HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Bedankt Paul!

Nieuws afbeelding 30-11-2021
Paul Dijxhoorn, alias Dixihoorn zoals veel spelers hem kennen, neemt vandaag na heel wat jaren EMHC en Oranje-Rood afscheid als trainer. Helaas kunnen we hem geen groots afscheid geven omdat corona roet in het eten heeft gegooid, maar hebben we wel een aantal leden om anekdotes gevraagd.

Paul is in september 2014 als trainer/coach van JC1 bij EMHC begonnen en is net als menig speler meegegaan naar Oranje-Rood. Tot vorige week was hij bijna iedere dag te vinden op of rondom onze velden als trainer of als coach. Hij was multi-inzetbaar. Hij was actief bij zowel de jongste jeugd, junioren maar ook de senioren. De trimhockeyers zagen hem graag komen. Ook al speelden de trimmers geen hoofdklasse niveau , Paul genoot ervan te zien dat zijn tips en adviezen meteen werden uitgeprobeerd. Mede door zijn inzet als coach hebben zij zelfs meerdere malen het kampioenschap behaald.
Behalve naast of op het veld sloot hij graag aan bij de derde helft en de jaarlijkse bbq.

Hoe herkennen we PauL? Een buitenstaander wandelend over het fietspad bij Oranje- Rood, zou zich afvragen waar gaat deze man met grappige muts naar toe? Gaat hij op vakantie en wat neemt hij in hemelsnaam allemaal mee? In zijn linker hand een grote hutkoffer, in zijn rechter hand een flight bag en op zijn rug een grote rugzak met niet te vergeten de grote Oranje-Rood plu , zelfs soms vergezeld met een visnet om alle mooie ballen van top uit het riviertje te vissen. In die koffers was geen Speedo of toilettas te bekennen, alleen maar hockeymaterialen zodat al zijn teams van jong tot oud een gedegen, leerzame en leuke hockeytraining zouden kunnen ervaren.

Twee spelers van JH4 herinneren zich nog hