kan leveren aan een nóg betere clubbinding. Hopelijk kunnen we vanaf januari 2021 gezamenlijk aan de slag om die ideeën uit te gaan
Lees verder

ABN AMRO campagne 'De Inhaalslag': workshop Visual Thinking

Nieuws afbeelding

30-11-2020 Wat zie je als je over je favoriete Instagram of LinkedIn account scrolt? Wat is het eerste wat je te binnen schiet als je je nieuws app opent? En waarom doet die ene reclame wat met je? In het kader van de campagne 'De inhaalslag' biedt ABN AMRO je de workshop 'Visual Thinking' aan. In deze empowerende workshop leer je verschillende manieren van kijken. Cathelijne Blok neemt je mee langs
Lees verder

Goed nieuws voor onze senioren: er mag weer getraind worden!

Nieuws afbeelding

21-11-2020
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar dankzij de versoepelde maatregelen van het kabinet en in goed overleg met de gemeente Eindhoven mogen ook onze senioren in aangepaste vorm weer het veld op. Concreet betekent dit dat er vanaf dinsdag 24 november tot en met maandag 21 december in groepjes van 4 personen getraind kan gaan worden. Uiteraard binnen alle geldende maatregelen en
Lees verder

10% ledenkorting op Luzac Examentraining

Nieuws afbeelding

19-11-2020 Wist je dat onze sponsor Luzac zich, net als onze club, volop inzet voor ondersteuning van talentontwikkeling? Daarom krijgen onze leden in december 10% korting bij Luzac Examentraining. Om voor de korting in aanmerking te komen kun je je inschrijven met de code ‘Tactiek Luzac’. Luzac geeft examentrainingen op VMBO-T-, HAVO- en VWO-niveau door heel Nederland, ook in Eindhoven.
Lees verder

Strenge regels in verband met vuurwerkoverlast

Nieuws afbeelding

18-11-2020 In de afgelopen dagen heeft er op en rond de velden van HC Oranje-Rood een aantal vuurwerkincidenten plaatsgevonden. In overleg met de Gemeente Eindhoven en de politie zal naar aanleiding hiervan meer gesurveilleerd gaan worden en zal de club aangifte doen zodra er zich nieuwe incidenten voordoen. 
Lees verder

Leuk programma voor de jeugd tot winterstop

Nieuws afbeelding

12-11-2020Vanaf deze week is het nog 3 weken tot aan de winterstop. En omdat alle competities stilliggen, hebben we voor onze jeugdteams een mooi programma gemaakt, zodat er toch lekker gehockeyd kan worden.  Zo organiseren we de komende 3 zaterdagen niet alleen leuke onderlinge wedstrijden en trainingen, maar worden er ook clinics gegeven door MA1, JA1, Dames 1 en Heren 1 ! En natuurlijk hebben we
Lees verder

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Max Pierey

Nieuws afbeelding

11-11-2020 Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze
Lees verder

Wil jij je ook inzetten voor de vrijwilligers van onze club?

Nieuws afbeelding

7-11-2020Donderdagavond 12 november om 19.00 uur komt onze vrijwilligerscommissie online bij elkaar. Zij maken zich niet alleen hard voor het werven van nieuwe vrijwilligers, maar zeker ook voor het waarderen en behouden van de vrijwilligers die al voor onze club actief zijn. Want zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan! 
Lees verder

ABN AMRO campagne 'De Inhaalslag': aanstaande dinsdag eerste van 4 interessante webinars

Nieuws afbeelding

6-11-2020In het kader van de landelijke campagne 'de Inhaalslag' ter promotie van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de hockeysport, organiseert ABN AMRO de komende 4 dinsdagen interessante webinars waaraan ook jij kunt deelnemen! Tijdens deze interactieve online sessies komen bijzondere sprekers aan het woord; elk met een eigen verhaal en levenslessen. De aftrap van deze unieke serie is
Lees verder

KNHB: geen zaal- en midwintercompetie, twee scenario's hervatting veldcompetities

Nieuws afbeelding

5-11-2020 De KNHB heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen in de strijd tegen Corona een streep gezet door de zaal- en midwintercompetitie. Ten aanzien van een herstart van de veldcompetities zijn er twee scenario’s uitgewerkt; één als er in januari 2021 gestart kan worden, één als de hervatting pas in februari kan plaatsvinden.
Lees verder

Livestream wedstrijden Veld 1

Nieuws afbeelding

30-10-2020Vanaf oktober zijn alle wedstrijden die op Veld 1 gespeeld worden (m.u.v. Dames 1 en Heren 1) via een speciale livestream op OranjeRoodTV te bekijken. Dat hebben we speciaal geregeld voor al die ouders, partners, familie en fans die zo graag langs de lijn hadden gestaan, maar nu noodgedwongen thuis moeten blijven. Zo hoeven zij niets te missen!  Klik hier om direct naar OranjeRoodTV te
Lees verder

ABN AMRO start campagne 'De Inhaalslag'

30-10-2020Onze hoofdsponsor ABN AMRO is deze week gestart met de landelijke campagne 'De Inhaalslag'. Met deze campagne willen zij aandacht vragen voor de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de hockeysport en streven zij er naar dit om te buigen naar een (grotere) gelijkheid. Bekijk hieronder de promotievideo met Jorrit Croon en Maria Verschoor. 


Lees verder

Dringende oproep: Gebruik je verstand en neem je verantwoordelijkheid!

Nieuws afbeelding

26-10-2020
Binnen de nieuwste maatregelen om het Coronavirus te bestrijden, is er gelukkig nog ruimte voor onze jeugdteams om te trainen en onderlinge oefenwedstrijdjes te spelen. Dat kan echter alleen als iedereen zich aan de voorschriften houdt. Die voorschriften zijn er niet voor de lol, maar bittere noodzaak. Als wij ons daar niet aan houden, gaat de club op slot en wordt er helemaal niet
Lees verder

Registratieplicht bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

16-10-2020 Reminder: Sinds vrijdag 28 augustus geldt een registratieplicht op ons complex. Iedereen vanaf 13 jaar (spelers, trainers, coaches, ouders, supporters, vrijwilligers en begeleiding) die ons complex betreedt is verplicht zich te registreren (vooraf via QR code en button op de website óf bij aankomst op het complex middels de QR codes op de posters en borden). 
Lees verder

Intern programma voor (jongste) jeugd op zaterdag

Nieuws afbeelding

14-10-2020Nu de competitie voor de jeugd stil is komen te liggen, komen we voor onze (jongste) jeugdteams met een alternatief intern programma voor de vrijgekomen wedstrijddagen. Op dit moment buigt de technische staf van HC Oranje-Rood zich over de opzet van zo'n programma. Zodra die opzet bekend is, zullen wij alle teams direct hierover informeren. 
Lees verder

Hockey senioren 4 weken in de ban, jeugd mag blijven trainen

Nieuws afbeelding

13-10-2020   Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond en de daarin aangekondigde nieuwe maatregelen, worden vanaf a.s. woensdag 14 oktober 22.00 uur alle hockeyactiviteiten (wedstrijden en trainingen) van de senioren (vanaf 18 jaar) stilgelegd.  De junioren (tot 18 jaar) mogen nog wel trainen maar ook voor hen komen de competitie- en oefenwedstrijden tegen andere clubs te vervallen.
Lees verder

Wedstrijden Dames 1 en Heren 1 11 oktober live te volgen

Nieuws afbeelding

10-10-2020Aanstaande zondag 11 oktober worden er bij HC Oranje-Rood twee TOP wedstrijden gespeeld. Dames 1 ontvangt de dames van Den Bosch, de huidige koploper (samen met Amsterdam en HDM). Daarna speelt Heren 1 tegen Bloemendaal dat nog geen wedstrijd verloren heeft en bovenaan staat in de Tulp Hoofdklasse Heren. Het beloven twee spectaculaire wedstrijden te worden! 
Lees verder

Van de Voorzitter: ' het cement tussen de stenen'

Nieuws afbeelding

8-10-2020 Het cement tussen de stenen
Iedere sportclub maakt hoogte- en dieptepunten mee. Voor de fans lijken de periodes van povere prestaties vaak eeuwen te duren. En de hoogtepunten? Een keer met je ogen knipperen en ze zijn voorbij!
Lees verder

Beukennootjestoernooi 2020 gaat helaas niet door

Nieuws afbeelding

5-10-2020 We vinden het heel jammer, maar hebben besloten dat het jaarlijkse Beukennootjestoernooi voor de jongste jeugd dit jaar NIET kan doorgaan. Zelfs in aangepaste vorm, d.w.z. zonder ouders en met het inachtnemen van de verscherpte maatregelen,  wordt het heel lastig om er een leuk feestje voor de kinderen van te maken. Daarnaast lijkt het ons niet gepast om dit evenement te organiseren in
Lees verder

Praktische zaken op training- en wedstrijddagen

Nieuws afbeelding

1-10-2020 In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen is het clubhuis tot 20 oktober gesloten. Rondom trainingen en wedstrijden is een aantal praktische zaken als volgt geregeld:
Lees verder

Tot 20 oktober aangescherpte maatregelen op ons sportpark

Nieuws afbeelding

28-9-2020
Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond en de daarin aangekondigde maatregelen, is ons sportpark vanaf dinsdag 18.00 uur tot 20 oktober alleen toegankelijk voor sporters en is het clubhuis gesloten. Dat betekent dat wij zowel ouders als toeschouwers voorlopig niet mogen toelaten. 
Lees verder

Aangepaste tijden bootcamptrainingen

Nieuws afbeelding

27-9-2020Gecertificeerd fitness trainer en Dames 1 speelster Marlena Rybacha organiseert op HC Oranje-Rood wekelijks een bootcamp. Op diverse dagen en tijden kan er individueel of per team heerlijk 45 minuten intensief gesport worden. Het aantal deelnemers per training is minimaal 4 en maximaal 10.
Momenteel zijn er de volgende mogelijkheden. 
Lees verder

Rectificatie: Dames 1- Pinoké gaat morgen gewoon door!

Nieuws afbeelding

26-9-2020Zojuist is er een pushbericht verstuurd waarin vermeld werd dat de wedstrijd van Dames 1 tegen Pinoké morgen niet door zou gaan. Dat bericht is inmiddels achterhaald: de wedstrijd gaat morgen om 12.45 uur gewoon door.
Onze excuses voor de verwarring.

Lees verder

Super Sunday: HC Oranje-Rood meets Pinoké

Nieuws afbeelding

25-9-2020 Aanstaande zondag spelen zowel Dames 1 als Heren 1 thuis tegen het Amsterdamse Pinoké. Er is bij elk van deze wedstrijden plaats voor 400 toeschouwers. Wil jij daar bij zijn? Registreer je dan via de site, app of QR-code op de club en kom vanaf 11.30 uur met je bevestigingsmail naar de hoofdingang van het clubhuis. Daar krijg je dan een polsbandje dat toegang geeft tot een plaats op de
Lees verder

Dit seizoen geen zaalcompetitie voor HC Oranje-Roood

Nieuws afbeelding

24-9-2020 Als club zijn wij verantwoordelijk voor een veilige en gezonde hockeyomgeving voor onze leden, trainers, medewerkers en ouders. Omdat wij voor het zaalhockeyen moeten uitwijken naar verschillende locaties, kunnen wij die veiligheid niet garanderen.  Daarom is besloten dat de jeugd en de senioren van HC Oranje-Rood dit seizoen niet zullen deelnemen aan de zaalcompetitie. 
Lees verder

Onder de 18? Dan geen alcohol!

Nieuws afbeelding

22-9-2020
In het kader van de regelgeving rondom de landelijke NIX18-campagne, schenken we bij HC Oranje-Rood geen alcohol aan leden onder 18 jaar. Helaas hebben wij moeten constateren dat deze regel met behulp van ouders/senioren nog wel eens omzeild wordt: 18+-ers bestellen bier en geven dit door aan leden die nog geen 18 zijn. Wij willen een dringend beroep doen op deze groep mensen om hun
Lees verder

Update bezoekers dames en heren 1 Zondag 27 september

Nieuws afbeelding

22-9-2020 Beste leden en/of bezoekers van HC Oranje-Rood,
De algemeen geldende corona-regels zijn ook bij HC Oranje-Rood van toepassing, zowel in het clubhuis, als buiten op het terras. Zie hiervoor ons algemene protocol.
Lees verder

Protocol 'Verantwoord sporten bij HC Oranje-Rood'

Nieuws afbeelding

1-9-2020We zijn weer gestart! Het belooft een heel speciaal seizoen te worden. Niet alleen vanwege alle sportieve prestaties, maar zeker ook omdat in verband met COVID-19 alles anders is dan normaal. HC Oranje-Rood heeft een uitgebreid protocol opgesteld waarmee aan alle door de overheid ingestelde maatregelen en de richtlijnen van het RIVM gehoor gegeven wordt. Dit is een levend document en kan te
Lees verder

Welcome Back programma jeugdteams (zaterdag 29 augustus 2020)

Nieuws afbeelding

21-8-2020 Als onderdeel van ons Welcome Back weekend hebben we op zaterdag 29 augustus een heel gave hockeydag waarbij bijna al onze jeugdteams op onze velden een oefenwedstrijd spelen. Hiervoor hebben we een speciaal schema gemaakt (zie bijlage). Zo hopen we er een gezellige opstartdag bij Oranje-Rood van te maken waarbij iedereen weer lekker het veld op kan met zijn/haar eigen team!

Lees verder

Klusteam zoekt voor 23-8 extra handjes

Nieuws afbeelding

18-8-2020Zondag 23 augustus gaat het klusteam van HC Oranje-Rood aan de slag om onze accommodatie coronaproof te maken. Daarvoor zijn ze op zoek naar een aantal extra handige handen die van 09.00 tot 13.00 uur willen helpen om zowel de grotere als kleine klussen gedaan te krijgen, Dan kan vanaf maandag het seizoen gaan beginnen!!!
Lees verder

Tweedehands hockeybeurs vrijdag 28 augustus

Nieuws afbeelding

8-8-2020 Op 28 augustus wordt er bij HC Oranje-Rood weer de tweedehands hockeybeurs georganiseerd. Heb jij hockeyspullen (jeugd en senioren) zoals kleding, schoenen, sticks, handschoentjes etc. die je niet meer gebruikt? Lever ze dan in, want jouw oude hockeyspullen zijn geld waard!
Wanneer kan ik mijn spullen inleveren?
Lees verder

FUN Hockeykamp bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

1-8-2020 UPDATE: FUN hockeykamp 1 week uitgesteld
In verband met de hittegolf die ook de komende week Nederland in zijn greep houdt, hebben wij besloten het FUN Hockeykamp een week te verschuiven. Iedereen die zich al heeft aangemeld verwachten wij 17, 18 en 19 augustus bij ons op de club voor 3 heerlijke dagen. Kon je er eerst niet bij zijn en nu wel? Meld je dan voor 14 augustus nog
Lees verder

Deze zomer twee TOP hockeykampen bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

1-8-2020 Ben jij tussen de 8 en 15 jaar en wil jij net zo goed leren verdedigen als international Lisa Post, verbeter je liever bij Thomas Briels je technische skills of wil je alles leren over de sleeptechniek van Thirsa Kho?  Dan is het TOP hockeykamp bij HC Oranje-Rood perfect voor jou! In twee dagen word je onder leiding van onze Dames 1 en Heren 1 spelers (Thirsa Kho, Donja Zwinkels, Lisa
Lees verder

SportWays hockeykamp met Noor Omrani

Nieuws afbeelding

31-7-2020 Ken jij Noor Omrani? Deze tophockeyster komt naar het dagkamp bij ons op de club, om jou alle ins en outs van het hockey te leren. Vraag haar alles over haar sportmentaliteit, geef haar een panna die ze nooit meer zal vergeten en leer haar allerbeste hockeymoves. Ken je Noor nog niet? Kom naar het dagkamp en leer haar kennen! 
Lees verder

Gezocht: trainers voor junioren en jongste jeugd

Nieuws afbeelding

13-7-2020
Als trainer kan jij helpen om het breedtehockey bij HC Oranje-Rood naar een hoger niveau te brengen, het beste uit spelers naar boven te halen en vooral het plezier in hockey te vergroten.
Lees verder

ORTV: Jouw verhaal is misschien wel een film waard!

Nieuws afbeelding

10-7-2020Heb jij een mooi verhaal of anekdote over jouw (hockey)ervaring bij EMHC, Oranje-Zwart of Oranje-Rood? OranjeRoodTV is op zoek naar spelers, trainers, ouders, supporters die iets bijzonders of grappigs hebben meegemaakt. 
Lees verder

openingstijden clubhuis (zomerstop)

Nieuws afbeelding

6-7-2020 Ons clubhuis is in de zomerstop (6 juli t/m 23 augustus 2020) regelmatig open, onze horeca niet altijd.
Let op: keepersruimte is gehele zomerperiode gesloten!
Voor deze periode zijn onze openings- en sluitingstijden:
- iedere dinsdag 19.30 - 23.00 uur (Zomerhockey), incl. horeca
Lees verder

Update: geldende maatregelen nog 1 week van kracht

Nieuws afbeelding

1-7-2020 Update 1 juli
Ondanks de aangekondigde versoepelingen per 1 juli heeft HC Oranje-Rood besloten de op onze club reeds voor de jeugd geldende maatregelen t.a.v. gebruik clubhuis, ouders op de club etc. nog 1 week te handhaven. Dit doen we omdat dit de laatste week is dat er door de jeugd getraind wordt en de vereiste aanpassingen om in de nieuwe situatie veiligheid van kinderen
Lees verder

Kom met je team BBQ-en op de club!

Nieuws afbeelding

29-6-2020Dit bijzondere seizoen verdient een bijzondere afsluiting! Dus kom gezellig met je team BBQ-en op ons terras. Je kunt kiezen uit maar liefst 5 verschillende versies, variërend in prijs van € 9,75 pp voor kinderen tot € 23,50 pp voor de exclusieve 'Surf &Turf'.  Kijk hier voor het complete menu en het speciale reserveringsformulier. 
Lees verder

10 vragen aan…. Kiki de Ruiter

Nieuws afbeelding

28-6-2020 HC Oranje-Rood neemt afscheid van een hockeydier pur sang
Als 5-jarige zette zij als mini heel voorzichtig haar eerste stappen op het veld van Oranje-Zwart. In de afgelopen jaren heeft zij zowel op het veld als daarnaast enorme stappen gemaakt. Nu, na ruim 26 jaar, vindt zij het tijd voor weer een volgende stap en vertrekt ze aan het einde van het seizoen bij onze club. Samen
Lees verder

Het zomerhockey gaat weer van start!

Nieuws afbeelding

19-6-2020Vanaf dinsdag 7 juli kunnen senioren hockeyliefhebbers (ook niet-leden!) hun hart ophalen met een heerlijk potje avondhockey (als de Coronaregels dat toestaan) of een andere leuke hockeyactiviteit. En omdat we wat in te halen hebben, kun je deze zomer maar liefst 2x in de week komen. Aanmelden is niet nodig: je komt gewoon op dinsdag- en/of -donderdagavond op 20.00 uur naar de club. Dan is het
Lees verder

AFGELAST: alle trainingen van vandaag!

17-6-2020 Update 19.00 uur; alle verdere trainingen afgelast, clubhuis gesloten 
Update 15.00 uur: alle junioren- en seniorentrainingen gaan vooralsnog gewoon door. Mocht het toch onverwachts gaan onweren, dan is ons terras, incl. horeca, open vanaf 19.00 uur!
Lees verder

Update openstelling horeca Fase 2

Nieuws afbeelding

15-6-2020 15 juni - Fase 2 openstelling terras
Het succes van de openstelling heeft ons voorzichtig ingehaald. Jullie maken massaal gebruik van onze horeca op het terras. Zodanig zelfs dat we fase 2 van de openstelling iets moeten aanpassen. Zoals aangekondigd gaat het terras woensdag 17 juni a.s. wel open maar alleen voor begeleidende ouders en trainers van de JJ die op het
Lees verder

Gezelligheid op het terras, maar blijf op 1,5 meter afstand!

Nieuws afbeelding

12-6-2020 Als we na 4 dagen opening van het terras de balans opmaken, mogen we met recht zeggen dat het een groot succes is. Jullie waren er duidelijk weer aan toe en wij zijn super blij dat we jullie weer van een hapje en een drankje mogen voorzien. Wij snappen ook als geen ander dat de verleiding dan natuurlijk erg groot is om gezellig als team bij elkaar te kruipen aan een grote picknicktafel. Maar
Lees verder

Veteranen D zoekt versterking

Nieuws afbeelding

12-6-2020 Om ook de volgende seizoenen met een volwaardig team onze wedstrijden in de reserve overgangsklasse te kunnen blijven spelen, is Veteranen D op zoek naar minimaal 2 senioren die de stap naar de veteranen willen wagen (meerdere personen is bespreekbaar). We zijn een hecht team dat binnen de lijnen fanatiek de punten binnen probeert te slepen, maar buiten de lijnen minstens zo fanatiek de
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 15 Simpel

11-6-2020Vandaag al de 15e speciale film om de trouwe sponsoren van onze club te bedanken. Gewoon omdat we in deze bijzondere tijd iets voor hen terug willen doen. In deze video laat Heren 1 zich doeltreffend zien én horen voor sponsor Simpel. Lees verder

Argentijnse Cedrés Lobbosco kiest voor HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

12-7-2018De selectie van dames 1 voor het komend seizoen wordt alsmaar sterker. Deze week heeft de Argentijnse international María Jimena Cedrés Lobbosco voor 2 seizoenen getekend bij HC Oranje-Rood. Zij komt over van HC Rotterdam waar ze de afgelopen twee seizoenen heeft gespeeld. De 25-jarige talentvolle middenvelder doorliep in Argentinië alle nationale jeugdteams en heeft inmiddels al meer dan
Lees verder

Play-Off tickets voor 5 mei nu verkrijgbaar

Nieuws afbeelding

22-4-2018 Informatie tickets Play-offs 2018 
Heren 1 heeft zich geplaatst voor de play-offs! In deze spannende eindstrijd om het landskampioenschap spelen zij op zaterdag 5 mei om 15.30 uur thuis de eerste halve finale wedstrijd. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de eindstand in de hoofdklasse op 29 april.  De returnwedstrijd op 6 mei en
Lees verder

Goed van start met de Genneper Parkenloop!

Nieuws afbeelding

20-12-2017 Zondag 7 januari 2018 gaat de 12e editie van de Genneper Parkenloop van start! Een heerlijk sportief begin van het nieuwe jaar! Zo kun je meteen je goede voornemens inluiden met jouw deelname aan de kidsrun van 2 km of de 4 km, 9 km of zelfs 15 km waar je dit jaar door en langs bijzondere locaties in de Genneper Parken loopt.

Joop Veelenturf Run
Lees verder

Nieuw bestuurslid Marketing & Communicatie

Nieuws afbeelding

11-7-2017 Vandaag werd bekend dat Daan Wilken komend seizoen de bestuursfunctie marketing & communicatie bekleedt. Deze portefeuille neemt hij over van Annemieke Hoefakker.  Daan is echter niet nieuw in het bestuur. Afgelopen jaar deelde hij, met Pieter van Dorst, de portefeuille Senioren. 
Lees verder

MB2 plaatst zich voor Beste MB2 toernooi!

Nieuws afbeelding

3-6-2017Vandaag plaatste MB2 zich voor de finaledag van het Beste MB2 toernooi dat over een aantal weken bij Oranje-Rood gehouden wordt. Het werd een spannende voorronde, de eerste wedstrijd tegen SCHC verloren onze dames met shoot-outs. Gelukkig werd daarna met 2-0 van Den Bosch gewonnen. Proficiat dames en heel veel succes op het hoofdtoernooi! 
Lees verder

23 februari: alle jeugdtrainingen (muv topteams) afgelast

23-2-2017Alle jeugdtrainingen (m.u.v. topteams en seniorenteams) van vandaag zijn afgelast vanwege de extreme weersomstandigheden
Lees verder

openingstijden clubhuis HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

6-2-2017 Ook in de winterstop is ons clubhuis regelmatig open, maar onze horeca niet altijd.
- woensdag 8 februari van 12.00-15.00 uur - donderdag 9 februari gesloten - vrijdag 10 februari van 09.00-19.00 uur, incl. horeca vanaf 16.00 uur - zaterdag 11 februari van 09.30-15.00 uur, incl. horeca - zondag 12 februari van 11.15-17.00 uur, incl. horeca
Lees verder

Prettige kerstdagen!

Nieuws afbeelding

23-12-2016foto: Paul Raats (www.paulraats.com)
Lees verder

Eindhovens sportgala: Stemmen op Lisa Post en Oranje-Zwart heren 1!

Nieuws afbeelding

21-12-2016 Oranje-Rood, stemmen maar! Lisa Post is - hoe kon het ook anders - genomineerd als Eindhovens sporttalent van 2016. En Oranje-Zwart heren 1 is genomineeerd als Eindhovense sportploeg van het jaar.  Dus breng via onderstaande link gauw jouw stem uit!
https://eindhovensport.nl/eindhoven-sport/sportman-sportvrouw-en-sportteam-van-het-jaar-stem-nu

Lees verder

31 december - Genneper Parken Loop

Nieuws afbeelding

20-12-2016 2016 sportief afsluiten? Dat kan! Op zaterdag 31 december vindt de 11e editie van de Genneper Parken Loop  plaats.
Lees verder

Stefan Wiezer overleden

Nieuws afbeelding

15-12-2016 Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Stefan Wiezer, na een slopende periode van ziekte, op 52-jarige leeftijd is overleden.
Stefan speelde tot vorig seizoen in Heren Veteranen E bij Oranje-Zwart, helaas liet zijn ziekte het niet meer toe om ook in het HC Oranje-Rood shirt het veld te betreden.

Lees verder

Shirts weer verkrijgbaar bij Gunneman

Nieuws afbeelding

9-12-2016 De shirts zijn vanaf vandaag weer in alle maten verkrijgbaar bij Gunneman.
www.gunnemansports.nl

Lees verder

Zaalhockey informatieavond

Nieuws afbeelding

8-12-2016 Aanstaande maandag 12 december zijn er in ons clubhuis twee informatiebijeenkomsten rondom zaalhockey.

Om 20.00 uur organiseert de scheidsrechterscommissie een informatiebijeenkomst, gebaseerd op de speciale briefing die door de KNHB is uitgegeven (zie bijlage), over de laatste spelregelwijzigingen.
 
Lees verder

winterstop (maandag 28 november 2016 t/m zondag 19 februari 2017)

Nieuws afbeelding

7-12-2016
Van maandag 28 november 2016 t/m zondag 19 februari 2017 zijn er geen veldtrainingen voor onze senioren-, junioren- en jongste jeugdteams. 
Alleen bij activiteiten op onze club zijn kleedkamers en keepersruimte geopend, onze horeca alleen op afspraak.
Lees verder

Zaalhockey competitie van start

Nieuws afbeelding

5-12-2016 Het eerste weekend zaalhockey zit er op en is prima verlopen. Dank aan de zaalhockeycommissie, technisch manager Jeroen en alle scheidsrechters!
Voor het volgende weekend één dringend verzoek: wij zijn te gast bij het Indoor Sport Centrum, dus laten we er met elkaar voor zorgen dat we daar geen puinhoop achterlaten!

Lees verder

Lunch aan nieuwe picknicktafels

Nieuws afbeelding

4-12-2016Heren vet. A heeft de herfstcompetitie goed afgesloten met een gezellige lunch met tegenstander Heren vet. A Zwart Wit. En het zat prima aan de door hen zelf in elkaar gezette picknicktafels. Bedankt, mannen!
Lees verder

ook wedstrijden half 12 / 12 uur afgelast

Nieuws afbeelding

3-12-2016De velden zijn nog te hard.... ook de wedstrijden van zaterdag half twaalf / twaalf uur zijn daarom afgelast .
Lees verder

Buddy-project

Nieuws afbeelding

1-12-2016 Training krijgen, gecoacht worden of een teambespreking: het optrekken van D- en C-teams met een speler/speelster van Heren 1 of Dames 1 is een groot succes en zorgt voor veel enthousiasme bij de kids en hun begeleiders. Rashid en JC5 (op de foto), Daphne en MD4, Jair en MD13, Pirmin en MD11: stuk voor stuk leerzame en gezellige combinaties. Kijk voor meer foto's
Lees verder

LET OP ALLERNIEUWSTE ZAALSCHEMA, DIT IS LEIDEND!!!!

Nieuws afbeelding

1-12-2016 In de bijlage vind je het schema voor de zaalhockeytrainingen voor de D t/m A jeugd.
 
LET OP ALLERNIEUWSTE ZAALSCHEMA, (versie van 1-12) . DIT IS LEIDEND!!!!
 
Veel plezier en succes in de zaal gewenst!

Lees verder

Verwachtingsvol Sinterklaasfeest voor jongste jeugd

28-11-2016Afgelopen zaterdag brachten Sint en zijn Pieten een bezoek aan onze club....
Lees verder

Update bestuur HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

24-11-2016 HC Oranje-Rood is de fusieclub die per 1 juli 2016 is ontstaan vanuit het samengaan van de hockeyclubs EMHC en Oranje-Zwart.  Het pad om tot deze nieuwe club te komen is zeer zorgvuldig door beide clubs bewandeld: het traject heeft in totaal, van de eerste verkenning tot aan de definitieve plannen en fusie, ruim vijf jaar geduurd.
Lees verder

Nog meer buddy-nieuws

Nieuws afbeelding

24-11-2016 Er bereiken ons veel enthousiaste reactie over het buddy-project. Zo heeft Agustin Mazzilli afgelopen zaterdag als buddy JC7 gecoacht (foto). Het resultaat: een mooie 4-2 overwinning op Eindhoven JC3. En een erg enthousiast team over Agustin's aanwezigheid en doeltreffende feedback. 
 
Ook JD7 boekte onder leiding van Bob de Voogd de eerste overwinning. Top!
Lees verder

Robert van der Horst op Oranje Rood TV: 'Ik zal mij weer moeten bewijzen'

22-11-2016Bondscoach Max Caldas heeft Robert van der Horst laten weten voorlopig geen beroep op hem te doen voor het Nederlands elftal. Wel heeft Caldas 22 hoofdklasse spelers - waaronder zes oranje-rood spelers - opgeroepen voor een trainingsstage. Dit zijn geen spelers uit de Rio-groep of van Jong Oranje. Van Oranje-Rood zijn Milan van Baal, Caspar van Dijk, Teun Beins, Bram Huijbregts, Max Kuipers en
Lees verder

Mooie eerste resultaten buddy-project

Nieuws afbeelding

20-11-2016 Zoals jullie mogelijk weten zijn we dit seizoen gestart met het Buddy-project. De spelers en speelsters van Heren 1 en Dames 1 zijn gekoppeld aan een breedte-team D- en C- jeugd. Dit houdt in dat zij gedurende het seizoen de teams voor de winterstop en vervolgens in het voorjaar een keer training geven en twee maal een wedstrijd bezoeken.
Lees verder

Cursus Hockeytrainer 2 – Elftal (HT2)

Nieuws afbeelding

20-11-2016 Het is mogelijk de cursus HT2 bij HC Oranje-Rood te volgen.

Interessant en leerzaam voor trainers en/of coaches van A-, B-, C- en D-jeugdteams. Dit diploma is een serieuze stap in  jouw carrière als trainer/coach. De cursus wordt gegeven door Jeroen Laurensen (technisch manager Jeugd HC Oranje-Rood).
Lees verder

Markant EMHC Erelid Rob Treffers overleden

Nieuws afbeelding

16-11-2016 Maandag 14 november 2016 is helaas overleden ons Lid van Verdienste en Erelid Rob Treffers.
Wie kende Rob niet? Als je bij EMHC kwam, dan kon het niet anders zijn of je kwam Rob tegen.
Een jaar of 15 was Rob de drijvende kracht achter de bar in het clubhuis. Hij was iedere dag wel op club, organiserend en/of klussend, samen met Toontje. 
Lees verder

FRITS Magazine nieuwe mediapartner

Nieuws afbeelding

14-11-2016 FRITS is de nieuwe mediapartner van onze club. Dit werd zondag voor aanvang van de topper tussen Oranje-Rood en Amsterdam bekend gemaakt.
Lees verder

Super Sunday 8 team style!

Nieuws afbeelding

13-11-2016

The 8 team is back! Mooie tradities zijn er om voort te zetten. Zo ook de spraakmakende feesten en partijen van The 8 team! (Oud EMHC D8, nieuw HC Oranje-Rood D11) Zondag 13 november komen deze dames kei hard terug met een grootse Super Sunday om nooit te vergeten. Er is muziek, bier, vermaak en vertier! Dit is iets om naar uit te kijken!
Lees verder

Zaalhockeyregels

Nieuws afbeelding

13-11-2016 Binnenkort gaan we weer de zaal in!
In het zaalhockey zijn dit jaar één grote verandering en een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. De grote aanpassing is de introductie van de lange corner.
Lees verder

H1 14.45 uur uit Tilburg, D1 14.45 uur uit Bloemendaal

Nieuws afbeelding

30-10-2016Vandaag twee uitwedstrijden voor onze vaandelteams op het programma waarvan eentje heel dicht bij huis: heren 1 speelt om 14.45 uur uit bij Tilburg. Met Oranje-Rood op plek 7 op de ranglijst en Tilburg op plek 9 belooft het een spannende wedstrijd te worden. Het weerzien met onze oud Oranje-Zwart spelers Thijs Bams en Rolf Diederen maakt deze wedstrijd extra speciaal. Al met al een weer niet te
Lees verder

Vanmiddag:12.30 uur H1-HGC en 14.45 uur D1-Hurley!

Nieuws afbeelding

23-10-2016Heren 1 en Dames 1 spelen straks op ons eigen complex twee hele belangrijke competitiewedstrijden. Heren 1 speelt om 12.30 uur tegen HGC dat samen met Oranje-Rood en Kampong (1 wedstrijd minder gespeeld) met 10 punten op een gedeelde vierde plek staat. Het wordt erop of eronder!  Dames 1 (samen met HDM en MOP zesde op de ranglijst) speelt om 14.45 uur tegen Hurley, de nummer 9 van de lijst.
Lees verder

European Hockey League (EHL) naar Eindhoven

Nieuws afbeelding

14-10-2016 HC Oranje-Rood gastheer 16 Europese topclubs


Van 14 tot en met 17 april 2017 (Pasen) zal op de velden van Hockeyclub Oranje-Rood de tweede ronde van de European Hockey League gespeeld worden. EHL en Hockeyclub
Lees verder

Enthousiaste Hockey Marshall’s gezocht!

Nieuws afbeelding

7-10-2016 Enthousiaste Hockey Marshall’s gezocht!
Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om in het weekend als Hockey Marshall aanwezig te zijn op ons mooie complex.
 Ken of ben je iemand die het leuk vindt om: 
Lees verder

Oktobermenu Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

29-9-2016
SALADE - geitenkaas-spek-appel     € 9,50 - geitenkaas-appel     € 9,50 - carpaccio     € 9,50 - gamba's      € 9,50


SOEP - pommodori     € 2,80 - 'van het seizoen'     € 2,80


Lees verder

Weekmenu Simol

Nieuws afbeelding

27-9-2016 Weekmenu Simol

Tomatensoep €2.80
Lasagne €6.75
Pasta carbonara €6.75
Vispannetje met rijst €8.00
Sateh/friet/sla €8.00
Salade geitenkaas €9.50
 
 
 

Lees verder

Parkeerterrein niet beschikbaar 14 t/m 16 september

14-9-2016 In verband met de theatervoorstelling 'Groot Wild', gespeeld door Afslag Eindhoven, is het parkeerterrein op 14, 15 en 16 september afgesloten!
Parkeren kan onder Fontys en langs de weg. Wij raden een ieder aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen.  

Lees verder

Van de voorzitter - De competitie komend weekend volop van start.

Nieuws afbeelding

8-9-2016 Beste leden,
Afgelopen weekend is het clubhuis met een spetterend feest geopend en zijn de eerste officiële thuis wedstijden (MA1 en JA1) gespeeld.
Dit weekend is onze echte ‘vuurdoop’: voor alle leden start de competitie!
Lees verder

Aankomend weekend: drukte op parkeerplaats

6-9-2016 Het wordt aankomend weekend, 10 en 11 september, druk in en rondom de Genneper Parken. Daarom de vraag aan onze leden om zoveel mogelijk op de fiets te komen!

Lees verder

Actueel trainingsschema

4-9-2016 In d bijlage het  schema voor de trainingstijden en de velden waarop getraind wordt.
LET OP: nog niet alles staat juist in LISA, dus dit schema is nu nog even leidend.
Lees verder

Wijzigingen in adres, mail, enz

Nieuws afbeelding

24-8-2016Alle persoonlijke wijzigingen zoals adres, mail, tel/gsm enz graag mailen aan [email protected] . Op deze manier voorkom je dat je belangrijke informatie mist.
Lees verder

Begin september: nieuwe website 'live'

Nieuws afbeelding

22-8-2016 Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe en duidelijke HC Oranje-Rood website.
De site waarop je nu bent is dus slechts tijdelijk zodat we wel alle belangrijke informatie met je kunnen delen.

Lees verder

veel voorkomende vragen (en antwoorden)

18-7-2016We merken dat er veel vragen binnen komen over lidmaatschap, facturen, contributie, tenue, teamindelingen en nog veel meer. 

Antwoord op veel voorkomende vragen hebben we voor iedereen op een rijtje gezet in FAQ (te vinden onder club op onze site).

Is het antwoord op jouw vraag daar (nog) niet te vinden, mail ons dan op [email protected]
Lees verder

JB-teamindelingen 2016-2017

15-7-2016 Door het samenvoegen van de twee ledenbestanden tot een Oranje-Rood-bestand is het nu nog niet mogelijk centraal een mailbericht te versturen aan de leden voor wie onderstaande bericht is bedoeld, vandaar nu toch enkele dagen op de website de JB-teamindelingen.


Lees verder

teamindelingen 2016-2017

13-7-2016
In verband met privacy-overwegingen zijn de teamindelingen voor Junioren en Jongste Jeugd van de site  gehaald. Wijzigingen worden persoonlijk doorgegeven.
Lees verder

speeldagenkalender

12-7-2016In de bijlage de voorlopige speelkalender van seizoen 2016-2017
Lees verder

Olympische spelen Rio

7-7-2016Larissa Meijer en Laura Nunnink mogen hun koffers pakken! Als reserve spelers gaan zij mee naar de Olympische spelen in Rio. Van harte gefeliciteerd met deze selectie. Heel Oranje -Rood wenst jullie een fantastische tijd.
Lees verder

Ja, er komt een speelveldje

14-6-2016 Goed nieuws: er komt een mooi, nieuw speelveldje bij ons clubhuis.
ABN AMRO, AKD, DHVM, IAK, Spinnaker en Vespo zijn de bedrijven die dit met elkaar mogelijk maken!
Namens alle kids: Thanks!
 
 
 

Lees verder

OZTV: Nieuwbouw Clubhuis HC Oranje Rood in volle gang

9-10-2015Afgelopen week is de fundering gestort voor het nieuwe clubhuis van HC Oranje Rood. Het projectteam geeft antwoord op vragen over het gekozen ontwerp, de functionaliteit van het clubhuis, duurzaamheid en het bouwproces.
Binnenkort gaan we via onze website ook live met een camera op de bouwplaats. Dan kun je voortaan vanuit je luie stoel het bouwproces volgen.

Lees verder

Bericht van Sinterklaas

Nieuws afbeelding

27-11-2021Vanochtend kwam Sinterklaas toch even kijken bij HC Oranje-Rood. Maar omdat de velden bevroren waren, werd er niet gehockeyd en waren er geen kinderen. Maar niet getreurd: de Sint gaat zijn uiterste best doen om volgende week zaterdag nog een keer langs de komen. Of dat gaat lukken blijft nog even een verrassing. En de kleurplaten? Die mogen jullie gewoon in de schoen doen!


Lees verder

Washin 7 clubactie

Nieuws afbeelding

31-8-2021 Winst voor jou, én voor de club. Samen met Washin7, de grootste indoor carwash van Eindhoven én sponsor van HC Oranje-Rood, hebben we een gave actie opgezet. Jij ontvangt een mooie korting op het beste autowasprogramma bij Washin7 (WashinPantser van €17,- voor €13,-). Bij iedere wasbeurt sponsort Washin7 daarnaast nog €2,- voor onze clubkas! De uitgifte van
Lees verder

4 september: Bitjes happen op de club; maak een afspraak!

Nieuws afbeelding

30-8-2021 Wil jij ook een 3-laags hockeybitje op maat? Kom dan zaterdag 4 september a.s. tussen 9.30-12.30 uur in het clubhuis van Oranje-Rood (kleedkamer 4, begane grond) happen. Iedereen- junior en senior - van hockeyclub Oranje-Rood is van harte welkom! De kosten van de gebitsbeschermer bedragen 75 euro. Over uiterlijk 3 weken zijn de bitjes klaar.
Lees verder

Amsterdam vs Oranje-Rood Dames 1 in woord en beeld

7-2-2021Gisterenmiddag speelde HC Oranje-Rood Dames 1 tegen Amsterdam. Na afloop van die wedstrijd - die met 0-2 verloren werd - sprak Maud Bosse van AH&BC met de coaches van beide teams en de speelsters Freeke Moes van Amsterdam en Marlena Rybacha van HC Oranje-Rood. 
Videograaf Ali Abdoli maakte er een mooie reportage van.
Lees verder

Wil jij iets doen bij onze club? Check de vacatures

Nieuws afbeelding

19-1-2021Een club als HC Oranje-Rood kan niet bestaan zonder al die enthousiaste en betrokken mensen die juist achter de schermen actief zijn. Zou jij het leuk vinden om deel uit te maken van dat team? Check dan eens onze vacatures. Er zit zeker iets bij voor jou! 
https://www.hcoranje-rood.nl/site/default.asp?option=2502&menu=1&stcname=organisatie_vacatures
Lees verder

Aanvullende regels bezoek Dames en/of Heren 1

Nieuws afbeelding

3-9-2020
Beste leden en/of bezoeker van HC Oranje-Rood,
1 september maakte het NOC*NSF een nieuwe handreiking bekend waardoor wij voor de wedstrijden van Dames en Heren 1 aanvullende maatregelen hebben moeten treffen. Graag vragen wij jullie aandacht om deze goed door te lezen:
Lees verder

Aangepaste plattegrond HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

25-8-2020Vanaf vrijdag 28 augustus is het protocol ' Verantwoord sporten bij HC Oranje-Rood' van kracht. Om voor iedereen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, hebben wij een aantal zaken op ons sportcomplex aangepast. Zo zijn er naast het hoofdplein (clubhuis) twee extra horecapleinen en kent elk veld een aparte in- en uitgang.   Op deze nieuwe plattegrond zijn de belangrijkste
Lees verder

Wegomleiding Antoon Coolenlaan van 21/11 - 9/12

Nieuws afbeelding

23-11-2016 De Tongelreepbrug in de Antoon Coolenlaan wordt versterkt. De brug is afsloten voor autoverkeer t/m vrijdag 9 december 2016. De voetgangersbrug ernaast wordt gebruikt voor voetgangers en fietsers. Check EindhovenSport voor meer info.
Lees verder

Ambassadeurs Battle #3: Billy Bakker vs Jelle Galema

11-11-2016 Na zijn overwinning op Jeroen Herzberger neemt Billy het deze keer op tegen 'onze' Jelle Galema. Ons nieuwe clubhuis is het decor van deze battle....
Wie zou er winnen?

Lees verder

Vaandel boven open haard

Nieuws afbeelding

8-11-2016 Afgelopen zondag is het vaandel boven de open haard, aangeboden door heren veteranen LB, onthuld. Een mooie aanwinst voor ons clubhuis, gemaakt door EE Labels. Dank heren!

Lees verder

ALV Genneper Parken Bulls

Nieuws afbeelding

1-11-2016 Genneper Parken Bulls hebben maandagavond een zeer geslaagde ALV gehouden: goed overleg en leuke bijeenkomst met vragensessie met Bob de Voogd! Een bijzondere avond.
Lees verder

Simol Maandmenu November

Nieuws afbeelding

1-11-2016  
Salades
€ 9.50
Ceasar salade met kip of vega
Tonijnsalade
Salade Entrecote
 
Soep
€ 2.80
Pomodori of van het seizoen
 
Daghappen
€6.75
Weekly special
Lasagne Bolognese
 
Van de grill
€ 8.00
Sate kip
€12.50
Lees verder

openingstijden clubhuis (22 t/m 29 oktober)

Nieuws afbeelding

20-10-2016Komende week (22 t/m 29 oktober) hanteren we aangepaste openingstijden van ons clubhuis (incl. horeca): - maandag 24 oktober gesloten - dinsdag 25 oktober open van 15.00-22.30 uur - woensdag 26 oktober open van 08.30-22.30 uur - donderdag 27 oktober open van 08.30-22.30 uur - vrijdag 28 oktober open van 15.30-22.00 uur - zaterdag 29 oktober open van 08:30-17.00 uur
Lees verder

Buddy project van start

19-10-2016 Deze week hebben we een begin gemaakt met het 'buddy-project':  spelers en speelsters van de eerste teams worden gekoppeld aan een jeugdteam uit de C en D jeugd.
Bekijk hier het filmpje en de eerste training van Niek van der Schoot aan MD6.

Lees verder

Nieuwe website live

Nieuws afbeelding

19-10-2016Vanaf vandaag is de nieuwe website, geschikt voor zowel PC als tablets en smartphones, live!
De komende periode wordt de site gevuld met alle informatie. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de site, stuur dan een e-mailbericht aan [email protected]
Lees verder

Nieuwe CS+ cursus start weer!

Nieuws afbeelding

16-10-2016 Voor het vierde jaar op rij, starten we na de herfstvakantie weer met een nieuwe groep enthousiaste fluiters starten de CS+ Cursus.
Vind je het belangrijk dat de wedstrijden bij HC Oranje-Rood goed begeleid worden? Heb jij plezier in het fluiten? Heb je het fluiten al een beetje in de vingers, maar wil je graag nog meer leren en beter worden?

Lees verder

Scheidsrechters voor NK Streethockey gezocht

Nieuws afbeelding

16-10-2016  Op woensdag 26 oktober is NK Streethockey voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het evenement is in Eindhoven bij HC Oranje-Rood.
Lees verder

Oranje-Rood TV: EHL in 2017 bij Oranje-Rood!

15-10-2016De achtste en kwartfinale van de EHL wordt in 2017 met Pasen op het complex van Oranje-Rood gespeeld. Bekijk hier het interview dat Oranje-Rood TV hierover had met Simon van den Boomen van de Commissie Tophockey.
Lees verder

PubQuiz HC Oranje-Rood

14-10-2016Komende zondag vindt de allereerste HC Oranje-Rood PubQuiz plaats. Zijn jij en je teamgenoten erbij om te laten zien dat jullie het slimste team van HC Oranje-Rood zijn? Pubquiz begint om 17:00. Aanmelden kan vandaag nog via [email protected] of anders zondag zelf bij quizmasters Wietse en Jur!
Lees verder

LET OP: Gewijzigde aanvangstijden wedstrijden D1 en H1

14-10-2016 De aanvangstijden van een tweetal wedstrijden van D1 en H1 zijn gewijzigd!
- Zondag 23 oktober speelt Heren 1 om 12.30 uur thuis tegen HGC
- Zondag 23 oktober speelt Dames 1 om 14.45 uur thuis tegen Hurley
- Zondag 30 oktober speelt Dames 1 uit om 14.45 uur uit bij Bloemendaal - Zondag 13 november speelt Heren 1 thuis om 12:30 uur tegen Amsterdam
Lees verder

herfstvakantie (22 t/m 29 oktober 2016)

12-10-2016Van zaterdag 22 t/m zaterdag 29 oktober is het herfstvakantie voor alle scholieren en zijn er bijna geen competitiewedstrijden. Er zijn dan ook geen jongste jeugd- en juniorentrainingen. 
Bij activiteiten op onze club zijn kleedkamers en keepersruimte geopend, onze horeca alleen op afspraak.
Lees verder

Kyra Fortuin en Maud Renders naar WK Jong Oranje

9-10-2016 Mooi nieuws: dames 1 speelsters Kyra Fortuin en Maud Renders zijn geselecteerd voor de selectie van Jong Oranje voor het WK in Santiago in november. Proficiat dames en veel succes met de voorbereiding!


Lees verder

40 nieuwe scheidsrechters!

7-10-2016Het eerste scheidsrechtersexamen van dit seizoen heeft maar liefst 40 geslaagde kandidaten, van in totaal 42 deelnemers, opgeleverd! Een mooi resultaat dankzij de training en voorbereiding door onze scheidsrechterscommissie. Gefeliciteerd!
Lees verder

Sourcy Vitaminwater Kraskaartactie

Nieuws afbeelding

7-10-2016 Aanstaande zondag, 9 oktober, ontvangen wij het promoteam van Sourcy Vitaminwater op onze club. Zij delen kraskaarten uit en het leuke is, je hebt altijd prijs! Bijvoorbeeld een gratis flesje in één van de acht smaken van deze kleurrijke dorstlesser. Dus zondag, hockeyen en krassen maar!
Lees verder

Facilitaire update

Nieuws afbeelding

4-10-2016 Goed nieuws: de damestoiletten zijn gerepareerd en weer beschikbaar!
En ook niet onbelangrijk: de ballen waarmee wordt gespeeld op veld 3 kunnen niet meer ontsnappen want de netten en boarding zijn gemaakt.
Zomaar even twee fijne dingen om met onze leden te delen!
 

Lees verder

Vacature: Assistent manager Simol Oranje Rood

Nieuws afbeelding

4-10-2016 Als assistent horecamanager voor Simol Exploitatie, locatie Oranje Rood, ben je mede verantwoordelijk voor de dagelijkse horeca-activiteiten binnen een hockeyvereniging. Met jouw passie en inzet voor de horeca verbeter je het concept en het serviceniveau.
 
Wij zoeken jou wanneer je:
Zeer grote affiniteit met de keuken hebt en makkelijk kan koken.
Lees verder

Jawel hoor: MB1 heeft zich geplaatst voor de landelijke competitie!

Nieuws afbeelding

4-10-2016Zaterdagmiddag na de dik gewonnen uitwedstrijd tegen HC Eindhoven kwam het verlossende bericht: MB1 heeft zich geplaatst voor de landelijke competitie! Een unieke prestatie en een bijzondere ervaring voor alle speelsters in het team aangezien plaatsing voor de landelijke competitie twee jaar op rij niet lukte. Het team van trainer-coach Kiki de Ruiter schreef zaterdag ook gelijk geschiedenis want
Lees verder

Schenk oude tenues aan de Europese Hockey Federatie

3-10-2016Wil jij je oude tenue aan de Europese Hockey Federatie schenken? Breng het dan deze maand nog naar Gunneman Sports.   Gunneman Sports verwacht deze maand de nieuwe tenues. Het zou super zijn als je meteen je oude tenue meeneemt om deze aan de Europese Hockey Federatie te schenken. Zij zorgen dat de tenues bij de arme hockeylanden in Europa komen. Ze kunnen het goed gebruiken!   Het
Lees verder

Overzicht inkomsten en uitgaven

Nieuws afbeelding

30-9-2016 HC Oranje-Rood heeft 3 belangrijke activiteiten die geld kosten, en waar we dus ook inkomsten voor moeten genereren. Uitgangspunt is dat elke activiteit zijn eigen inkomsten genereert.
In onderstaand overzicht geven we op hoofdlijnen inzicht in de voornaamste bronnen van inkomsten en de uitgaven.
1.Vereniging
Lees verder

Handige mensen gezocht!

Nieuws afbeelding

30-9-2016 De accommodatie-commissie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
Natuurlijk is het complex spik splinter nieuw maar toch zijn er genoeg klussen te doen zoals opruimen, losse borden vastzetten, reparties aan hekken, dug-outs en goals, en zo nog veel meer.
De eerste klusavond is gepland op woensdag 5 oktober aanstaande.
Lees verder

3 oktober - Workshop 'Selectieprocedure HC Oranje-Rood'

28-9-2016

Wil jij met een open mind meedenken over een goede procedure en praktische uitvoering van de selecties voor de jeugdopleiding waarbij we de opleidingsteams en breedte jeugd goed in kaart brengen?
Meld je dan aan voor deze interessante workshop, iedereen die wil meedenken en praten is welkom. 


Lees verder

Teamtassen F-, E6- en E8-teams beschikbaar!

Nieuws afbeelding

28-9-2016 Het is gelukt, ook voor de jongste jeugd hebben we wedstrijdtassen klaar staan.

In een tas zitten ballen, pionnen, spelbegeleidershesjes en scheidsrechtersfluitjes, een compleet pakket om jullie thuiswedstrijden optimaal te faciliteren.
 
Lees verder

Keepersschool

Nieuws afbeelding

28-9-2016
De start van de keepersschool heeft dit jaar iets langer nodig gehad zoals jullie al gemerkt hebben.
Lees verder

Wie kan onze Japanse international Shihori Engelse bijles geven?

Nieuws afbeelding

27-9-2016Onze Japanse international Shihori heeft het zowel binnen als buiten de lijnen goed naar haar zin in Eindhoven. Alleen is de communicatie nog lastig omdat het Engels van Shihori nog niet zo goed is. Ze wil hier graag aan werken dus de vraag is wie kan haar op vrijwillige basis Engelse bijles geven? Weet je iemand of zou je dit zelf willen doen? Neem dan even contact op met de manager van dames 1,
Lees verder

regels voor gebruik logo

Nieuws afbeelding

22-9-2016 Het merk (naam en logo ) HC Oranje-Rood is officieel gedeponeerd.
Dit betekent onder meer dat het logo niet zonder toestemming mag worden gebruikt op bijvoorbeeld kleding.

Lees verder

Waar is onze beamer?

Nieuws afbeelding

21-9-2016 Waar is onze beamer?
 
Vol enthousiasme zijn we met heel HC Oranje-Rood nu twee weken bezig met hockey, feestjes & gezelligheid, de verdere ontwikkeling van ons complex en nog veel meer.
Het doel is om met elkaar een open clubhuis te creëren, met ruimte en toegang voor iedereen, en we hopen echt dat  dat mogelijk zal zijn.
Lees verder

OranjeRoodTV introduceert ‘FANvideo’

19-9-2016 Eerste FANvideo met suggestie voor nieuw clublied: https://www.facebook.com/hcoranjerood/
Je ziet ze ongetwijfeld op onze Facebookpagina langskomen: de video’s van OranjeRoodTV. Wij hopen dat jullie ze leuk vinden en dat het de binding met onze club vergroot.
Lees verder

WIJ ZIJN OP ZOEK!

Nieuws afbeelding

14-9-2016 Voor de weekenden wij op zoek naar medewerkers!
Vind jij het leuk om zowel achter de bar als in de keuken te staan?
Ben je 16 jaar of ouder? En heb je (bij voorkeur) al horeca ervaring?
 
Ook voor maandag t/m vrijdag zijn we op zoek naar medewerkers (18+)!

Neem dan contact op met Roel Bekkers:
[email protected]
Lees verder

Actueel trainingsschema JUNIOREN per 12 september

12-9-2016 Let op: de bijlage, het excel-schema, is het juiste overzicht! Dus nog even niet vertrouwen op de digitale agenda vanuit LISA.
Dit is de laatste  versie per vandaag, maandag 12 september  20.00 uur.
Let op: voor senioren zijn website en app actueel!

Lees verder

Simol's weekmenu

Nieuws afbeelding

12-9-2016 Lekker een hapje eten op het terras van ons clubhuis, dan kan voortaan! Simol biedt iedere week een 'weekmenu' aan. Deze week op het menu:
Pannenkoek                                    €  2.50
Lees verder

Regel jij dit seizoen de line-up?

12-9-2016 Op zondagen, als Dames 1 en  Heren 1 thuisspelen, is er een line-up.
Kinderen uit onze Jongste Jeugd begeleiden dan de speelsters en spelers van zowel HC Oranje-Rood als van de bezoekende club als zij bij aanvang het veld oplopen.
Lees verder

Niek van der Schoot over zijn ernstige handblessure

10-9-2016 Bekijk hieronder het interview dat Oranje-Rood TV had met heren 1 speler Niek van der Schoot over zijn ernstige handblessure en de verwachtingen over zijn terugkeer op het veld. Niek, heel veel beterschap namens heel Oranje-Rood!


Lees verder

Theater op de parkeerplaats van de hockeyclub!

Nieuws afbeelding

9-9-2016
Op donderdag 15 en vrijdag 16 september speelt theatergezelschap Afslag Eindhoven de voorstelling Groot Wild. Dit zal plaatsvinden op het parkeerterrein van HC Oranje Rood.
 
LET OP:
- Parkeren: Je kunt NIET parkeren op het terrein van HC Oranje rood op 14, 15 en 16 september!!!
Lees verder

fotografen gezocht!

8-9-2016 Nieuwe club, nieuw tenue, nieuw clubhuis EN nieuwe WEBSITE!
Jullie zullen ongetwijfeld begrijpen dat er nog maar weinig fotomateriaal beschikbaar is waarmee wij de website kunnen vullen.
Lees verder

Televisie aanwezig bij wedstrijd Heren 1 a.s. zondag

Nieuws afbeelding

7-9-2016 Aanstaande zondag doet de NOS verslag van de eerste thuiswedstrijd van Heren 1 van dit seizoen. Jij bent er toch ook bij?! 
Met ook Dames 1 thuis belooft het een mooie Super Sunday te worden!

Lees verder

Trainersbijeenkomst Jeugd

6-9-2016 Aanstaande maandag 12 september vindt de eerste trainersbijeenkomst van dit seizoen plaats in ons clubhuis. Alle jeugdtrainers zijn om 20.30 uur van harte welkom op de 2e etage.
Technisch manager Jeugd, Jeroen Laurensen, zorgt voor een informerende en inspirerende avond, dus trainers: zorg dat je erbij bent!

Lees verder

parkeren fietsen en auto's

2-9-2016 Er is hard gewerkt om het clubhuis klaar te hebben voor aanvang van de competitie, maar zoals jullie bij het complex kunnen zien is er nog geen  fietsenstalling. Deze  wordt zo spoedig mogelijk geplaatst.
De tijdelijke fietsenstalling vind je bij veld 5, graag hier je fiets neerzetten.
Auto's graag op de parkeerplaats.
Lees verder

Nog twee dagen en dan...

1-9-2016 wordt ons nieuwe clubhuis geopend.     Het belooft een gezellige én spectaculaire opening te worden.     Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur. De officiële opening is om 17.00 uur en daarna is het groot feest voor jong en oud met disco, een hapje en drankje, clowns en vooral ook veel gezelligheid.     Een historisch
Lees verder

Heren-1 vanavond in Rosmalen voor ABN AMRO Cup aan de slag!

Nieuws afbeelding

1-9-2016 Precies een week voor de start van de competitie zet Heren-1 de puntjes op de i tijdens de ABN AMRO Cup, het voorbereidingstoernooi waaraan vandaag, zaterdag en zondag wordt deelgenomen door alle hoofdklasseteams. De ABN AMRO Cup is daarmee niet alleen een belangrijke graadmeter aan de vooravond van de competitie, het is ook een unieke kans om alle Nederlandse en buitenlandse topspelers in
Lees verder

Training Jongste Jeugd start op vrijdag 9 september

31-8-2016 De Jongste Jeugd  ( F, E-6 tallen en E-8 tallen)  start op vrijdag 9 september met hun eerste training.
Al op woensdag 7 september starten? Dat kan op de vastgestelde trainingstijd en -veld onder leiding van de eigen coach en/of ouder.


Lees verder

10 september: hockeybitje happen

Nieuws afbeelding

30-8-2016 Hockeybitje happen?
Wil jij ook een gebitsbeschermer op maat...zo'n echte goeie, 3-laags? Kom dan happen op zaterdag 10 september tussen 9.30-16 uur. Gewoon in ons nieuwe clubhuis!
Een afspraak maken is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.
 
Lees verder

Plattegrond velden HC-Oranje-Rood

29-8-2016In de bijlage vind je de plattegrond van ons complex.
Er komt ook een duidelijke bewegwijzering bij het clubhuis en de velden, daar wordt  hard aan gewerkt.
Lees verder

Scheids bedankt! Kom naar het spelregelcafé

Nieuws afbeelding

28-8-2016 "Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd.
In weer en wind staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken.
HC Oranje-Rood doet daarom mee aan de Week van de Scheidsrechter (3-11 oktober).
Lees verder

Dames 1 zondag thuis tegen laren en 2 sept uit bij Den Bosch!

26-8-2016 Aanstaande zondag speelt dames 1 een oefenwedstrijd thuis tegen Laren, aanvang 12.45 uur. Volgende week vrijdagavond speelt de ploeg van trainer/coach Toon Siepman uit tegen landskampioen Den Bosch, aanvang 20.30 uur. Dus je hoeft niet tot de aanvang van de competitie te zien om ons nieuwe eerste dames elftal aan het werk te zien. De nieuwe tribune zit heerlijk dus: tot zondag! Nog niet gezien
Lees verder

Oranje-Rood TV: Joep de Mol en Caspar van Dijk presenteren nieuwe tenue

Nieuws afbeelding

26-8-2016 Joep de Mol en Caspar van Dijk presenteren het nieuwe tenue van Oranje-Rood. Nu te koop bij Gunneman!


Lees verder

ophalen trainingsmaterialen (tegen borg)

25-8-2016 Ook komend seizoen is het weer mogelijk om trainingsmaterialen, cornermaskers en/of coachborden te lenen voor jouw hockeyteam.
 
Lees verder

Vrijdag 9 september: 2e hands hockeybeurs

Nieuws afbeelding

22-8-2016 Vanwege de openingsactiviteiten van het nieuwe clubhuis van HC Oranje-Rood is het dit jaar iets anders dan dat de leden van Oranje Zwart gewend waren, maar we willen alle leden van HC Oranje-Rood toch de gelegenheid geven om ook dit jaar weer bij de start van het hockeyseizoen spullen te (ver)kopen. Alle gebruikte hockeyspullen (zowel van de jeugd als van de senioren), zoals kleding,
Lees verder

KNHB Reglementen seizoen 2016 - 2017

Nieuws afbeelding

21-8-2016
De start van het nieuwe hockeyseizoen (2016-2017) komt steeds dichterbij, de meeste competities starten het eerste of tweede weekend van september. 
Op veel clubs zijn de trainingen alweer begonnen en is er gestart met de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.
 
Lees verder

Lisa, Freeke, Marloes en Yibbi Europees kampioen!

Nieuws afbeelding

4-8-2016Lisa Post, Freeke Moes, Marloes Timmermans en Yibbi Jansen werden afgelopen week Europees kampioen met Nederlands Meisjes A op het EK U18 in Cork! Wat een prestatie! De finale tegen Duitsland werd overtuigend met 2-0 gewonnen. Dames, enorm gefeliciteerd met jullie gouden plak! Oranje-Rood is trots op jullie en kijkt er naar uit jullie kampioenen na de zomer in Eindhoven weer aan de slag te
Lees verder

Eerste training heren selectie met nieuwe coach Lucas Judge

31-7-2016 Afgelopen week werkte de heren selectie de eerste training van het seizoen af. Oranje-Rood TV was erbij, bekijk hier de beelden!

Lees verder

Senioren teams zoeken versterking

30-7-2016 Over een paar weken begint de nieuwe competitie, het spectaculaire clubhuis met prachtig terras snakt naar de eerste hockeyzondagen. Daar wil jij toch ook bij zijn?
Dat kan! Er zijn nog een aantal teams dat op zoek is naar versterking in. Zou jij graag uit willen komen voor een van de onderstaande teams, neem dan snel contact op met [email protected]!
 
Lees verder

Dames 1: Rocio Ibarra gaat, Japanse Oikawa komt

Nieuws afbeelding

26-7-2016 Dames 1 heeft komend seizoen de Japanse international Shihori Oikawa binnen de gelederen. Onze club bereikte een overeenkomst met de 27 jarige verdedigster voor twee jaar. Oikawa staat onder andere bekend om haar goede passing.
Lees verder

Fit het nieuwe seizoen in? Op hockeykamp bij HC Oranje-Rood!

Nieuws afbeelding

22-7-2016 Deze zomervakantie worden de Nationale Sportkampen weer bij HC Oranje-Rood georganiseerd! Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook?
Tophockeykamp - of Topkeeperskamp (8-14 jaar)
Het Tophockey- of Topkeeperskamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt iedere dag een clinic van bijvoorbeeld een (inter)nationale topper of coach.
Lees verder

Vier Oranje-Rood spelers op EK U18!

Nieuws afbeelding

18-7-2016 Volgende week, van 24 tot 30 juli, wordt het het EK voor jeugdteams onder 18 jaar gespeeld. Voor Jongens Nederlands A zijn maar liefst 4 spelers van Oranje Rood geselecteerd! Van links naar rechts: Sander van Berkel (keeper), Tjep Hoedemakers, Max Kuijpers en Teun Beins. Heren, ontzettend veel succes gewenst!

Lees verder

coaches en managers gezocht voor ABCD-teams!

Nieuws afbeelding

11-7-2016

Een Junioren team mag niet aan de competitie deelnemen zonder volwassen begeleiding. Vind je het leuk een rol te spelen in de begeleiding van het team van je zoon of dochter neem dan contact op met de betreffende lijncoördinator:
JA - Wouter van Heijst - [email protected]
JB - Lourens Penning- [email protected]
Lees verder

Informatie betaling contributie Oranje-Rood

11-7-2016 Hierbij informeert HC Oranje-Rood  haar leden over het incasseren van de contributies. De hoogte van de contributie en de contributievoorwaarden zijn te vinden op www.hcoranje-rood.nl.
 
Oranje Zwart/ EMHC leden overgang naar Oranje Rood
Automatisch incasso
Nieuw incassonummer: NL68ZZZ630210990000
Nieuw rekeningnummer: NL66ABNA0512838275
Lees verder

teamindelingen 2016-2017 (junioren)

Nieuws afbeelding

7-7-2016 In de bijlage vind je alle teamindelingen junioren 2016-2017 (m.u.v. JB- en Top-lijn, deze volgen binnenkort).


In KNHB standenmotor zijn vanaf 11 juli alle poule-indelingen te vinden. In de bijlage vind je dus de voorlopige klasse-indelingen.


Lees verder

Schrijf je nu in voor het 1e VOF-toernooi bij HC Oranje-Rood

7-7-2016 Beste families/vrienden van HC Oranje-Rood,
 
Het weekend van 2 t/m 4 september staat in het teken van  de opening van het nieuwe clubhuis en de start van HC Oranje-Rood.
 
Ben jij ook benieuwd naar wie nu allemaal lid zijn van onze nieuwe vereniging, en welke families en vriendengroepen hierbij horen?
Lees verder

Velden en/of clubhuis reserveren

4-7-2016 Voor het reserveren van de velden kan contact worden opgenomen met Monique Ward via [email protected]
Voor het reserveren van een ruimte in het clubhuis kan contact opgenomen worden met Maartje Fleuren via [email protected]

Lees verder

Oranje-Rood auto's dames 1 en heren 1? Vink!

Nieuws afbeelding

1-7-2016Sneak preview! Ze staan klaar hoor, de Oranje-Rood auto's voor dames en heren 1!
Lees verder

teamindelingen Jongste Jeugd 2016-2017

28-6-2016 Beste spelers, speelsters en ouders/verzorgers van de Jongste Jeugd,

In de bijlage vinden jullie de teamindelingen voor de Jongste Jeugd:  F3- , E6- en E8-tallen. De indeling voor Munkey/Funkey en Benjamins volgt later. Indien u, als ouder/verzorger, op deze indeling een toelichting wenst dan nodigen wij u van harte uit voor de ouderavond
Lees verder

Categorieën Jeugdlijn Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

19-6-2016 De meeste teams hebben inmiddels het seizoen afgesloten, tijd om vooruit te kijken! Hieronder wat meer informatie over de verschillende categorieën binnen de jeugdlijn van Oranje-Rood. Deze gaan er als volgt uit zien:
Lees verder

Contributie HC Oranje-Rood seizoen 2016/2017

3-6-2016   
Contributie seizoen 2016/2017              
 
 
Senioren 24 jaar en ouder (peildatum 1 okt)
 € 385
Lees verder

Commissie Tophockey Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

24-5-2016 Met de vele nieuwsberichten van de afgelopen maanden over nieuwe spelers en contractverlengingen voor dames en heren 1 was wel duidelijk dat de Commissie Tophockey al volop bezig is met de voorbereidingen op het eerste seizoen tophockey bij HC Oranje-Rood! Graag stellen wij de commissieleden met hun aandachtsgebieden nog even aan je voor:
Lees verder

Openingsweekend nieuwe clubhuis

Nieuws afbeelding

24-5-2016 Noteer nu alvast 2, 3 & 4 september in jouw agenda! Dit is namelijk het weekend dat ons nieuwe clubhuis officieel wordt geopend.

Het belooft een erg gezellig weekend te worden met onder andere op zondag 4 september het Familietoernooi. 
Meer informatie volgt via de website en social media.
 

Lees verder

Contract met Simol getekend

Nieuws afbeelding

22-5-2016Afgelopen week werd de overeenkomst met Simol getekend. Zij gaan de horeca in ons nieuwe clubhuis draaien. De komende periode zijn alle leden dus gastvrij verzekerd van hun natje en droogje.
Lees verder

Talentvolle Yibbi Jansen van Den Bosch naar HC Oranje-Rood!

Nieuws afbeelding

18-5-2016 Heel mooi tophockey nieuws voor Oranje-Rood: de zestienjarige speelster Yibbi Jansen maakt komend seizoen de overstap van Den Bosch naar onze club! Ze tekent een contract voor twee jaar.
Lees verder

Argentijse international Agustín Mazzilli naar Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

25-4-2016 De Argentijnse international Agustín Mazzilli heeft voor twee seizoenen bij Oranje-Rood getekend. In 2012 kwam de 26 jarige centrumspits naar Europa waar hij zijn eerste seizoen voor de Belgische club Leuven speelde. Daarna maakte hij de overstap naar Royal Léopold waar hij nu aan zijn derde seizoen bezig is. Agustín Mazzilli heeft 160 interlands op zijn naam staan en won met het
Lees verder

Ook Donja Zwinkels van MOP naar Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

25-4-2016 Na Marlena Rybacha maakt ook Donja Zwinkels de overstap van MOP naar Oranje-Rood. De uit Oss afkomstige spits tekent een contract voor twee jaar. In januari van dit jaar werd Donja Zwinkels Europees Kampioen in de zaal met het Nederlands zaalhockeyteam. Het bestuur van Oranje-Rood is blij met deze versterking van het eerste dames team en kijkt uit naar haar komst naar Eindhoven!

Lees verder

Rizwan Muhammad en Rashid Mehmood mee naar Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

22-4-2016 De twee Pakistaanse internationals van Oranje Zwart, Rizwan Muhammad en Rashid Mehmood, hebben voor twee jaar getekend bij Oranje-Rood. De twee kwamen vier jaar geleden naar Eindhoven. Rashid is de afgelopen jaren op linksachter een vaste kracht geworden en Rizwan links op het middenveld. Het bestuur van Oranje-Rood is erg blij met hun overgang naar de nieuwe fusieclub!
Lees verder

Spelen in een TOP team van Oranje Rood

16-4-2016Externe, getalenteerde spelers en keepers die geïnteresseerd zijn om volgend seizoen deel uit te maken van een TOP team van HC Oranje Rood kunnen zich aanmelden. Stuur een mailtje naar Claire de Natris, [email protected] Vermeld je naam, club, huidige team, veldpositie,  geboortedatum en tel.nummer. En wie weet word jij uitgenodigd om een keer mee te trainen
Lees verder

Eerste Dinnerparty HC Oranje-Rood een geweldig succes

Nieuws afbeelding

16-4-2016 The Dinnerparty in de prachtige tent voor ons nieuwe clubhuis is op alle fronten een doorslaand succes geworden. De presentatie in handen van Harry van Hout en Dirk Zeelenberg, de vele optredens, het eten dat verzorgd werd door Mangiare, De Treeswijkhoeve, 1910 en Vestdijk 47 én de organisatie waren allemaal van ongekende kwaliteit. De veiling was er een om door een ringetje te halen.
Lees verder

Een speeltuin bij ons nieuwe clubhuis: denk jij mee?

Nieuws afbeelding

5-4-2016 De bouw van ons nieuwe clubhuis vordert. Op zaterdag 16 april kun je zelf een kijkje komen nemen tijdens de open dag van 12.00 tot 14.00 uur.
Maar er zijn nog een aantal zaken die geregeld moeten worden, waaronder de realisatie van een speeltuin en –veldje bij het nieuwe clubhuis voor de allerjongsten.
Lees verder

Marlena Rybacha naar Oranje-Rood!

Nieuws afbeelding

26-3-2016 Jullie hadden het vast al gelezen: Marlena Rybacha komt dames 1 van Oranje-Rood versterken! De Poolse international speelde al eerder onder coach Toon Siepman en is nu bezig aan haar vierde seizoen bij Mop. Ze tekent bij Oranje-Rood voor twee seizoenen. Het bestuur van onze nieuwe fusieclub is zeer verheugd over de komst van Marlena naar Eindhoven! Nog een maand of vijf geduld en dan kunnen we
Lees verder

Ontwerp nieuwe tenue Oranje-Rood bekend

18-3-2016 Het ontwerp voor het nieuwe tenue is bekendgemaakt door de kledingcommissie. Het tenue gaat bestaan uit een shirt waarin de kleuren oranje en rood gelijkelijk zijn verdeeld en doorlopen in een bies op de zijkant van een zwarte broek of rok.  Heb je de onthullingsfilm nog niet gezien? Klik dan hier!
Lees verder

De top bereiken doe je niet alleen!

5-3-2016 Vrijdag 4 maart is het hoogste punt van het nieuwe clubhuis bereikt. Dat moment markeerden Robert van der Horst en jeugdlid Roos Beks door het plaatsen van de Oranje-Rood vlag in de top.
Lees verder

OranjeRoodTV: Pirmin Blaak nieuwe doelman Oranje-Rood

3-3-2016Doelman Pirmin Blaak (27) heeft bij Oranje-Rood een contract getekend voor vier seizoenen. De huidige doelman van HC Rotterdam volgt Vincent Vanasch op, die terugkeert naar Belgie. Blaak speelde 16 jaar voor Rotterdam, waarmee hij in 2013 landskampioen werd. Blaak is achter Jaap Stockman de tweede doelman van Oranje. Hij maakt deel uit van de selectie, die later dit jaar naar de Olympische Spelen
Lees verder

Lucas Judge trainer Oranje-Rood heren 1

Nieuws afbeelding

1-3-2016 De eerste trainer van Oranje-Rood heren 1 heet Lucas Judge. Bekijk hier het interview dat Oranje-rood TV had met de voorzitter van de Stichting Tophockey Oranje-Rood Harry van Hout over de aanstelling van de heren coach.
 
 
Lees verder

Ook Niek van der Schoot akkoord met Oranje-Rood!

Nieuws afbeelding

26-2-2016 Mooi nieuws: ook Niek van der Schoot akkoord met Oranje-Rood! Bekijk hier het interview dat Oranje-Rood TV met hem had.
M
Lees verder

Bouw clubhuis HC Oranje-Rood officieel van start

26-10-2015Vrijdag 23 oktober j.l. gaf gedeputeerde, Henri Swinkels en de Eindhovense wethouder Bianca van Kaathoven samen met 4 kids van OZ en EMHC het officiële startschot voor de bouw van het nieuwe clubhuis voor HC Oranje-Rood. Een drukbezochte  maar vooral ook creatieve en leuke happening. Bovengenoemde moesten n.l. druk in de weer met verf en kwast om het nieuwe logo van onze club op een tegel
Lees verder

Officieel adres HC Oranje-Rood

3-8-2015Afgelopen week heeft fusievereniging HC Oranje-Rood een nieuwe mijlpaal bereikt, de bouwcommissie maakte met trots bekend dat Charles Roelslaan 7A vanaf heden het officiële adres is van HC Oranje-Rood.
Lees verder

Update van de bouwcommissie

Nieuws afbeelding

23-6-2015We merken dat er op de verenigingen veel interesse is in de ontwikkelingen rondom de bouw van het clubhuis en omdat er tot op heden geen zichtbare ontwikkelingen zijn geweest op het complex werd de nieuwsgierigheid mogelijk alleen maar groter.

Lees verder

Update status nieuwbouw clubhuis

Nieuws afbeelding

5-6-2015Het voorlaatste hockeyseizoen voor de fusie tussen EMHC en Oranje-Zwart loopt op zijn einde, dit weekend spelen veel teams hun laatste competitieduels en maken de verenigingen zich op voor de zomervakantie. Maar voor EMHC en Oranje-Zwart zal het geen rustige zomer worden, want met nog een jaar tot de fusie zal er deze zomer hard gewerkt worden aan het nieuwbouw clubhuis.

Lees verder

Reece ontwerpt het nieuwe tenue voor Hockeyclub Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

4-5-2015Deze week maakt Hockeyclub Oranje-Rood bekend dat zij kiest voor Reece als kledingleverancier voor het tenue van de nieuwe vereniging. De rechten van Reece in Nederland zijn in handen van Deventrade te Deventer (www.deventrade.com). Gunneman blijft het verkooppunt voor het nieuwe tenue, waar de besturen erg blij mee zijn.

Lees verder

Inzendingen tenue stromen binnen

Nieuws afbeelding

30-3-2015De postbus begint al aardig over te stromen van alle inzendingen voor het nieuwe tenue, aan inspiratie ontbreekt het zeker niet. Jong en oud storten zich massaal op de kleurplaat en werken de meest creatieve ideeën uit. Van alle inzendingen staat hieronder een (willekeurige) selectie, zie jij jezelf al in een van deze tenues spelen, of heb je eigenlijk zelf een nóg beter ontwerp? Stuur deze dan
Lees verder

Save the date: het après ski wintertoernooi 2022

Nieuws afbeelding

24-11-2021Ijs, weder én coronaperikelen dienende, gaan we op 6 maart 2022 weer helemaal 'los' tijdens het Après ski wintertoernooi voor senioren. Dus blokkeer deze datum vast in je agenda en houd zowel de site als onze socials in januari extra in de gaten om je in te schrijven. 
Lees verder

Proost ook met de unieke Oranje-Rood lustrumchampagne

Nieuws afbeelding

19-11-2021 Wat is er mooier dan dit jaar een extra feestelijke tintje te geven met een heerlijke fles champagne? Het is nu mogelijk om deze fles met het unieke Oranje-Rood lustrumetiket aan te schaffen om:
Lees verder

Algemene Ledenvergadering HC Oranje-Rood verplaatst

Nieuws afbeelding

16-11-2021 In verband met de geldende coronamaatregelen en onze voorkeur om een fysieke Algemene Ledenvergadering te houden, hebben wij besloten de ALV te verplaatsen naar 16 december om 20.30 uur. 
Lees verder

Van de voorzitter: We gaan weer beginnen!

Nieuws afbeelding

30-8-2021 Aan de vooravond van een nieuw seizoen geniet ik altijd van de bijzondere sfeer die deze periode voelbaar is op onze club. Met bekende maar ook vele nieuwe gezichten die hun reisverhalen en vakantielief en -leed met elkaar delen. Iedereen is relaxt en heeft super veel zin dat het weer gaat beginnen. Waarbij we ‘elkaar weer gaan ontmoeten’ door lekker te trainen, een wedstrijd te spelen, te
Lees verder

Workshops ABN AMRO

Nieuws afbeelding

8-2-2021Zondag 7 februari was de eerste van 5 online workshops die ABN AMRO aanbiedt in het kader van hun campagne 'De inhaalslag'. Powervrouw Lynn Quanjel trapte af met de sessie 'Jij bent je eigen merk, ook op social media'. 
Heb jij de eerste gemist? No worries, er volgen er nog 4!! Aanstaande zondag
Lees verder

Zondag online workshop 'Jij bent je eigen merk, ook op social media'.

Nieuws afbeelding

4-2-2021Aanstaande zondag is de eerste van 5 online workshops die ABN AMRO aanbiedt in het kader van hun campagne 'De inhaalslag'.  Op 7 februari om 17.00 uur trapt powervrouw Lynn Quanjel af met de sessie 'Jij bent je eigen merk, ook op social media'. 
Lees verder

Let op onze kinderen!

Nieuws afbeelding

3-2-2021Helaas zien we rondom de breng- en ophaaltijden van onze jongste jeugdleden steeds vaker dat er zich op de parkeerplaats gevaarlijke situaties voordoen. Kinderen rennen in al hun enthousiasme - en dus vaak zonder te kijken - tussen de auto's door naar hun groepje of naar hun wachtende vader of moeder. Ouders komen in hun haast iets te hard aanrijden of gaan iets te snel weer richting huis. Daarom
Lees verder

Elke woensdag en zondag nieuwe bootcamp online

Nieuws afbeelding

25-1-2021 Elke woensdag en zondag organiseert performance trainer en assistent trainer Dames 1 Niels de Brouwer speciaal voor onze leden een online bootcamp. Deze sessies staan elke woensdagavond om 20.30 uur en zondagochtend om 09.30 uur online op OranjeRoodTV. 


Lees verder

Bezoek Dames en Heren 1 + speelschema

Nieuws afbeelding

14-9-2020
Dames en Heren 1 zijn inmiddels 2 speelronden onderweg.  Met een degelijke overwinning van onze dames tegen Victoria uit (0-3) zijn zijn de competitie goed gestart met 2x winst uit 2 duels.  De heren hebben zich gerevancheerd na het verlies van vorige week, een 2-4 overwinning in en tegen Almere!
Lees verder

H35B opzoek naar versterking!!

Nieuws afbeelding

11-9-2020 Wil jij nog op een goed niveau hockeyen (Hoofdklasse), maar niet tegen 20 jarige jongens? Wil je serieus lekker trainen? Wil je na de wedstrijd gezellig nog wat blijven drinken? Kom dan eens kijken bij H35B!! H35B is dringend opzoek naar versterking. Mocht je nog hockeyen, maar toch een andere klasse willen spelen of hangt die stick al aan de wilgen en het begint toch weer een
Lees verder

Trimhockeyers gezocht, meld je aan voor een proefles!

Nieuws afbeelding

9-9-2020Onze derde trimhockey-groep is een feit! Op woensdag van 20.30 tot 22.00 uur.
Het betreft in eerste instantie een beginnersgroep, maar met hockey-ervaring mag je ook aansluiten. Trimhockey is laagdrempelig, gemengd, gezellig en voor iedereen die het leuk vindt om een balletje te (leren) slaan.  Mail voor een proefles naar: [email protected]
Lees verder

Fietsen parkeren

Nieuws afbeelding

4-9-2020 De tijdelijke fietsenstallingen die voor de zomer zijn geplaatst gelden NIET meer. Wij willen jullie vragen om onze GROTE fietsenstalling te gebruiken. 
Geen fietsen aan het veld, voor de hoofdingang van het clubhuis of bij het miniveldje. Te allen tijden dienen we de paden vrij te houden voor calamiteiten en voor bijvoorbeeld doorgang van de ambulance.

Lees verder

Verzoek: kom zaterdag 5 september op de fiets!

Nieuws afbeelding

4-9-2020 Beste leden, ouders en supporters,
Graag verzoeken wij jullie om zo veel mogelijk op de fiets te komen aanstaande zaterdag 5 september. Dit i.v.m. de verwachte drukte rondom de thuiswedstrijd van FC Eindhoven in de namiddag.
Lees verder

Nieuw blok 'Bewegen voor peuters en kleuters'

Nieuws afbeelding

1-9-2020 Zaterdag 5 septemeber beginnen we met een nieuw 'blok' Bewegen voor Peuters en Kleuters' Een initiatief van HC Oranje-Rood i.s.m. Kicks n Sticks voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Onder deskundige begeleiding, in een gezellig groepje en in de veilige gymzaal van de Fontys Sporthogeschool kunnen peuters en kleuters op zaterdagochtend om 09.00 uur komen bewegen en sporten.  Bij de
Lees verder

Zaterdag 5 september: ''Bitje happen'' op de club!

Nieuws afbeelding

31-8-2020 Wil jij een 3-laags hockeybitje op maat? Kom dan zaterdag 5 september a.s. tussen 9.00-13.00 uur buiten vóór het clubhuis van Oranje-Rood happen. Iedereen - junior en senior - van hockeyclub Oranje-Rood is van harte welkom!
Lees verder

Internet update

Nieuws afbeelding

14-10-2016 Jullie hebben het vast gemerkt: rondom de club werkt internet nog niet optimaal.


Hierdoor kan ook het LED-scorebord nog niet het hele weekend worden gebruikt, enkel bij de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1 kunnen we het voorlopig inzetten.


Lees verder

Een wereldrecord op onze velden

Nieuws afbeelding

18-3-2016 Ook in het hockey is een wereldrecord mogelijk. En dat staat op onze naam! Tijdens het Snert toernooi zijn er maar liefst 1048 high fives uitgedeeld door de meer dan 40 deelnemende EMHC en OZ jeugdteams. En dat leverde het wereldrecord ‘Shake Hands’ op. Geweldig leuk!
Het is al weer maart 2016!
Lees verder

Officiële start nieuwbouw clubhuis HC Oranje Rood.

Nieuws afbeelding

21-10-2015 Gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder van Sport Bianca van Kaathoven geven aanstaande vrijdag het startschot voor de nieuwbouw. Mooie plaatjes van dit moment volgen op social media!
Lees verder

Waarschuwing: auto-inbrekers actief op parkeerterrein

Nieuws afbeelding

15-11-2021Zondag 14 november zijn er op het parkeerterrein van HC Oranje-Rood van 2 auto's de ruiten ingeslagen en informatiesystemen ontvreemd. Wij vragen iedereen zeer alert te zijn op verdachte situaties en vooral geen spullen zichtbaar in de auto achter te laten. 
Lees verder

Inschrijving Genneper Parken Loop 2022 geopend

Nieuws afbeelding

11-11-2021Hoe ga jij 2022 beginnen? Wandelend of rennend? Op 2 januari wordt de jaarlijkse Genneper Parken Loop georganiseerd en die staat weer helemaal in het teken van gezond en gezellig het nieuwe jaar inluiden. De hardloop- en wandelroutes voeren door de Genneper Parken en het terrein van de High Tech Campus. De loop biedt voor ieder wat wils. HC Oranje-Rood is sponsor van dit evenement
Lees verder

100 jaar Oranje en Rood: jouw (oude) foto's zijn goud waard!

Nieuws afbeelding

3-10-2021Geef jij ons lustrumjaar nóg meer kleur? Stuur ons dan jouw (oude) foto's en filmpjes van dat onvergetelijke teamuitje, legendarisch optreden, waanzinnig toernooi, ultieme kampioensfeest, spectaculaire goal etc. en laat ons zien wat het clubleven voor jou zo leuk maakt. Dan maken wij daar weer iets moois van. 
Stuur jouw beeldmateriaal naar  [email protected]
Lees verder

We zetten een kroon op '100 jaar Oranje en Rood'

15-9-2021Dit seizoen staat bij HC Oranje-Rood geheel in het teken van een bijzonder lustrum. Op donderdag 14 oktober gaan we dat lustrumjaar officieel openen. Samen met onze leden, vrijwilligers, sponsoren en stakeholders zetten we een kroon op '100 jaar Oranje en Rood'.  En bij zo'n bijzondere mijlpaal hoort natuurlijk een bijzonder logo...Lees verder

Nieuwe interpretaties van spelregels

Nieuws afbeelding

31-8-2021 Beste spelers en scheidsrechters.
We beginnen binnenkort aan een nieuw seizoen en dit keer een seizoen zonder spelregelwijzigingen.
Echter zijn er wel wat veranderingen in interpretaties, hoe we regels toepassen en dan met name voor de hoge bal. In het volgende filmpje worden de nieuwe interpretaties uitgelegd:https://www.youtube.com/watch?v=ZCAHqc-bUEU.
Lees verder

ABN AMRO presenteert: 5 workshops door 5 power vrouwen

Nieuws afbeelding

14-1-2021In het kader van hun campagne 'De inhaalslag' die gericht is op de gelijkheid van mannen en vrouwen in de hockeysport, organiseert onze sponsor ABN AMRO in februari en de eerste week van maart maar liefst 5 online workshops. Tijdens deze workshops vertellen vijf power vrouwen over hoe je een ster wordt in onderhandelen (handig!), jouw eigen personal brand visualiseert en online inzet, je als
Lees verder

Jelle Galema volgend seizoen weer in het oranje-rood!

Nieuws afbeelding

12-1-2021
Na een sportief uitstapje van drie seizoenen keert Jelle Galema komend seizoen terug naar HC Oranje-Rood. De aanvaller die aan zijn laatste termijn bij HC Den Bosch bezig is, heeft getekend voor 4 seizoenen.
Lees verder

Teun Beins vertrekt naar Bloemendaal

Nieuws afbeelding

12-1-2021Na 5 seizoenen Heren 1 bij HC Oranje-Rood, heeft Teun Beins besloten zijn hockeycarrière vanaf komend seizoen voort te zetten bij HC Bloemendaal.
Lees verder

Businessclub HC Oranje-Rood presenteert magazine 'Connect'

Nieuws afbeelding

29-12-2020In de afgelopen weken hebben alle leden en sponsoren van HC Oranje-Rood de eerste editie van het glossy magazine Connect in de bus gekregen. Dit magazine - waarin de mogelijkmakers van tophockey binnen onze club aan het woord en in beeld komen - is een initiatief van de HC Oranje-Rood Businessclub.  Omdat wij ook andere hockeyliefhebbers dit prachtige magazine niet willen onthouden, kun je
Lees verder

Van de Voorzitter: 'Blijf lekker thuis'

Nieuws afbeelding

27-8-2020  ‘Geen alcohol bij hockeyclub HOD’, las ik in het Eindhovens Dagblad van 25 augustus. Het trok onmiddellijk mijn aandacht. Waren de Striepers van hun geloof afgevallen? Hadden ze het Dommelsche gerstenat voor altijd afgezworen? Dat leek me sterk.

Lees verder

Interieur ontwerp nadert zijn definitieve vorm

Nieuws afbeelding

18-3-2016 Voor wat betreft het ontwerp van het interieur zijn we in een aantal fases nu in de DO fase gekomen: het Definitief Ontwerp. We zijn gestart met moodboards rondom het thema Genneper Parken. De natuurlijke materialen, in combinatie met het beton en staal vanuit de architectuur. Het pakket van eisen (PVE), is dan in de volgende fase leidend. Hierin wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de
Lees verder

Nieuwbouw clubhuis verloopt volgens planning

Nieuws afbeelding

26-1-2016 Net voor de zomervakantie in 2015 is aannemersbedrijf Huybregts Relou B.V. gestart met de bouw van het nieuwe clubhuis voor HC Oranje-Rood. De werkzaamheden verlopen volgens planning, mede dankzij de inzet van het personeel en het prachtige najaarsweer.  
Lees verder

Fusie verrijking voor Eindhoven

Nieuws afbeelding

16-3-2015We zitten aan tafel met de vier partijen die aan de basis staan voor de nieuwbouw en voorgenomen fusie van EMHC en Oranje Zwart. ‘Waar een gesprek over nieuwbouw al toe kan leiden’. Zo kijken Frans van Duivenboden, voorzitter EMHC, en Simon van den Boomen, voorzitter Oranje Zwart, terug. Het realiseren van een nieuw clubhuis werd mogelijk doordat gemeente en provincie bereid waren bij te dragen
Lees verder

Parkeerdrukte Genneper Parken 8-28 november

Nieuws afbeelding

7-11-2021 Van maandag 8 tot en met zondag 28 november vindt de International Swimming League (ISL) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion plaats. Het zwemstadion is drie weken lang het podium waar de wereldtop op het gebied van zwemmen de strijd met elkaar aan gaat. Het wordt druk rondom dit grote event. 
Lees verder

Waarschuwing: fietsendieven actief bij Oranje-rood

Nieuws afbeelding

6-11-2021Vrijdagavond 5 november zijn er tussen 20.00 en 23.00 uur twee fietsen gestolen uit de fietsenstalling. Beide fietsen stonden op slot. Kom je op de fiets naar Oranje-Rood, zet die dan bij voorkeur vast aan het rek en ben extra alert op verdachte situaties. 

Lees verder

Mooi initiatief van de commissie Sportiviteit & Respect.: de wedstrijdbegeleider

Nieuws afbeelding

21-10-2021Sinds een aantal jaren hebben we bij HC Oranje-Rood tijdens de thuiswedstrijden van onze E6- en E8-tallen en de D-jeugd een wedstrijdbegeleider naast het veld staan. Dit is een inittiatief van de commissie Sportiviteit & Respect met als doel om respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter te stimuleren en ongewenst gedrag op het veld en langs de lijn te voorkomen. 
Lees verder

Kom kennismaken met parahockey!

Nieuws afbeelding

3-8-2021 Op 4 september tussen 12 en 14 uur ben je van harte welkom op onze hockeyclub! Samen met onze spelers van ons parahockey team willen we jou graag laten zien hoe leuk hockey kan zijn en dat wij geen beperkingen kennen. Iedereen kan leren hockeyen en ervaren hoe leuk het spelletje is.
 
Lees verder

Wist je al dat….

Nieuws afbeelding

18-3-2016 Het Meet & Greet toernooi met EMHC en OZ teams in een heerlijk zonnetje zeer geslaagd was.  Het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt op 4 maart, waarbij Robert van der Horst samen met Roos Beks de vlag in de top gehesen heeft?  Er nog veel vrijwilligers nodig zijn voor allerlei taken in diverse commissies? Vind je het leuk om iets te doen voor Oranje-Rood, laat
Lees verder

Denk mee over het nieuwe tenue!!

Nieuws afbeelding

23-3-2015We zijn eigenlijk wel heel benieuwd hoe jij denkt over het tenue voor HC Oranje-Rood. Waar zie jij jezelf en alle andere leden in spelen? Geef daarom jouw input aan ons. Download hier de kleurplaat en werk jouw idee uit. Je kunt je inspiratie onder andere halen uit de naam en het logo. Ben je tevreden over jouw kleurplaat? Mail deze dan vóór zondag 5 april naar: [email protected]

Lees verder

Oefenwedstrijden Dames 1 en Heren 1

Nieuws afbeelding

12-8-2021Vanaf 8 augustus staan er voor Dames 1 en Heren 1 tal van oefenwedstrijden gepland. Deze wedstrijden zijn een leuke preview van wat ons te wachten staat in de competitie.  En het biedt natuurlijk de mogelijkheid om onze nieuwe sterspelers aan het werk te zien. 


Lees verder

Betalen contributie seizoen '20-'21

Nieuws afbeelding

4-8-2020
Ook dit jaar zullen de contributienota's voor het komend seizoen in augustus worden verstuurd. De automatische incasso's vinden dan aan het einde van die maand plaats.
In termijnen betalen?
Lees verder

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Feige Brink

Nieuws afbeelding

22-7-2020 Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze
Lees verder

Ook Milan van Baal (HC Den Bosch) komt over naar Oranje Rood

Nieuws afbeelding

24-2-2016 Behalve Mark Rijkers komt ook aanvaller Milan van Baal volgend seizoen over van HC Den Bosch. Hij tekent een tweejarig contract bij Oranje Rood. Voordat Milan in Den Bosch aan de slag ging, kwam hij uit in de overgangsklasse bij Push. Samen met Mark Rijkers maakte hij deel uit van Jong Oranje. In april vorig jaar mocht Milan van Baal even aan het echte werk proeven na een oproep voor de
Lees verder

Mark Rijkers (HC Den Bosch) tekent bij Oranje Rood!

Nieuws afbeelding

19-2-2016 Mark Rijkers heeft een tweejarig contract getekend bij de nieuwe fusieclub Oranje Rood. Mark komt volgend seizoen over van Hockeyclub Den Bosch waar hij nu aan zijn vierde seizoen bezig is. Daarvoor speelde hij vier jaar overgangsklasse bij Push. Mark kwam verder drie jaar uit voor Jong Oranje waarmee hij deelnam aan het EK en WK. Het bestuur van Oranje Rood is blij met de komst van Mark naar
Lees verder

Nieuw clubhuis krijgt steeds meer vorm

Nieuws afbeelding

15-2-2016

De afgelopen maanden is er aan de Charles Roelslaan hard gewerkt aan het nieuwe clubhuis van HC Oranje-Rood. De contouren van het nieuwe onderkomen worden steeds duidelijker; de eerste verdieping is inmiddels zichtbaar. Op deze etage kan straks zowel binnen als buiten gezellig gedronken en gegeten worden en kun je genieten van een prachtig uitzicht over de velden. 
Lees verder

HC Oranje-Rood kiest pachter en brouwer

Nieuws afbeelding

2-2-2016 Met ingang van seizoen 2016-2017 kiest Hockeyclub Oranje-Rood voor Simol als pachter van het nieuwe clubhuis en Bavaria als brouwer.
Lees verder

Ook Bob de Voogd tekent voor vier jaar bij!

Nieuws afbeelding

27-1-2016 Al zijn fans - en dat zijn er veel - kunnen weer opgelucht ademhalen: Bob de Voogd heeft zijn contract verlengd en speelt de komende vier jaar voor Oranje Rood. Daar zijn we blij mee! Bob is nu nog op trainingsstage met het Nederlands elftal in Zuid-Amerika. Maar op 28 februari kun je Bob alweer aan het werk zien, OZ heren 1 speelt dan het eerste competitieduel na de winterstop, uit tegen Den
Lees verder

Jeugdteams: Vooral met veel plezier hockeyen

Nieuws afbeelding

26-1-2016 Regelmatig krijgen we de vraag hoe de jeugdteams volgend seizoen worden samengesteld in de nieuwe vereniging. Daniëlle van de Kant en Joyce Scheffers geven hierop antwoord. Het uitgangspunt voor de indeling van de breedte-teams bij HC Oranje-Rood is vooral dat je met veel plezier kunt hockeyen in het team dat bij jou past. Wat betekent dat in de praktijk?
Lees verder

Indeling senioren teams HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

26-1-2016 Wat kunnen de senioren verwachten qua teamindeling komend seizoen in onze nieuwe club Oranje- Rood? Anke Verhagen vertelt meer hierover.
Het uitgangspunt is dat alle seniorenteams volledig en voltallig overgaan naar HC Oranje-Rood. Ofwel: wij gaan geen teams mixen en alle teams blijven in de klasse waarin ze nu spelen. Uiteraard gaan promotie en degradatie wel gewoon door. 
Lees verder

Wist je dat…

Nieuws afbeelding

26-1-2016 Toon Siepman de boeken in gaat als eerste coach dames 1 van de nieuwe hockeyclub    Oranje-Rood? Mark Dekker zijn assistent wordt en zij elkaar al kennen van hockeyclub MOP? Robert van der Horst en Mink van der Weerden een vierjarig contract getekend hebben bij HC Oranje-Rood? Mink van der Weerden al weet dat HC Oranje-Rood een fantastisch mooie nieuwe club gaat
Lees verder

Van de Voorzitter: Januari 2016

Nieuws afbeelding

26-1-2016 Nu de eerste maand van het mooie 2016 goed is begonnen en ik de nieuwjaarsborrels heb overleefd, begint het te kriebelen. Dit wordt een ontzettend gaaf, onvergetelijk, uniek en historisch jaar: Oranje Zwart en EMHC gaan fuseren en worden de nieuwe Hockeyclub Oranje-Rood.
Lees verder

mark Dekker assistent trainer/coach bij Oranje Rood dames 1

Nieuws afbeelding

9-1-2016Mark Dekker zal volgend seizoen als assistent trainer/coach naast hoofdcoach Toon Siepman plaats nemen op de bank bij Dames 1 van de nieuwe fusie hockeyclub Oranje-Rood. Mark wordt ook hoofdtrainer/ coach van Meisjes A1 van HC Oranje-Rood. Voor wie Mark Dekker niet kent: dit seizoen is hij assistent trainer/coach van Were Di Dames 1 die nu boven aan in de overgangsklasse staan. Ook is hij
Lees verder

Toon Siepman eerste coach Dames 1 HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

29-12-2015Toon Siepman zal de boeken in gaan als de eerste hoofdtrainer van dames 1 van HC Oranje Rood. Hij neemt volgend seizoen het stokje over van trainer/coach Kai de Jager, van wie het contract met Oranje Zwart aan het einde van het seizoen afloopt. Om de overgang naar een nieuwe coach zo goed mogelijk te laten verlopen, schuift Toon Siepman na de winterstop alvast aan op de bank bij Oranje Zwart
Lees verder

Moodboard interieur clubhuis HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Afgelopen week introduceerden we de interieurcommissie via social media. Zij is al flink aan de slag met schetsen en uitwerken van haar ideeën. In dit artikel deelt de commissie de achtergrond van de keuze voor de richting van interieur en ook alvast wat moodboard plaatjes om een idee te krijgen.


Lees verder

Bestuur Hockeyclub Oranje-Rood benoemd

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Opnieuw een stap op weg naar de nieuwe vereniging Oranje-Rood. Op 10 december is het bestuur voor de fusievereniging benoemd in het bijzijn van de bestaande besturen en de stuurgroep. Dit bestuur neemt de taken van de besturen van EMHC en Oranje Zwart over die Oranje-Rood betreffen. Het is nog maar ruim een half jaar voordat we daadwerkelijk in een clubhuis bij elkaar komen,
Lees verder

Introductie Raad van Toezicht HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Als onderdeel van het vormen van de organisatie van de nieuwe club is het belangrijk dat we ook een Raad van Toezicht hebben. We zijn erin geslaagd een drietal geweldige personen te vinden en zij hebben toegezegd om Hockeyclub Oranje-Rood te helpen in de toekomst.
We stellen ze aan u voor!
v.l.n.r. Ronald Slaats, Nancy Aschman, Joep de Groot
Lees verder

De bouw van het nieuwe clubhuis vordert

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Je kunt via de webcam dagelijks zien hoe de bouw van het nieuwe clubhuis vordert. Heb je recent gekeken, dan zie je hoe groot en mooi het wordt. En we zijn er heel trots op dat we bij de bouw nu ook de tweede verdieping van het clubhuis kunnen realiseren. Met dank aan twaalf families van EMHC en Oranje Zwart
Lees verder

Keuze in broodjes, bier, lekkere wijn en bitterballen

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Ook dat zijn onderwerpen waar verschillende werkgroepen zich mee bezig houden. Er is een tender uitgeschreven voor de pachters en de bierleveranciers. Op dit moment verzorgt Simol dit soort zaken bij Oranje Zwart en Oberon Groep  bij EMHC. En bij beide verenigingen schenken we nu Bavaria bier. Op dit moment voeren we gesprekken met drie potentiële pachters en als het gaat over
Lees verder

Wat wordt het nieuwe tenue van Oranje-Rood?

Nieuws afbeelding

14-12-2015 Het onderwerp waar we de meeste vragen over krijgen en waar iedereen het meest benieuwd naar is: het nieuwe tenue van Hockeyclub Oranje-Rood. Maartje Fleuren is voorzitter van de kledingcommissie. ‘Het is een proces dat we zorgvuldig willen doorlopen en dat kost tijd’, aldus Maartje. ‘We hebben heel veel goede input gekregen van leden en dat ook gebruikt. Het is logisch dat de
Lees verder

Wist je al dat……?

Nieuws afbeelding

14-12-2015 ·      we in een volgende nieuwsbrief meer vertellen over de organisatie voor volgend seizoen en het nieuwe hoofdveld?
·      we druk bezig zijn met ICT (we hopen op snelle WiFi natuurlijk J), de geluidsinstallatie, het afval, de verlichting etc?
Lees verder

Nieuwe accommodatie krijgt gestalte

Nieuws afbeelding

27-11-2015 Tussen de hockeyvelden van Genneper Parken tekenen de eerste contouren van de nieuwe accommodatie van HC Oranje-Rood zich al af. De ruwbouw van de begane grond (entree, kleedlokalen en algemene ruimtes) begint vorm te krijgen. Over twee weken wordt de vloer van de eerste verdieping (clubhuis) gestort.Lees verder

Interview met de voorzitters

16-3-2015Voorzitters Frans van Duivenboden en Simon van den Boomen spraken met OZTV verslaggever Eddy Jansen over de naam en het logo van de fusievereniging, HC Oranje-Rood.Lees verder

Release video van HC Oranje-Rood

15-3-2015Op 15 maart 2015 onthulden EMHC en MHC Oranje-Zwart de naam en het logo voor hun fusievereniging, bekijk hier de video:Lees verder

Oranje-Rood past bij ons!

Nieuws afbeelding

15-3-2015 Als voorzitters van EMHC en Oranje Zwart zijn wij er trots op om te zien dat de krachten van onze beide verenigingen zich zo snel bundelen. We zijn begonnen met gesprekken over een gemeenschappelijk clubhuis in de vorm van een alliantie. En kijk waar we nu staan!
Lees verder

19 en 20 juni Open dag Luzac Eindhoven

5-6-2020Ben jij je aan het oriënteren op het beste voortgezet onderwijs voor jouw kind? Onze sponsor Luzac Eindhoven organiseert een open avond op 19 juni en open dag op 20 juni. Uiteraard houden zij daarbij rekening met de 1,5 meter afstand-regel en zorgen ze ervoor ze aan alle richtlijnen van het RIVM voldoen.


Lees verder

Goed nieuws: vanaf 1-6 zonder beperking trainen voor alle jeugd

Nieuws afbeelding

30-5-2020 Goed nieuws! Per 1 juni mag alle jeugd t/m 18 jaar weer met contact oftewel ‘normaal’ trainen. Voor en na de trainingen geldt voor de groep 12 t/m 18 jaar nog steeds de 1,5 meter afstand regel. Ons bereikte de vraag of we nu terug kunnen naar het oorspronkelijke trainingsschema. Doordat voor de senioren de huidige situatie blijft gehandhaafd en ouders nog steeds niet welkom zijn op ons
Lees verder

Bijzonder gesprek over het nu en straks van HC Oranje-Rood

29-5-2020Vorige week heeft de  Business Club van HC Oranje-Rood een interessant rondetafelgesprek georganiseerd in Lounge 12. Wethouder Stijn Steenbakkers, Aart Termeer van hoofdsponsor ABN AMRO, Robert van der Horst trainer/coach Heren 1 en voorzitter Pieter Janssen schoven aan en spraken over hun recente ervaringen en visies.  Het gesprek bestaat uit 3 onderdelen: een terugblik op de afgelopen
Lees verder

Geen online pubquiz vanavond

Nieuws afbeelding

28-5-2020Het idee was leuk, maar eens te meer is gebleken dat de gezelligheid bij een evenement voor onze leden toch wel voorop staat. Het aantal aanmeldingen voor de online pubquiz is onvoldoende om deze door te laten gaan. Maar niet getreurd: in het nieuwe seizoen gaan we dit weer gewoon op de 'ouderwetste' manier organiseren. Misschien wel binnen aangepaste kaders, maar gezellig met elkaar in het
Lees verder

Ancora Health nieuwe shirtsponsor HC Oranje-Rood Dames 1

Nieuws afbeelding

28-5-2020 We zijn ontzettend trots dat we aan kunnen kondigen dat Ancora Health met ingang van komend seizoen de nieuwe shirtsponsor is van Dames 1 en mouwsponsor van Heren 1.
Lees verder

Liesbeth Hoogers draagt Jongste Jeugd-stokje over

Nieuws afbeelding

26-5-2020
Zes jaar lang zette zij zich volledig in voor de allerkleinste hockeyers van onze club, maar vanaf volgend seizoen draagt zij het stokje over: Liesbeth Hoogers stopt aan het einde van dit seizoen als technisch manager Jongste Jeugd. De afgelopen jaren was zij er verantwoordelijk voor dat al ‘onze’ kinderen tussen de 4,5 en 10 jaar veel plezier hadden op het hockeyveld en zich konden
Lees verder

Coronamaatregelen: Blijf scherp en alert!

Nieuws afbeelding

26-5-2020Eind vorige maand kwam het goede nieuws dat onze jeugd weer mondjesmaat mochten gaan hockeyen. En eerder deze maand kwam die versoepeling er ook voor de senioren. Dankzij de enorme inzet van onze vrijwilligers en een strakke organisatie kan er op onze hockeyvelden door heel veel mensen weer genoten worden. We kunnen dit alleen volhouden als iedereen zich echt aan de regels blijft houden. WE MOGEN
Lees verder

Schrijf je nu in voor de online pubquiz van 28 mei

Nieuws afbeelding

25-5-2020Donderdagavond 28 mei om 20.00 uur begint de HC Oranje-Rood online Pubquiz. Heb jij jouw team al compleet en weten jullie straks samen (bijna) alles over hockey, onze club, actualiteiten, entertainment etc? Je kunt je nú aanmelden via deze link. Vul het inschrijfformulier in en dan ontvang je daarna de link om donderdagavond in te loggen. Veel plezier! 
Lees verder

Aangepaste tijden textielinzameling

Nieuws afbeelding

25-5-2020 Er is inmiddels al ruim 3000 kg aan afgedankte kleding, dekbedden, schoenen e.d. ingeleverd in onze speciale container, dus we zijn al hard op weg naar de eerste nieuwe goal! Meer spullen zijn nog steeds heel welkom. 
Lees verder

19 en 20 juni open dag Luzac Eindhoven

Nieuws afbeelding

22-5-2020 Het einde van dit uitzonderlijke schooljaar nadert, met een nieuw schooljaar in zicht. Zoekt u voortgezet onderwijs waar uw zoon of dochter het maximale uit zichzelf kan halen? Onze sponsor Luzac biedt voortgezet onderwijs op maat, waarmee leerlingen opbloeien en groeien naar het hoogst haalbare niveau.
Lees verder

Niels de Brouwer nieuwe assistent-coach D1 en coach MA1

Nieuws afbeelding

20-5-2020 Met ingang van komend seizoen maakt Niels de Brouwer deel uit van het begeleidingsteam van HC Oranje-Rood Dames 1. Hij is aangesteld als assistent-coach van Stefan Duyf. Daarnaast wordt hij trainer/coach van HC Oranje-Rood MA1.
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - Kuypers Kessel

19-5-2020 Omdat onze Dames 1 en Heren 1 dit seizoen niet meer in de hoofdklasse in actie komen, zetten wij hier onze sponsor Kuypers Kessel in het zonnetje. Een sponsor waar we op kunnen bouwen! 
Lees verder

Woensdag 27 mei digitale ALV

Nieuws afbeelding

18-5-2020Woensdagavond 27 mei organiseert HC Oranje-Rood vanaf 20.30 uur haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In verband met de Coronamaatregelen zal deze editie online plaatsvinden. Alle leden krijgen binnenkort via de mail een uitnodiging met daarin de link om hierbij aanwezig te zijn.Lees verder

Save the date: 28 mei Pubquiz

Nieuws afbeelding

17-5-2020Donderdagavond 28 mei kun je meedoen aan de allerleukste online pubquiz ever! Dus blokker die avond alvast in je agenda en begin met het zoeken naar sport-, muziek-, entertainment- en algemene kennis nerds om je team compleet te maken. Binnenkort krijg je meer informatie over de spelregels en de manier van inschrijven! Blijf ons dus volgen op  site, app en socials.

Lees verder

Van de voorzitter: de kroon op ons werk

Nieuws afbeelding

16-5-2020
Begin april stelde ik nog tot mijn spijt vast dat het stil was aan de Aalsterweg, terwijl het er op dat moment juist een drukke bedoening had moeten zijn. Geen kleurrijke tenues, geen luidkeelse aanmoedigingen, geen gejuich, geen bruisend clubhuis, geen lopende tap. Alleen het gekwetter van de vogels en – veel zachter dan anders – het geruis van het verkeer op de Aalsterweg.
Lees verder

Senioren opgelet: wat wil jij volgend seizoen?

Nieuws afbeelding

15-5-2020 Uiteraard is ook de seniorencommissie al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Daarom horen ze graag of er nog speciale wensen zijn. Heeft jouw team bv. aanvulling nodig, wil je overstappen naar de veteranen, gaat je team zich opsplitsen etc. Geef het dan nu door via [email protected] 
Lees verder

Ga jij volgend seizoen naar de Senioren?

Nieuws afbeelding

13-5-2020Ben jij een eerste of tweedejaars A-speler of speelster en wil je volgend seizoen bij ons in de senioren hockeyen? Dan zijn er voor jou diverse opties.  Je kunt alleen of met een paar vrienden/vriendinnen aansluiten bij een bestaand (jong ) seniorenteam Je kunt een eigen vriendenteam starten Als eerstejaars kun je samen met bevriende tweedejaars vervroegd over naar de
Lees verder

Floor Hoogers terug in Eindhoven

Nieuws afbeelding

8-5-2020 Net als teamgenoot Janneke van de Venne maakt ook MOP-speelster Floor Hoogers volgend seizoen de overstap naar HC Oranje-Rood. Floor keert na 5 seizoenen terug op het oude nest in Eindhoven. Zij heeft getekend voor twee seizoenen.
Lees verder

Corona update: ook onze senioren mogen weer hockeyen!

Nieuws afbeelding

6-5-2020Goed nieuws van het Coronafront: vanaf 11 mei mag iedereen weer buiten gaan sporten en bewegen op 1,5 afstand van elkaar! Dat betekent dat na onze jeugd ook de senioren weer op aangepaste wijze aan de slag kunnen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Zodra alle protocollen en voorwaarden bekend zijn, worden de teams hierover geïnformeerd. 
Lees verder

HC Oranje-Rood on tour

5-5-2020In de afgelopen weken hebben alle leden van onze businessclub bezoek gehad van spelers en speelsters van ons Heren 1 en Dames 1. En zij kwamen niet met lege handen! Voor elke sponsor was een gezellige oranje borreltas met diverse ingrediënten voor een heerlijk borreluurtje. 


Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 14 WvdB Adviseurs Accountants

4-5-2020Een aantal spelers van Heren 1 ging langs bij wat misschien wel de 'oudste' sponsor van onze club is. Bedankt WVDB Adviseurs Accountants voor jarenlange steun! 


Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 13 Simac

3-5-2020Dit is 'The personal touch' van HC Oranje-Rood: Lisa Post en Daphne Nikkels van Dames 1 gingen bij sponsor Simac langs met de enige echte oranje 'borreltas'. Gewoon omdat ze zo blij zijn met deze sponsor.Lees verder

Reminder: vanavond webinar HC Oranje-Rood in Coronatijd

Nieuws afbeelding

30-4-2020Op donderdagavond 30 april van 20.00 - 21.00 uur organiseert HC Oranje-Rood voor haar leden en vrijwilligers een webinar. Tijdens deze sessie wil het bestuur de afgelopen maanden evalueren, vieren dat we vanaf deze week weer het veld op mogen, maar vooral samen met jullie zich voorbereiden op een mooie hockeytoekomst.  Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen aan het
Lees verder

Help jij ook mee onze kinderen Coronaproof te laten hockeyen?

Nieuws afbeelding

29-4-2020 Om vanaf morgen onze jeugdteams veilig en Coronaproof te kunnen laten hockeyen, zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die in de functie van Corona-coördinator helpen het verzamelen van de teams en het fietsparkeren in goede banen te leiden, spelers die niet weten waar ze moeten zijn de juiste weg wijzen, na de trainingen het trainingsmateriaal in ontvangst nemen, bijspringen in het geval
Lees verder

Hoera! Onze jeugdteams gaan weer trainen! - update

Nieuws afbeelding

28-4-2020 Het is zover! Vanaf aanstaande donderdag, 30 april, gaan al onze jeugdteams weer beginnen met trainen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Met inachtneming van het KNHB-protocol hebben we met elkaar een aantal richtlijnen opgesteld om een veilige omgeving te creëren. Zo hopen we er met elkaar voor te zorgen dat de club een veilige plek blijft om te trainen. 
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 12 DELA

26-4-2020Wat een mooi gebaar! Namens Oranje-Rood Heren 1 en Dames 1 ging trainer/coach Robert van der Horst langs bij de medewerkers van sponsor DELA om ook hen een hart onder de riem te steken. 


Lees verder

Dames 1 volgend seizoen versterkt met 3 nieuwe speelsters

Nieuws afbeelding

23-4-2020 HC Oranje-Rood Dames 1 heeft zich voor komend seizoen verzekerd van 3 nieuwe speelsters. Deze week is bekend geworden dat de selectie van de nieuwe trainer/coach Stefan Duyf wordt uitgebreid met Pauline Leclef, Janneke van de Venne en Carmen Victoria. 
Lees verder

Corona-update: maatregelen voor de jeugd versoepeld

Nieuws afbeelding

22-4-2020 22 april
In de persconferentie van 21 april heeft de overheid bekend gemaakt dat een aantal Coronamaatregelen versoepeld gaan worden. Een daarvan heeft betrekking op de mogelijkheid voor de jeugd om weer te gaan sporten.  Al onze jeugd (60% van onze vereniging) mag vanaf 29 april zich weer vol gaan storten op het hockey.  De groep t/m 12 jaar (t/m D-jeugd) mag
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 11 Sligro

20-4-2020Hockeyen is genieten. Lekker eten is genieten. Hoe fantastisch is het dan dat je een sponsor als Sligro hebt? Heren 1 en Dames 1 zijn daar ontzettend blij mee en dat willen ze laten weten. Juist nu in deze bijzondere, hockeyloze tijd. En gelukkig hebben zij de hockeystick een nieuwe -tjdelijke- bestemming kunnen geven. 


Lees verder

'Kind van de club' Laura Nunnink vertrekt

Nieuws afbeelding

20-4-2020 Na 18 jaar bij Oranje-Zwart/Oranje-Rood gespeeld te hebben (waarvan 7 seizoenen in Dames 1), gaat Laura Nunnink onze club verlaten. Zij is toe aan een nieuwe uitdaging en heeft ervoor gekozen om haar hockeycarrière vanaf het seizoen 20/21 voort te zetten bij HC Den Bosch. Wij wensen Laura heel veel succes met deze overstap en zullen op een later moment op een gepaste manier afscheid van haar
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 10 ASV Mercedes

18-4-2020Sponsor ASV Mercedes laat onze sterren van Dames 1 en Heren 1 niet alleen op het veld maar ook onderweg stralen. Nu er even minder gehockeyd en minder gereden wordt, doen zij op een andere manier iets terug. Net als de ASV Mercedes is dit filmpje een klasse apart. 


Lees verder

Heb jij de 'Helpjecluppie' trui al besteld?

Nieuws afbeelding

15-4-2020Op social media kun je er al niet meer omheen: de 'Help je cluppie' trui. Een geweldig initiatief van o.a. Robbert Kemperman van Kampong om in deze bizarre tijd iets terug te kunnen doen voor je club. Heel hockeyend Nederland loopt binnenkort in deze toffe sweater. Bijna alle hoofdklassespelers en -speelsters hebben er al een. 
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 9 ABN AMRO

15-4-2020Vandaag laten Mink van der Weerden en Joep de Mol van Heren 1 weten hoe blij wij als club zijn met onze trouwe hoofdsponsor ABN AMRO. Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 9 Luzac

14-4-2020Een sponsor die het beste uit onze spelers en speelsters naar boven haalt. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Om ze dat te laten weten, hebben we in de serie HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren ook een filmpje speciaal voor Luzac gemaakt.


Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 8 de Welten challenge

13-4-2020Speciaal om onze sponsor Welten te bedanken, heeft Dames 1 een speciale challenge ontwikkeld voor alle medewerkers. Want juist in deze tijd is het belangrijk 'fit and healthy' te blijven. Wie doet er mee? 


Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 7 Vespo

12-4-2020Vandaag bedankt HC Oranje-Rood een van haar misschien wel trouwste sponsoren. Al jarenlang kunnen wij rekenen op hun onvoorwaardelijke steun.  Jaren waarin we samen heel veel mooie momenten hebben gedeeld. Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 6 Shopping bij Artishock

11-4-2020Onze sponsor Artishock weet als geen ander hoe je mensen kunt laten stralen! Check deze video met Dames 1 speelsters Freeke Moes en Fiona Morgenstern waarmee HC Oranje-Rood graag iets terugdoet nu de exposure op het hockeyveld niet mogelijk is. Lees verder

Club gesloten, kledingcontainers gewoon open

Nieuws afbeelding

10-4-2020We kunnen ons zo voorstellen dat je in deze tijd van social distance thuis eens lekker gaat klussen en opruimen. Mocht je nou je kleding- of linnenkast een grote opfrisbeurt gaan geven, bewaar die spullen dan voor de kledingcontainer bij HC Oranje-Rood. Die staan naast het clubhuis en zijn gewoon open. Onlangs zijn ze weer een keer leeggemaakt, dus is er meer dan genoeg ruimte voor jouw
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 5 Succes verzekerd met AON

10-4-2020Helaas kan onze sponsor AON niet de uitkomsten in de sport verzekeren. Gelukkig zijn wij voor de rest wel perfect verzekerd. Vandaag deel 5 van de serie 'HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren'. 
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 4 Passie voor sport

9-4-2020Speciaal voor onze sponsor Reece heeft Dames 1 in een prachtig filmpje vastgelegd wat ons ook in deze bijzondere tijd verbindt: onze passie voor sport. Deze film hebben zij gemaakt in het kader van 'HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren' en is de vierde in de serie. 
Lees verder

Van de Voorzitter: 'Het is stil aan de Aalsterweg...'

Nieuws afbeelding

9-4-2020
Terwijl ik check of ik alles bij me heb – handschoenen, helm, bidon, telefoon – hoor ik op de radio het laatste Coronanieuws en vraag ik mezelf af wat ik op dit moment het meeste mis uit het pre-Coronatijdperk. Dat zijn vooral de vertrouwde dingen. Ik mis de club. De drukte op en rond het veld. Het plezier. De grappen langs de kant. Zelfs het gemopper.  
Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 3 de Van der Valk experience

8-4-2020In deel 3 van deze bijzonder serie maken 5 spelers van Heren 1 een rondje langs diverse hotels van de Van der Valk familie. Uiteraard doen zij ook de Eindhovense vestiging aan en bedanken zij Hotel Eindhoven voor hun onvoorwaardelijke steun in deze bizarre tijd. Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 2 de Bavaria Battle

7-4-2020Vandaag in de serie 'HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren' neemt Floortje Maas uit Dames 1 het op tegen haar vader Pascal van FC Eindhoven in de Bavaria Battle. Dat is niet alleen een battle tussen vader en dochter, maar ook tussen voetbal en hockey? Wie er wint???? 


Lees verder

HC Oranje-Rood bedankt haar sponsoren - deel 1

6-4-2020Nu er even niet gehockeyd kan worden en onze sponsoren daardoor wat minder zichtbaar zijn, verdienen zij het als geen ander om eens flink in het zonnetje gezet te worden. Dames 1 en Heren 1 hebben speciaal voor onze sponsoren een reeks van filmpjes opgenomen om hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in deze bizarre tijden. Vandaag het eerste filmpje die serie. De komende dagen volgen er
Lees verder

Zo gaat onze club om met de Coronacrisis

3-4-2020Ook HC Oranje-Rood wordt als club flink getroffen door de Coronacrisis. De precieze schade is nog lastig vast te stellen, maar alleen de sluiting van het complex en het clubhuis scheelt veel inkomsten. En er zijn veel vragen. Worden competities straks nog afgemaakt? Hoe zit het met betaalde contributie? Wat doen sponsoren in deze turbulente tijd?Voor OranjeRoodTV legt voorzitter Pieter Janssen
Lees verder

Doe mee aan de kleurrijke actie tegen eenzaamheid

Nieuws afbeelding

1-4-2020 SPORTERS KLEUREN NEDERLAND

Als gevolg van het Coronavirus zijn veel dingen afgelast of stopgezet. Evenementen, sociale activiteiten en sportwedstrijden gaan niet meer door. De meeste winkels zijn dicht en mensen moeten zoveel mogelijk thuisblijven.
Lees verder

HC Oranje-Rood kanjers laten zich zien!

31-3-2020Wat een fantastische actie! HC Oranje-Rood laat zich zien én van zich horen in deze bizarre tijd. Als we dan niet met z'n allen kunnen hockeyen, doen we het toch gewoon zo. Zet je geluid keihard aan en laat je verbazen. Meezingen mag :-))
Lees verder

Doe mee aan een van de battles van de Hockey Academie!

23-3-2020Jammer dat nu ook de Hockey Academie stil ligt natuurlijk. Maar gelukkig kun jij aan het hele land je hockeyskills laten zien. Kijk naar dit filmpje en doe mee aan de trick master battle, de time battle of het synchroon hockey. Super leuk! 
https://youtu.be/tpcZjh4SDhQ
Lees verder

Speciaal entertainment voor thuisblijvers: 15x Classic match

Nieuws afbeelding

21-3-2020 Afgelopen winterstop bracht OranjeRoodTV de serie 'ClassicMatch': alle successen van Oranje Zwart, EMHC en Oranje-Rood op een rij. Daarmee zijn de grootste successen van de club voor het nageslacht vastgelegd èn bewaard. Veel mensen - ook hockeyliefhebbers - zitten door de Coronacrisis thuis. Het clubhuis en de club zijn voorlopig op slot, maar deze serie van 15 ClassicMatches kan misschien wel
Lees verder

Oproep: kom niet naar de club!

17-3-2020 Update 20 maart: De Gemeente Eindhoven heeft ons erop gewezen dat het tot 7 april absoluut niet is toegestaan om zich op ons sportpark te begeven. Niet individueel, niet in groepjes.
Lees verder

Van de Voorzitter: 'Schouder aan schouder'

Nieuws afbeelding

16-3-2020 Niks aan de hand. Het zal wel meevallen. De paniek is overdreven. 
In die trant reageerden sommige mensen op de eerste berichten over het Coronavirus. Helaas kregen ze geen gelijk.
Lees verder

20 maart: Wijnproeverij en masterclass

Nieuws afbeelding

9-3-2020Op vrijdagavond 20 maart organiseren Dames 1 en Veteranen D in samenwerking met Way of Wine een fantastische wijnproeverij. Met in de hoofdrol overheerlijke Chileense en Argentijnse wijnen. Je kunt al aan deze proeverij meedoen voor slechts € 10 p.p. Dat is inclusief een fles wijn voor thuis! 
Lees verder

Unieke bootcamp voor ouders HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

9-3-2020 In verband met de Coronacrisis is de start van de bootcamp uitgesteld tot nader order.
Vanaf woensdag 11 maart organiseert gecertificeerd fitness trainer en Dames 1 speelster Marlena Rybacha op HC Oranje-Rood wekelijks een bootcamp. Op woensdagmiddag kunnen dan de ouders van onze jongste jeugd kinderen die dan aan het trainen zijn, heerlijk 45 minuten intensief sporten. De bootcamps
Lees verder

Dames 1 schiet tekort, Heren 1 overklast Almere

Nieuws afbeelding

8-3-2020De thuiswedstrijd van Dames 1 tegen SCHC gaat niet als een van de beste de boeken in. SCHC ging voortvarend van start en al na 25 minuten keken onze Dames tegen een 0-4 achterstand aan. Vlak voor rust wist Thirsa Kho via een prachtige goal de gehate 0 van het scorebord te halen. Ook na rust konden de dames van Oranje-Rood geen vuist maken tegen het superieure SCHC. De gasten scoorden nog 1 maal
Lees verder

Update hockeyevenementen HC Oranje-Rood 8 maart

Nieuws afbeelding

7-3-2020Alle hockeyactiviteiten bij HC Oranje-Rood op zondag 8 maart gaan nog steeds door, maar naar aanleiding van het advies van de RIVM vragen wij iedereen - en specifiek de mensen uit Brabant - met milde gezondheidsklachten (verkoudheid, hoesten of koorts) thuis te blijven. 
Voor de meest recente updates verwijzen wij naar onderstaande links van de KNHB en RIVM 
Lees verder

Hockeykampen HC Oranje-Rood in de meivakantie

Nieuws afbeelding

5-3-2020 Corona-update SportWays 12 maart: 
Zolang het Coronavirus geen directe bedreiging vormt voor de volksgezondheid in de regio van het kamp tijdens het event, zien wij geen reden om het kamp niet door te laten gaan.    Deelnemers kunnen de kampen zonder zorgen boeken. Mocht een deelnemer door het Coronavirus onverhoopt niet meer naar het kamp kunnen
Lees verder

Trainers voor jongste jeugd gezocht

Nieuws afbeelding

5-3-2020Ben jij gek van hockey en vind je het leuk om dat plezier over te brengen op meisjes van 6 tot 9 jaar? Er zijn nog 2 jongste jeugdteams die jou dan heel erg graag als trainer willen hebben.! Het kost maar 1 uurtje in de week, je maakt heel veel kinderen (én de club) ontzettend blij en je verdient er ook nog een leuk zakcentje mee. 
Lees verder

Wie bedenkt het leukste alternatief voor de handshake?

Nieuws afbeelding

4-3-2020 In navolging van het aanvullende advies van de KNHB inzake het Coronavirus, adviseren wij al onze teams om de komende weken de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk willen wij wel dat iedereen nog net zo hartelijk ontvangen wordt, bv door het inzetten van een yell of ander leuk gebaar.  Wij zijn erg benieuwd hoe jouw team dit gaat aanpakken.
Lees verder

Drie H1- spelers tekenen bij

Nieuws afbeelding

3-3-2020Goed nieuws van het Heren 1-front! Ook de komende seizoenen kunnen we rekenen op onze drie internationals Pirmin Blaak, Thomas Briels en Joep de Mol. Pirmin en Thomas hebben onlangs voor 2 seizoenen bijgetekend, Joep blijft nog zeker 3 seizoenen bij HC Oranje-Rood. 
Lees verder

In memoriam: Trix Lemmens - Nilessen

Nieuws afbeelding

2-3-2020 Met veel verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van ons lid van Verdienste Trix Lemmens- Nilessen. Trix was één van de ster speelsters in het eerste damesteam van EMHC dat landskampioen werd in 1957. Haar snelheid en techniek bleven ook buiten de club niet onopgemerkt; ze heeft 34 caps in het Nederlands elftal op haar naam staan. Vooral zijn we Trix dankbaar voor
Lees verder

Winst voor Dames 1, Heren 1 deelt de punten

Nieuws afbeelding

1-3-2020 Foto: Orange Pictures/Ron van Dijk
De hervatting van de Hoofdklasse is een feit. Vandaag kwamen zowel Dames 1 als Heren 1 op eigen veld in actie. 
Lees verder

In memoriam: Liesbeth van der Velden-Jonkers

Nieuws afbeelding

28-2-2020
Met grote verslagenheid hebben wij donderdagochtend 27 februari kennisgenomen van het overlijden van Liesbeth van der Velden-Jonkers. Ondanks dat wij op de hoogte waren van haar ziekbed, komt dit ook binnen onze club hard aan. Wij kennen Liesbeth als een geweldig hockey- en clubmens. Naast haar actieve hockeycarrière bij Oranje-Zwart heeft Liesbeth zich op vele fronten ingezet voor
Lees verder

We gaan weer beginnen!

Nieuws afbeelding

25-2-2020Na een lange winterstop hervatten Heren 1 en Dames 1 komende zondag de veldcompetitie. En het belooft meteen een geweldige start van een hopelijk even zo geweldige tweede seizoenshelft te worden. Beide teams spelen een thuiswedstrijd en zullen het veld betreden met een zeer bijzondere line-up. Daarnaast worden in de rust van de wedstrijd van Heren 1 onze kersverse Nederlands Zaalkampioenen van
Lees verder

oefenprogramma jeugdteams (zaterdag 7 maart 2020)

Nieuws afbeelding

21-2-2020

Op zaterdag 7 maart 2020 spelen bijna al onze jeugdteams op onze velden een oefenwedstrijd thuis. Hiervoor hebben we een speciaal schema gemaakt (zie bijlage). Zo hopen we er een gezellige opstartdag bij Oranje-Rood van te maken waarbij iedereen weer lekker het veld op kan met zijn/haar eigen team!

Lees verder

Meld je nu aan voor het leukste NK voor D-jeugd!

Nieuws afbeelding

12-2-2020 Op zondag 19 april wordt bij HC Oranje-Rood de voorronde gespeeld van het Nederlands kampioenschap 3 vs 3 voor de D-jeugd.  Dit is spectaculair veldhockeytoernooi waarbij je met twee vrienden/vriendinnen de strijd aangaat met andere teams uit jouw regio! Als je in jouw regio bij de winnaars hoort, kwalificeer je je voor de grote finaledag.  Deelname aan het toernooi is gratis en je
Lees verder

Van de Voorzitter: 'Clubgevoel moeten we koesteren'

Nieuws afbeelding

12-2-2020
Schade. Je zou er een punthoofd van krijgen. De ene keer is ons complex ‘bezocht’ door vandalen die een avondje kwamen ‘lol trappen’. De andere keer raast Ciara over het land en hoop je maar dat alle monumentale bomen en eigendommen in ons sportpark bestand zijn tegen de stormachtige wind. In Dordrecht zijn de zandzakken weer ingezet, de Biesbosch staat grotendeels blank en Peter
Lees verder

Speelschema Hoofdklasse tweede seizoenshelft

Nieuws afbeelding

10-2-2020Over 3 weken wordt de Hoofdklasse op het veld weer hervat. Op zondag 1 maart spelen zowel Dames 1 als Heren 1 een thuiswedstrijd. Aan het begin van deze tweede seizoenshelft staan de dames 1 op een verdienstelijke 4e plaats op de ranglijst, Heren 1 start vanaf een 6e positie. Naast de reguliere zondagmiddag wedstrijden is er ook weer een aantal duels ingepland op vrijdagavond. In het bijgevoegde
Lees verder

Oefenwedstrijd Heren 1 ook afgelast

Nieuws afbeelding

9-2-2020In verband met de onstuimige weersomstandigheden, gaat ook de oefenwedstrijd van  Heren 1 tegen Heracles niet door! 
Lees verder

MC1 Nederlands kampioen in de zaal!

Nieuws afbeelding

8-2-2020 In een goed gevuld Topsportcentrum Rotterdam is HC Oranje-Rood MC1 zojuist Nederlands Kampioen in de zaal geworden. Onder de luide aanmoedigingen van veel Oranje-Rood fans speelden zij tegen HDM een fantastische wedstrijd die in een 3-1 overwinning eindigde.  Namens iedereen van HC Oranje-Rood feliciteren wij onze meiden en hun begeleiding met deze geweldige titel!
Lees verder

Alle zaalhockeywedstrijden van zondag 9 februari afgelast

8-2-2020 Bericht van de KNHB:
Op basis van de weersvoorspellingen en de gevolgen voor de reisomstandigheden onderweg worden alle wedstrijden voor zondag 9 februari afgelast. Ook het NK voor reserveteams en de nacompetitie Hoofdklasse Zaalhockey worden niet gespeeld.
Lees verder

Wie wordt er Nederlands kampioen in de zaal?

Nieuws afbeelding

6-2-2020Dit weekend worden in het Topsportcentrum in Rotterdam de finales gespeeld van het NK zaalhockey. Voor HC Oranje-Rood gaan MC1 en Dames 2 in hun eigen categorie strijden om die felbegeerde titel.
Lees verder

HC Oranje-Rood Heren 1 haalt Australiër Jake Whetton

Nieuws afbeelding

4-2-2020 Volgend seizoen staat er bij HC Oranje-Rood Heren 1 een Australische spits binnen de lijnen. International Jake Whetton zal de komende 2 seizoenen deel uitmaken van de selectie van zijn voormalige HIL- teamgenoot Robert van der Horst.
Lees verder

Meld je kind aan voor een proeftraining Jongste Jeugd

Nieuws afbeelding

4-2-2020Kinderen tussen de 4 en 10 jaar die graag willen kennismaken met de hockeysport zijn bij HC Oranje-Rood van harte welkom. Voor hen is er de mogelijkheid om mee te doen met 2 proeftrainingen. Als het dan goed bevalt, kunnen ze - afhankelijk van de leeftijd - direct aansluiten bij de Munkeys, Funkeys, Benjamins, 8-tallen of 6-tallen. Meer informatie vind je op de speciale pagina op deze site.
Lees verder

MC1 naar finale NK zaal

Nieuws afbeelding

3-2-2020Afgelopen weekend streden 3 van onze topjeugdteams om een finaleplaats voor het NK Zaal. In Arnhem konden de teams zich via 2 poulewedstrijden kwalificeren voor de kruisfinale en daarin een finaleplaats afdwingen.
Lees verder

Schrijf je nu in voor blok 2 van de Hockey Academie

Nieuws afbeelding

2-2-2020 De filosofie van ABN AMRO en EIFFEL is om hockeytalent met passie en drive te ontdekken en verder te helpen. Daarvoor richtten zij in 2009 de ABN AMRO/EIFFEL Hockey Academie (hierna HA) op, een hockey-opleidingsinstituut dat ernaar streeft het hockeyniveau in Nederland te verhogen: ieder hockeytalent moet de kans krijgen de top te bereiken! De Hockey Academie richt zich op verbetering van
Lees verder

Sander Baart keert terug naar Eindhoven

Nieuws afbeelding

31-1-2020 Met ingang van volgend seizoen keert Sander Baart terug op ons hockeyveld.  De 31-jarige centrale verdediger en international verruilt het Belgische Braxgata voor HC Oranje-Rood en heeft getekend voor twee seizoenen. Deze overstap betekent voor hem tevens de hereniging met zijn broer Jeroen, de assistent coach  Heren 1.
Lees verder

Ook in 2020 SportWays hockeykampen bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

30-1-2020 Ook dit jaar organiseert SportWays een aantal super vette hockeykampen bij HC Oranje-Rood. Nergens leer je zoveel in één kamp! Alle kampen zijn zorgvuldig afgestemd op de leeftijd en wensen van jouw kind en hij of zij komt gegarandeerd als een betere hockeyer thuis!

Meivakantie 
Lees verder

Mink van der Weerden vertrekt naar Rot Weiss Köln

Nieuws afbeelding

29-1-2020Na 15 seizoenen voor Oranje-Zwart/HC Oranje-Rood gespeeld te hebben en met meer dan 250 goals op zijn naam, heeft Mink van der Weerden besloten vanaf komend seizoen zijn imposante hockeycarrière voort te zetten bij Rot Weiss Köln.  Dit heeft de Duitse club zojuist bekendgemaakt op hun site. 
Lees verder

OranjeRoodTV: Mink licht beslissing toe

29-1-2020Vandaag werd bekend gemaakt dat Mink van der Weerden met ingang van volgend seizoen uit zal komen voor het Duitse Rot Weiss Köln. OranjeRoodTV belde met Mink die momenteel met de Oranje Heren op trainingskamp is in Valencia. In deze video vertelt Mink over de moeilijke beslissing om te vertrekken en licht hij zijn keuze Rot Weiss Köln toe.

Lees verder

Stefan Duyf vanaf volgend seizoen hoofdcoach Dames 1

Nieuws afbeelding

28-1-2020 Stefan Duyf is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer/coach van Dames 1. Hij volgt Tina Bachmann op die aan het einde van dit seizoen de club gaat verlaten.
Lees verder

Programma NK zaal voor komend weekend bekend

Nieuws afbeelding

28-1-2020Dit weekend reizen MC1, MB1 en JA1 (foto) af naar Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem om de eerste horde te nemen op weg naar de titel Nederlands Kampioen zaalhockey. Dit weekend staat in het teken van de voorrondes, met als ultieme doel het bereiken van de finale die het weekend daarna gespeeld gaat worden. Alle teams spelen in deze voorronde 2 poulewedstrijden waarmee zij zich kunnen
Lees verder

3 jeugdteams Zuid Nederlands kampioen in de zaal

Nieuws afbeelding

27-1-2020Gisteren vond in Helmond de strijd om het Zuid Nederlands Kampioenschap in de zaal plaats. Maar liefst 5 jeugdteams van HC Oranje-Rood waren daar vertegenwoordigd en streden om die felbegeerde titel en het toegangsbewijs voor deelname aan het NK.  En dat is JA1, MB1 en MC1 (foto) gelukt!
Lees verder

Lerarenstaking? Kom naar de speeldagen bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

24-1-2020Aanstaande donderdag en vrijdag gaan weer veel leraren uit het basisonderwijs in staking. Voor veel werkende ouders betekent dat een opvangprobleem. Daarom organiseert HC Oranje-Rood de Speeldagen: twee dagen vol met binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alles uiteraard onder professionele begeleiding. 
Lees verder

Laatste seizoen voor Tina Bachmann

Nieuws afbeelding

23-1-2020 Tina Bachmann zal volgend seizoen niet langer als hoofdcoach van HC Oranje- Rood Dames 1 op het veld staan. Tijdens de winterstop zijn HC Oranje-Rood en Bachmann in gezamenlijk overleg overeengekomen dat de club geen gebruik zal maken van de optie voor een samenwerking voor een derde achtereenvolgend seizoen.
Lees verder

5 Oranje-Rood jeugdteams op ZNK

Nieuws afbeelding

21-1-2020Aanstaande zondag 26 januari is sporthal Suytkade in Helmond het decor van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen zaalhockey voor A-, B- en C- teams. Dit jaar heeft het kampioenschap wel een bijzonder Oranje-Rood tintje: maar liefst 5 van onze jeugdteams mogen gaan strijden om de titel en zich daarmee meteen kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap op 2 en 8 februari.
Lees verder

Medailles voor Benjamin en Jim op EK zaal

Nieuws afbeelding

20-1-2020Afgelopen week speelden zowel Oostenrijk als Nederland in Berlijn op het EK zaal. De voor Oostenrijk spelende Benjamin Stanzl uit Heren 1 bereikte met zijn team de finale, maar de titelverdediger en huidige wereldkampioen werd met 6-3 verslagen door Duitsland. Nederland  - met 'onze' Jim van de Venne in de gelederen - pakte het brons door Rusland met 11-3 te verslaan. Wij feliciteren
Lees verder

Jetzt geht's los!!! 8 maart Après ski toernooi 18+

Nieuws afbeelding

16-1-2020 Op zondag 8 maart trappen we bij HC Oranje-Rood de tweede seizoenshelft af met het Après Ski toernooi 2020. Het wordt een oergezellige dag voor (jong)senioren en veteranen met meerdere leuke oefenpotjes op het niveau van jouw team een uitgebreid buffet een feestavond met DJ en artiest.
En dit allemaal voor de prijs van €150 per team (max. 15 personen)!!
Lees verder

Zaterdag 2 thuiswedstrijden voor Dames 1

Nieuws afbeelding

14-1-2020Dames 1 gaat als een speer in de hoofdklasse zaalcompetitie. Afgelopen weekend namen onze meiden weer 6 punten mee naar Eindhoven en veroverden zij de koppositie van poule A. Met nog slechts 2 speeldagen te gaan, staan zij er dus goed voor. 
Lees verder

Wisselend resultaat voor D1 en H1 in de zaal

Nieuws afbeelding

7-1-2020De zaalcompetitie in de Hoofdklasse is in volle gang. Zowel Heren 1 als Dames 1 heeft inmiddels twee speeldagen achter de rug waarin 4 wedstrijden werden afgewerkt. Heren 1 won van Venlo en HDM, verloor de duels tegen SCHC en Pinoké en staan momenteel op een derde plaats op de ranglijst. Dames 1 wist drie duels te winnen: zij rekenden af met Pinoké, Den Bosch en HGC. In de wedstrijd
Lees verder

NHC De Zestigplussers te gast bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

6-1-2020Op dinsdag 14 januari is de misschien wel meest bijzondere hockeyclub van Nederland te gast bij HC Oranje-Rood. Alle teams van NHC 'De Zestigplussers' komen dan naar Eindhoven voor hun onderlinge wedstrijden. Vanaf 12 uur komen zowel de mannen (60+) als de vrouwen (55+) in actie. Super leuk om eens te gaan kijken. Vooral ook voor oud-hockeyers die zich - als het toch weer begint te kriebelen -
Lees verder

Speciale run voor JJ en G-hockeyers bij Nieuwjaarsloop 2020

Nieuws afbeelding

2-1-2020Hoe leuk is dit!  Speciaal voor de jongste lopers is er tijdens de Genneper Parken Nieuwjaarsloop op zondag 5 januari de Joop Veelenturf run. Een afstand van 2 km (eigenlijk effectief maar 1,5 km. ;-) die de kinderen eventueel samen met hun ouders kunnen rennen. Maar het leukst is natuurlijk als ze met het hele (jongste) jeugd- of G-hockey team meedoen. Uiteraard in Oranje-Rood
Lees verder

Happy new year!

Nieuws afbeelding

1-1-2020HC Oranje-Rood wenst iedereen een fantastisch 2020. Laten we er samen een onvergetelijk jaar van maken! Graag tot zondagmiddag bij de nieuwjaarsborrel.
Lees verder

Uitnodiging Nieuwjaarsborrel 2020

Nieuws afbeelding

31-12-2019Het bestuur nodigt alle leden, vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen van HC Oranje-Rood uit om op zondag 5 januari te komen proosten op het nieuwe jaar. U bent tussen 16.00 uur en 18.00 uur van harte welkom in Lounge 12 om samen met ons het glas te heffen. Graag tot de 5e! 
Lees verder

Merry Christmas!

Nieuws afbeelding

25-12-2019Namens het bestuur van HC Oranje-Rood wensen wij iedereen met een hockeyhart hele gezellige kerstdagen en alvast een fantastisch 2020! 
Lees verder

Zaalcompetitie Hoofdklasse dit weekend van start

Nieuws afbeelding

18-12-2019Aanstaande zaterdag 21 december beginnen HC Oranje-Rood Dames 1 en Heren 1 aan hun zaalcompetitie '19-'20. Dit seizoen is de indoor competitie voor beide teams verspreid over 5 speeldagen. Vier van die vijf dagen spelen zowel onze vrouwen als onze mannen twee wedstrijden op dezelfde locatie. Wel zo leuk voor de toeschouwers die dan dus meteen 4 wedstrijden kunnen zien! Uitzondering is zaterdag 18
Lees verder

Wisseling in bestuur HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

18-12-2019
Met ingang van 1 januari 2020 zal Bart Weerkamp ad interim toetreden tot het bestuur van HC Oranje-Rood. Hij zal daar de taken waarnemen van de huidige penningmeester Eric Steegers, die aangegeven heeft de werkzaamheden voor onze club niet langer te kunnen combineren met zijn sociale leven en maatschappelijke carrière.
Lees verder

Ook in 2020 'Bewegen voor Peuters & Kleuters'

Nieuws afbeelding

16-12-2019Ook voor onze Peuters en Kleuters die meedoen aan het zaterdagochtend  programma 'Bewegen in de zaal' is het nu even winterstop. Medio januari gaan zij weer de zaal in voor de laatste bijeenkomsten van blok 1. 
Lees verder

De kerstmarkt is vandaag vanaf 16.00 uur geopend!

Nieuws afbeelding

14-12-2019Vanaf vanmiddag 16.00 uur is HC Oranje-Rood helemaal in de kerstsfeer. Dan openen de stalletjes met al die leuke spullen hun luiken, staan de glühwein en warme chocolademelk klaar en kun je de creatieve miniworkshops volgen of proberen te 'ontstnappen' uit een van de drie escape rooms. Om 17.30 uur zal ons sportpark dan even rood en wit kleuren als de Santa Run van start gaat. Wil je ook meedoen
Lees verder

Zaterdag 14 december Kerstfeest bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

10-12-2019 Kerstmis 2019 begint bij HC Oranje-Rood! Kom alvast in die heerlijke kerstsfeer en breng een bezoek aan de allereerste Oranje-Rood kerstmarkt 2019 op zaterdag 14 december van 16.00-20.00 uur. Het wordt een oergezellige familiehappening met verkoopkraampjes, stalletjes met eten en drinken, escape rooms, muziek, diverse workshops en - als klap op de vuurpijl - een echte Santa
Lees verder

Dat gaat naar Den Bosch toe.....

Nieuws afbeelding

5-12-2019Komende zondag staat in de hoofdklasse de laatste speelronde voor de winterstop op het programma. Helaas dit weekend geen thuiswedstrijden voor onze dames en heren, maar wel een absolute topper 'om de hoek'. Heren 1 speelt namelijk op deze laatste competitiedag tegen de huidige nummer 2 HC Den Bosch. Dit Brabants onderonsje staat garant voor veel spektakel en onze mannen kunnen daarbij onze steun
Lees verder

Vrijdagavond 20.30 uur Dames 1 vs Pinoké

Nieuws afbeelding

3-12-2019 Laat je voor de winterstop nog één keer horen voor Oranje-Rood en kom vrijdagavond naar de club! Dan speelt Dames 1 tegen Pinoké. Die wedstrijd stond afgelopen zondag op het programma, maar kon toen door de slechte weersomstandigheden niet doorgaan.  De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.30 uur. 
Lees verder

Wedstrijd H1 vs Tilburg gaat door!

Nieuws afbeelding

1-12-2019Heren 1 kan om 14.45 uur gewoon beginnen aan hun wedstrijd tegen Tilburg. De scheidsrechters hebben het veld bekeken en goedgekeurd. Dit in tegenstelling tot de wedstrijden die eerder vandaag gespeeld zouden worden; zowel het TOP toernooi voor de Jongste Jeugd als de wedstrijd van Dames 1 werden afgelast.
Lees verder

Heren 1 wint spannende derby

Nieuws afbeelding

1-12-2019In een spannende wedstrijd heeft Heren 1 vanmiddag de overwinning naar zich toe kunnen trekken. De Brabantse derby tegen Tilburg eindigde in 3-2 voor de thuisploeg. Al na 8 minuten stond Tilburg op voorsprong, maar door snelle doelpunten van Jamie van Aart ('20) en Mink van der Weerden ('22) werd die achterstand omgebogen in een voorsprong. Tilburg maakte in de 33ste minuut nog wel gelijk, maar
Lees verder

Notulen ALV 27-11 beschikbaar

Nieuws afbeelding

28-11-2019Gisterenavond vond in Lounge 12 de Algemene Ledenvergadering plaats. Was je daar niet bij maar wil  je wel graag weten wat er besproken is, dan kun je vanaf nu de notulen bekijken. Die vind je in het beveiligde gedeelte van deze site. Daarvoor moet je eerst inloggen.  Selecteer na het inloggen achtereenvolgens club - documenten - bestuur om de notulen te bekijken.
Lees verder

Laat je zondag nog één keer horen voor HC Oranje-Rood!

Nieuws afbeelding

27-11-2019Aanstaande zondag spelen zowel Dames 1 als Heren 1 hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Onze dames krijgen de 'Steekneuzen' uit Amsterdam op bezoek. De eerste ontmoeting met Pinoké in september eindigde in een 1-2 overwinning voor HC Oranje-Rood. Met de steun van het thuispubliek moeten zij deze klus ook nu weer kunnen klaren. 
Lees verder

28-11: Briefing zaalscheidsrechters

Nieuws afbeelding

26-11-2019 Op donderdag 28 november organiseert de Scheidsrechterscommissie om 19.00 uur in het clubhuis een briefing voor het komende zaalseizoen. We zullen aandacht besteden aan de laatste wijzigingen in de regels, maar ook aan al bestaande regels en sommige lastige situaties. En aan de hand van filmpjes en met interessante voorbeelden bespreken we praktische tips and tricks om een wedstrijd te managen.
Lees verder

Nieuwe spelregels zaalhockey '19-'20

25-11-2019Nu het eerste gedeelte van het veldseizoen (op een enkele wedstrijd na) officieel is afgesloten, gaan we ons de komende maanden weer focussen op het zaalhockey. Ook dit seizoen heeft de KNHB een aantal spelregels aangepast. Die hebben met name betrekking op de vliegende keeper (verdwijnt), het (uit)spelen van de strafcorner en de verdeling van de speeltijd (niet meer vier kwarten). In dit filmpje
Lees verder

Grote Clubactie kent alleen maar winnaars

Nieuws afbeelding

25-11-2019Wat zijn wij trots op al onze jeugdleden die de afgelopen maanden zo hard hun best hebben gedaan om loten voor de Grote Clubactie te verkopen! Afgelopen zaterdag werd niet alleen de (voorlopige) opbrengst bekend gemaakt, maar werden onze 'topverkopers' nog eens extra in het zonnetje gezet.
De (voorlopige) opbrengst van de Grote Clubactie 2019 is 
Lees verder

D1 wint in Bloemendaal, H1 verliest in eigen huis

Nieuws afbeelding

24-11-2019Foto: Van den Meulenhof
HC Oranje-Rood Dames 1 heeft vandaag weer goede zaken gedaan. In Bloemendaal hadden de dames weinig moeite met hun tegenstander. Donja Zwinkels opende de score in de 25ste minuut. Twintig minuten laten bepaalde Manuela Vilar del Valle de eindstand op 0-2. 
Lees verder

Gold Cup update: wedstrijd vanwege weersomstandigheden gestaakt

Nieuws afbeelding

22-11-2019De wedstrijd die Heren 1 gisterenavond speelde in het kader van de Gold Cup is vroegtijdig gestaakt. Omdat de spelers teveel last ondervonden van de Tilburgse vrieskou en het daarmee gepaard gaande gladde veld, werd nog voor de rust besloten de wedstrijd te staken. De stand was op dat moment 2-1. De clubs gaan nu in overleg met de KNHB voor een geschikte datum om deze wedstrijd uit te spelen.
Lees verder

Zondag weer een topwedstrijd voor Heren 1

Nieuws afbeelding

21-11-2019Na de geweldige overwinning van afgelopen zondag, staat er voor Heren 1 alweer een nieuwe topper op het programma. Deze keer komt HGC op bezoek in Eindhoven. HGC staat momenteel vierde op de ranglijst en het verschil met HC Oranje-Rood (6) is slechts 3 punten. Onder leiding van aanvoerder Thomas Briels kunnen de mannen dus zondag hele goede zaken doen. Zij zullen wederom passie en strijd moeten
Lees verder

H1 treft donderdag Tilburg in Gold Cup

Nieuws afbeelding

20-11-2019Donderdagavond 21 november speelt Heren 1 in het bekertoernooi om de Gold Cup tegen Tilburg. Deze Brabantse derby staat garant voor spanning en sensatie. Wie gaat er door naar de kwart finale? De wedstrijd begint om 20.30 uur en de mannen rekenen uiteraard op heel veel publiek uit Eindhoven.
Lees verder

Avondtrainingen voor vandaag afgelast

Nieuws afbeelding

20-11-2019Omdat de temperatuur vanavond gaat dalen tot rond het vriespunt en de natte velden daardoor erg glad kunnen worden, is er besloten om voor vandaag 20 november alle avondtrainingen v. a. 19.00 uur af te gelasten. 
Clubhuis is wel gewoon geopend voor alle geplande activiteiten!
Lees verder

Sinterklaas komt op bezoek!

Nieuws afbeelding

18-11-2019Dit weekend komt Sinterklaas aan in Nederland en de eerste 'boeking' staat al: zaterdag 23 november brengt hij een bezoek aan onze club. Vanaf 08.30 uur zal hij met zijn Pieten langs de velden gaan om onze G-hockeyers en Jongste Jeugd in actie te zien en natuurlijk een handje te geven. Daarna gaat hij naar het clubhuis en is er tijd voor een meet & greet. Tevens wordt dan de winnaar van de
Lees verder

vrijdag 22-11: Eten op de club

Nieuws afbeelding

18-11-2019 Aanstaande vrijdag zijn de laatste veldtrainingen van dit jaar. En om dat eerste deel van het seizoen gezellig af te sluiten, is het vrijdag voor al onze leden weer 'Eten op de club'.  Deze keer serveert Simol overheerlijke frietjes met diverse snacks voor slechts € 5 p.p. Dat wordt ongetwijfeld weer een gezellige avond!
Lees verder

27 november Algemene Ledenvergadering

Nieuws afbeelding

17-11-2019
Woensdag 27 november 2019 wordt om 20.30 uur in ons clubhuis de Algemene Ledenvergadering gehouden. Ook deze keer staat er weer onderwerpen op de agenda waarover jij als lid kunt meepraten en meebeslissen. Alle leden van HC Oranje-Rood, alsook de ereleden en leden van verdienste van EMHC, MHC Oranje-Zwart en HC Oranje-Rood zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te
Lees verder

Twee maal winst voor HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

17-11-2019Het was vandaag voor onze twee Hoofdklasse teams een lucratieve zondagmiddag. Eerder vanmiddag speelden Dames 1 thuis tegen Victoria. Pas in de 47ste minuut viel het eerste doelpunt  (sc Lisa Scheerlinck). Het antwoord van de Rotterdamse formatie liet niet lang op zich wachten: de gelijkmaker volgde in de 55ste minuut. Het bleef tot de laatste minuten spannend, maar een rake strafcorner
Lees verder

@Junioren: Geen zaalhockey? Meld je dan af!

Nieuws afbeelding

16-11-2019Ben jij junior lid en heb je om welke reden dan ook besloten om dit seizoen niet te gaan zaalhockeyen? Laat dit dan uiterlijk 22 november weten aan de ledenadministratie door een mail te sturen naar [email protected]  Zo voorkom je dat je een factuur toegestuurd krijgt of - in het geval dat er een machtiging hebt afgegeven - de zaalcontributie automatisch wordt
Lees verder

Dames 1 ontmoet Victoria, Heren 1 naar Kampong

Nieuws afbeelding

16-11-2019 Vandaag ontmoet Dames 1 in eigen huis promovendus Victoria. De wedstrijd tegen de dames uit Rotterdam begint om 12.45 uur. Als de dames deze wedstrijd winnen, klimmen zij op de ranglijst en komen zij de top 4 weer binnen.
Lees verder

Het is vandaag Special Saturday!

Nieuws afbeelding

16-11-2019Vandaag moet je echt bij HC Oranje-Rood zijn! We beginnen deze Special Saturday met veel tophockey waaronder de absolute topper van de Hoofdklasse: Heren 1 vs Bloemendaal.  Deze wedstrijd begint om 14.15 uur.  Daarna barst er een geweldig feest los. Met niet alleen een geweldige DJ en een optreden van Mark Elbers, maar ook een SPECIAL GUEST.  Deze artiest -bekend van TV en
Lees verder

Après ski toernooi voor B- en C-jeugd

15-11-2019De eerste helft van het seizoen is nog volop bezig, maar het eerste evenement na de winterstop staat al gepland! Op zaterdag 7 maart organiseren we voor al onze B- en C- jeugdteams een grandioos Après ski toernooi. Naast dat er natuurlijk gehockeyd gaat worden, staat dit 'tolles Fest' bol van de gezellige activiteiten, lekker eten en een feest met een optreden van een fantastische
Lees verder

Kledinginzameling voor nieuwe hockeygoals

Nieuws afbeelding

14-11-2019Sinds dit jaar staan er naast het miniveldje drie containers waar oude kleding, schoenen en textiel in achtergelaten kunnen worden. De ingezamelde materialen worden door de Textiel Bank Nederland/Laztex opgehaald en gerecycled. Als 'beloning' voor het plaatsen van deze containers krijgt HC Oranje-Rood voor elke 5.000 kg textiel die ingeleverd is 1 nieuwe hockeygoal. De afgelopen maanden is
Lees verder

Smakelijk eten op Special Saturday

Nieuws afbeelding

14-11-2019Onze horecapartner Simol heeft speciaal voor aanstaande zaterdag een 'Special Saturday' kaart  gemaakt. Want hockeyen (kijken), dansen, zingen en feesten maakt hongerig. En dan smaakt een frietje, broodje kroket of hamburger en natuurlijk een Hockeydog extra lekker. Smakelijk eten! 


Lees verder

Dames 1 wint in Tilburg

Nieuws afbeelding

14-11-2019Dames 1 heeft gisterenavond de bekerwedstrijd om de Gold Cup gewonnen. In Tilburg werd met 1-3 gewonnen van HC Tilburg. Het team van coach Tina Bachmann kan zich nu gaan opmaken voor de kwart finale. Die wordt gespeeld op 12 maart 2020.
Lees verder

Op jacht naar de Gold Cup

Nieuws afbeelding

13-11-2019Terwijl de Hoofdklasse in volle gang is, is ook de strijd om de Gold Cup weer losgebarsten. Als winnaar van vorig seizoen hoeft Dames 1 pas in de derde ronde van dit bekertoernooi in actie te komen. Donderdagavond 14 november om 20.30 uur  spelen zij in en tegen Tilburg en beginnen zij hun jacht op prolongatie van de titel. 
Lees verder

16 november Special Saturday!

Nieuws afbeelding

11-11-2019Zaterdag 16 november wordt een hele speciale hockeyzaterdag bij HC Oranje-Rood! Niet alleen onze jeugdteams komen dan volop in actie, maar ook Heren 1 speelt deze zaterdag thuis de topper tegen koploper Bloemendaal. Aansluitend maken we er in het clubhuis weer een mooi feest van. Met optredens van DJ Martijn, niemand minder dan  'de Elvis uit Nuenen' Mark Elbers én ook nog
Lees verder

Laatste veldhockeytrainingen en eerste zaaltrainingen

Nieuws afbeelding

11-11-2019Op maandag 25 november mag iedereen zijn veldhockeystick en -schoenen omruilen voor de zaalhockey-varianten. Vanaf die dag wordt er namelijk niet meer getraind op onze velden volgens het reguliere trainingsschema en gaan alle zaaltrainingen beginnen voor onze zaalteams.
Lees verder

Verlies voor D1, H1 wint in Amsterdam

Nieuws afbeelding

10-11-2019Wisselend resultaat vandaag voor onze twee vaandelteams. Dames 1 speelde tegen en in Den Bosch een sterke eerste helft en kwam daarin door een goal van Lisa Post in de 32ste minuut op voorsprong. In de tweede helft was de druk van Den Bosch groot en dat resulteerde in het vierde kwart in twee Bossche goals binnen 2 minuten. Eindstand 2-1. Heren 1 haalde in Amsterdam tegen Hurley de volle
Lees verder

Laatste weekend voor lotenverkopers Grote Clubactie 2019

Nieuws afbeelding

9-11-2019 Sinds 14 september zijn heel veel jeugdleden van HC Oranje-Rood bezig met het verkopen van loten voor de Grote Clubactie. Komend weekend is de laatste kans om nog meer loten te verkopen en kans te maken op één van de geweldige verkopersprijzen. Dus ga nog snel op pad met je lotenboekje of geef je online verkooplink nog een boost, want dan zorg je er niet alleen voor dat de
Lees verder

Dat gaat naar Den Bosch toe.....

Nieuws afbeelding

8-11-2019Dit weekend spelen zowel Dames 1 als Heren 1 een uitwedstrijd. Heren 1 reist zondag af naar het Amsterdamse Bos voor het duel tegen Hurley. Voor Dames 1 staat de topwedstrijd tegen Den Bosch op het programma. Dat is een wedstrijd tussen de de nummers 2 en 3 op de ranglijst van de Livera Hoofdklasse en belooft een waar spektakel te worden. De wedstrijd in Den Bosch begint om 12.45 uur. Zou mooi
Lees verder

Van de Voorzitter: Verzwikte enkel

Nieuws afbeelding

6-11-2019
Als mij wordt gevraagd wat ik mooi vind aan hockey (en veel andere sporten), dan is mijn antwoord: sport heeft alleen maar pluspunten. Sporten verbetert je conditie, versterkt je spierkracht en vergroot je weerstand. Sporten zorgt voor ontspanning en voor sociale contacten. Kortom: sporten draagt bij aan zowel je fysieke als je mentale gezondheid. 
Lees verder

Ouderavond GoalieWorks jeugdkeepers

Nieuws afbeelding

5-11-2019 Traint uw zoon of dochter bij de GoalieWorks keepersschool van HC Oranje-Rood? Kom dan op woensdag 6 november naar de speciale ouderavond. 
Lees verder

Doelpuntenfestijn Oranje-Rood op Super Sunday

Nieuws afbeelding

3-11-2019Deze zondag mag voor Oranje-Rood met recht een Super Sunday genoemd worden. Vanmiddag  won Dames 1 zeer overtuigend met 5-0 van HGC. De doelpunten kwamen op naam van Marlena Rybacha ('2), Donja Zwinkels ('11), Lisa Scheerlinck ('25), Laura Nunnink ('31) en Fiona Morgenstern ('40).  Een prima resultaat waarmee onze dames nog steeds de derde plaats op de ranglijst bezetten.
Lees verder

Bewegen voor peuters en kleuters bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

1-11-2019Super leuk initiatief van HC Oranje-Rood i.s.m. Kicks n Sticks voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Onder deskundige begeleiding, in een gezellig groepje en in de veilige gymzaal van de Fontys Sporthogeschool kunnen peuters en kleuters op zaterdagochtend om 09.00 uur komen bewegen en sporten.   Bij de allerkleinsten (tot 4 jaar) kunnen papa of mama er bij
Lees verder

Tophockey tijdens Super Sunday

Nieuws afbeelding

29-10-2019Wat een mooi wedstrijdaffiche voor komende zondag! Dat nodigt uit om te komen kijken en de Oranje-Rood vrouwen en mannen luid aan te moedigen. Die steun kunnen ze in deze fase van de competitie heel hard gebruiken. Dus laat je horen voor Oranje-Rood en kom zondag naar de club. 
Lees verder

Wie loopt er mee in de line-up op Super Sunday?

Nieuws afbeelding

28-10-2019Aanstaande zondag 3 november is het Super Sunday en spelen zowel Dames 1 (12.45 uur) als Heren 1 (14.45 uur) een thuiswedstrijd. Voor deze wedstrijden -waar veel publiek verwacht wordt - mogen onze jeugdleden uit de D-, E- en F-jeugd zich opgeven om mee te lopen in de line-up! 
Lees verder

3 november is het weer Super Sunday!

Nieuws afbeelding

28-10-2019 Let's make some noise!!!
Zondag 3 november wordt (weer) een Super Sunday waar nog lang over nagepraat zal worden! Dames 1 en Heren 1 hebben alles uit de kast gehaald om er een grandioos feest van te maken: tophockey, top DJ, karaoke en de nieuwste trend op uitgaansgebied, een Silent Disco.  Dus nodig al je vrienden, familie, teamgenoten, collega's nu alvast uit, want hier moet
Lees verder

Topper blijft onbeslist

Nieuws afbeelding

27-10-2019 foto: Koen Suyk
De topper in de Livera Hoofdklasse tussen de nummer 4 Amsterdam en nummer 3 HC Oranje-Rood is vanmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Onze dames kwamen in Amsterdam dankzij goals van Rybacha ('35) en Morgenstern ('67) nog knap terug van een 2-0 achterstand, maar moesten genoegen nemen met 1 punt. Hierdoor verandert er voor de dames van Tina Bachmann niets aan de
Lees verder

Trainersbijeenkomst Jongste Jeugd 23-10 afgelast

Nieuws afbeelding

23-10-2019De trainersbijeenkomst Jongste Jeugd die vanavond gepland stond, kan helaas niet doorgaan. Beide organisatoren zijn onverwacht verhinderd. 
Op korte termijn zal een nieuwe datum voor deze bijeenkomst worden vastgesteld.
Lees verder

Parkeerwaarschuwing!

Nieuws afbeelding

23-10-2019De afgelopen weken is het Eindhovense stadstoezicht streng aan het controleren geweest op foutparkeerders in de Genneper Parken. De politie/stadstoezicht heeft ons laten weten dat er ook de komende tijd strenger gehandhaafd gaat worden op fout parkeren in de gehele Genneper Parken. 
Lees verder

Seminar Vitaliteit voor ondernemers

Nieuws afbeelding

23-10-2019Op woensdag 30 oktober organiseert de Business Club van HC Oranje-Rood een  seminar over vitaliteit. Ondernemers en betrokkenen uit het bedrijfsleven zijn van harte uitgenodigd om dit seminar bij te wonen en zich te laten informeren en inspireren over het belang van de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. 
Lees verder

Aftrap campagne 'Zet je licht aan' bij HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

22-10-2019 Maandag 28 oktober is het de ‘Dag van de fietsverlichting’ en wordt de ANWB campagne ‘Zet je licht aan’ afgetrapt. In heel de provincie worden vanaf die dag  in het donker oplichtende tags geplaatst om fietsers er aan te herinneren dat ze hun verlichting aan moeten zetten, ook voor en na het sporten. Alleen al in Eindhoven komen 78 tags en het officiële startsein voor de Brabantse campagne
Lees verder

Definitieve wedstrijdschema's deze week bekend

Nieuws afbeelding

22-10-2019 Komend weekend gaat de hockeycompetitie weer verder na een korte herfstbreak. Ieder seizoen worden vrijwel alle jeugdcompetities door de KNHB tijdens de herfstvakantie opnieuw ingedeeld op basis van de resultaten van de voorcompetitie. Deze herindeling zorgt ervoor dat teams na de herfstvakantie spelen in een meer evenwichtige competitie. Op deze manier kunnen teams die wedstrijden met grote
Lees verder

Pannenkoekenfeest: Dames 1 bakt ze bruin!

Nieuws afbeelding

22-10-2019Op vrijdag 25 oktober duikt Dames 1 de keuken in om speciaal voor al onze (jongste) jeugdleden pannenkoeken te bakken. Voor € 7,50 p.p. kun je dan zoveel pannenkoeken eten als je wilt. Dat wordt een waanzinnig feest!
Lees verder

Speciaal clubmagazine mét handtekeningenkaarten

Nieuws afbeelding

21-10-2019Deze week valt bij al onze leden, vrijwilligers en sponsoren het speciale HC Oranje-Rood Clubmagazine op de mat. Een mooie glossy die helemaal over onze club gaat. En speciaal voor al onze jeugdleden hebben we daar iets extra's aan toegevoegd. Bij elk magazine zijn twee unieke handtekeningenkaarten ingesloten. Met daarop alle foto's van onze Heren 1 en Dames 1 speelsters plus een prachtige
Lees verder

Geen vierde thuiszege voor D1

Nieuws afbeelding

20-10-2019Ze waren dicht bij een clubrecord, maar de vierde thuiszege op rij is helaas uitgebleven door Dames 1. Vanmiddag troffen zij op eigen veld de Utrechtse dames van Kampong. Het werd een wedstrijd die bepaald werd door strafcorners; Kampong scoorde in de 10e minuut, Lisa Post maakte in de 28ste minuut nog wel de gelijkmaker, maar in de 52ste minuut was Kampong wederom trefzeker uit een corner en
Lees verder

Proeftrainingen en instroommoment Jongste Jeugd

Nieuws afbeelding

16-10-2019Is jouw kind tussen de 4,5 en 9 jaar en wil hij of zij (misschien) graag gaan hockeyen? Laat hem of haar dan meedoen met  2 gratis proeftrainingen bij HC Oranje-Rood. Dan kunnen jullie samen ontdekken hoe leuk hockeyen is en als het goed bevalt, kan je zoon of dochter meteen instromen in een van de gezellige teams met leeftijdsgenootjes! 
Lees verder

21 oktober infoavond over gebruik van app

Nieuws afbeelding

16-10-2019Sinds een aantal jaren beschikt HC Oranje-Rood over een eigen app. Deze is speciaal ontwikkeld om het onze leden zo gemakkelijk mogelijk te maken zaken terug te vinden, te registreren etc. In de praktijk blijkt echter dat de app nog niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers en er ook onduidelijkheden zijn over het optimale gebruik ervan. 
Lees verder

Heren 1 verliest topper, Dames 1 wint overtuigend

Nieuws afbeelding

13-10-2019foto: Orange Pictures
De topper tussen HC Oranje-Rood Heren 1 en Rotterdam heeft voor onze mannen geen punten opgeleverd. In Roterdam werd vanmiddag verloren met 3-1. De mannen van trainer/coach Van der Horst kwamen na een kwartier spelen op een 1-0 achterstand, maar een doelpunt van Thibeau Stockbroekx vlak voor rust trok de stand weer gelijk. Rotterdam kwam sterk uit de kleedkamer
Lees verder

Thuiswedstrijd voor D1, H1 naar Rotterdam

Nieuws afbeelding

11-10-2019Dit weekend staan er voor HC Oranje-Rood weer twee heerlijke hoofdklassewedstrijden op het programma. Dames 1 speelt zondag om 12.45 thuis tegen Hurley. Vorige week moesten zij hun eerste nederlaag van het seizoen incasseren, dit weekend gaan zij er weer alles aan doen om die 3 punten binnen te slepen.  Heren 1 speelt zondag om 14.45 uur de topper tegen Rotterdam. Dit is een wedstrijd
Lees verder

Let op: Zondag Marathon Eindhoven 2019

Nieuws afbeelding

10-10-2019In verband met de Marathon Eindhoven 2019 zal HC Oranje-Rood op zondag 13 oktober moeilijker te bereiken zijn. Zowel in de ochtend als 's middags zullen de lopers o.a. over Anton Coolenlaan en Floralaan-West komen en zal de club vanuit de stad geruime tijd moeilijk/niet te bereiken zijn. De club blijft vanuit Aalst/Waalre via de Burg.Mollaan - Gestelsestraat - Velddoornweg normaal te bereiken.
Lees verder

Speciale clinics voor lotenverkopers Grote Clubactie

Nieuws afbeelding

9-10-2019De Grote Clubactie is inmiddels bijna een maand aan de gang en onze leden zijn druk bezig met het verkopen van de loten. Speciaal voor alle lotenverkopers van HC Oranje-Rood die met z'n tweeën 50 of meer loten verkocht hebben, heeft de Grote Clubactie iets moois! 
Lees verder

11 oktober: Eten op de club voor (jongste) jeugd

Nieuws afbeelding

8-10-2019Vrijdag 11 oktober is het weer zover: dan kunnen onze (jongste) jeugdleden weer komen eten op de club. Voor slechts € 5 p.p. krijgen zij een overheerlijk broodje knakworst met frietjes en appelmoes. Leuk idee om zo samen met je team na de training de vakantie in de te luiden. Meld je kind (of team) dus snel aan voor dit gezellige eten  via het aanmeldformulier op de site. 
Lees verder

Geen punten voor HC Oranje-Rood

Nieuws afbeelding

6-10-2019Geen gelukkige speelronde voor onze twee hoofdklasseteams dit weekend. Dames 1 reisde af naar Bilthoven voor een treffen met SCHC. Al na 6 minuten keken de dames tegen een achterstand aan. Na de rust scoorde SCHC nogmaals en ondanks een tegentreffer van aanvoerster Daphne van der Velden in de 63ste minuut konden zij dat beeld niet meer veranderen. Eindstand 2-1. Ook voor Heren 1 werd het een
Lees verder

Thuiswedstrijd voor H1, D1 naar Bilthoven

Nieuws afbeelding

5-10-2019Zondag 6 oktober staat de 5e speelronde van de Hoofdklasse op het programma. Voor Dames 1 - de huidige nummer 2 - betekent het dat zij afreizen naar Bilthoven voor de clash met SCHC én een weerzien met Yibbi Jansen. Aanvang 12.45 uur. Heren 1 speelt  om 14.45 uur thuis tegen Pinoké. De mannen onder leiding van aanvoerder Thomas Briels zuller er alles aan doen om drie punten af
Lees verder

Dames 1 geeft clinic aan E- en D-jeugd

Nieuws afbeelding

4-10-2019Speciaal voor alle kinderen in de E- en D-leeftijd (leden en niet-leden) organiseert HC Oranje-Rood Dames 1 in de herfstvakantie een super leuke en leerzame hockeyclinic. Plezier staat natuurlijk voorop tijdens deze ochtend, maar ze leren de kinderen ook super vette trucs en geven ze tips om nog beter te gaan hockeyen. Aan het einde is er een gezamenlijke lunch waarbij de kinderen gezellig
Lees verder

Meld je nu aan voor de Prof Hockeydagen!

Nieuws afbeelding

1-10-2019Ben jij een hockey(st)er in de B-, C- of D-leeftijd en helemaal gek van hockey? Dan is een clinic tijdens de Prof Hockeydagen iets voor jou! Tijdens deze unieke hockeyclinic leer je van spelers/internationals van HC Oranje-Rood Heren 1 en Dames 1 de vetste trucs en krijg je tips op maat om jouw hockeyprestaties naar een hoger level te tillen.
Lees verder

Het is SUPER SUNDAY! Tot straks!

Nieuws afbeelding

29-9-2019Vandaag om 12.45 uur trapt Dames 1 deze eerste Super Sunday af met de topper tegen Amsterdam. Aansluitend speelt Heren 1 tegen Almere. Daarna gaat het dak eraf met om 17.15 uur een spetterend optreden van Henk Dissel (meezingen verplicht!!!) Om 18.30 uur start DJ Kav Verhouzer met zijn show en zal het nog lang onrustig blijven op de club....  Tot straks!
Lees verder

Succesvolle zondag voor D1 en H1

Nieuws afbeelding

29-9-2019Foto: Jean Pierre Reijnen
De eerste Super Sunday van het seizoen is goed begonnen! Aan het begin van de middag speelde Dames 1 tegen de regerend landskampioen Amsterdam. Onder het toeziend oog van het publiek won Oranje-Rood met 2-1 dankzij twee geweldige goals van de Uruguayaanse Manuela Vilar.  Ook Heren 1 had een lucratieve zondag: zij wonnen met 3-1 van Almere. In de 28ste
Lees verder

Dames 1 deelt punten met Laren

Nieuws afbeelding

28-9-2019foto: Willem Vernes
Dames 1 is het dubbelweekend begonnen met een gelijkspel. In Laren ging het tot aan het vierde kwart gelijk op en werd er niet gescoord. Na 61 minuten scoorde Lisa Post de 0-1 uit een strafcorner en leken onze dames de derde opeenvolgende overwinning te gaan boeken. Echter, in de allerlaatste minuut gaf de scheidsrechter de thuisploeg een strafbal die werd benut en
Lees verder

Dubbelweekend voor D1

Nieuws afbeelding

27-9-2019Voor Dames 1 begint het hockeyweekend vanavond al. Om 20.30 uur spelen zij de eerste competitiewedstrijd van dit weekend in en tegen Laren. Op Super Sunday s het dan om 12.45 uur tijd voor de ongetwijfeld spectaculaire thuiswedstrijd tegen Amsterdam.  Be there!!


Lees verder

Wie loopt er zondag mee in de line-up?

Nieuws afbeelding

26-9-2019Zondag 29 september  spelen Dames 1 en Heren 1 een thuiswedstrijd.  Speciaal voor deze wedstrijden mogen kinderen uit de jongste jeugd/E/D meelopen in de line-up. Vindt jouw zoon of dochter het leuk om aan de hand van bijvoorbeeld  Freeke Moes of Laura Nunnink, Mink van der Weerden of Max Kuijpers mee het veld op de te lopen? Meld hem of haar dan snel aan
Lees verder

Twee topwedstrijden op Super Sunday

Nieuws afbeelding

25-9-2019

Komend weekend is het de eerste Super Sunday van dit seizoen. Die begint met twee topwedstrijden. Dames 1 gaat voor 3 punten tegen Amsterdam, Heren 1 bindt de strijd aan met de mannen van Almere. Deze wedstrijden zullen op het scherpst van de snede gespeeld worden en staan garant voor spanning en sensatie. Daar hebben onze dames en heren de steun van het thuispubliek hard
Lees verder

29 september Super Sunday!

Nieuws afbeelding

24-9-2019Save the date!!! Zondag 29 september is de eerste SUPER SUNDAY van dit seizoen.  We trappen af met de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 en daarna gaat het dak eraf met optredens van Kav Verhouzer en Henk Dissel. Dat wordt weer een legendarische HC Oranje-Rood zondag, dus zorg dat je er bij bent!
Lees verder

26-9: grote drukte verwacht op P-terrein

Nieuws afbeelding

24-9-2019Donderdagavond 26 september wordt er vanaf 18.00 uur een grote drukte verwacht op het parkeerterrein van HC Oranje-Rood. Dit heeft te maken met de handbal interland Nederland-Oostenrijk (Dames) die 's avonds gespeeld gaat worden in het Indoor Sportcentrum en naar verwachting zo'n 4.500 bezoekers zal trekken. Er zullen verwijsborden en parkeerwachters aanwezig zijn om alles in goede banen te
Lees verder

Fabuleuze overwinning D1 en verdiend gelijkspel H1

Nieuws afbeelding

22-9-2019 Foto: Kees Martens
Vandaag speelde Dames 1 hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de stralende zon moest Tina Bachmann toezien hoe haar dames in de eerste helft met 0-3 achterkwamen. Na de rust kwam HC Oranje-Rood als herboren uit de kleedkamer en stelde direct orde op zaken: binnen 15 minuten lag de bal 5x in het doel van HDM. Nieuwkomer Thirsa Kho was een van de
Lees verder

Heren 1 verliest van Den Bosch

Nieuws afbeelding

20-9-2019foto: Orange Pictures
HC Oranje-Rood Heren 1 is het dubbelweekend anders begonnen dan gehoopt. Op eigen veld werd vanavond met 4-2 verloren van Den Bosch. In de rust keek HC Oranje-Rood al tegen een 0-4 achterstand aan, maar de tweede helft konden de mannen van coach Robert van der Horst iets terugdoen. Mink van der Weerden scoorde (wederom) uit een strafcorner en Thibeau Stockbroekx
Lees verder

Zondag Dames 1 en PSV live op de club

Nieuws afbeelding

20-9-2019Zondagmiddag staat voor Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 12.45 uur kun je de selectie - met maar liefst 9 nieuwe speelsters in de gelederen - aan het werk zien tegen HDM. De winst van vorige week was een geweldige start van het seizoen en smaakt naar meer. 
Lees verder

Verandert er iets? Laat het ons weten!

Nieuws afbeelding

19-9-2019Heb je een nieuw telefoonnummer, andere bankrekening, gewijzigd mailadres of ben je verhuisd? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door aan onze ledenadministratie. Dat voorkomt gemiste berichten, verkeerd gestuurde mails, aanmaningen etc. én een heleboel extra werk voor de dames van de ledenadministratie. Doen dus!!


Lees verder

Dubbelweekend voor H1

Nieuws afbeelding

19-9-2019Heren 1 heeft deze week een druk hockeyweekend. Dat begint vrijdagavond om 20.30 uur met de tweede brabantse derby van deze week: de thuiswedstrijd tegen HC Den Bosch.   
Zondag spelen ze dan om 14.45 uur in en tegen Amsterdam. Een wedstrijd die garant staat voor spanning en sensatie. Hopelijk wordt het een 6 punten weekend voor onze mannen!


Lees verder

Vrijdag weer 'Eten op de club'

Nieuws afbeelding

16-9-2019Vrijdag 20 september kan er weer heerlijk gegeten worden op de club. Deze keer staat er een super lekkere clubburger met frietjes voor slechts €5 op het menu. Gezellig om zo samen het hockeyweekend te beginnen! Kun je daarna meteen naar de wedstrijd van Heren 1 tegen Den Bosch kijken (20.30 uur) 
Lees verder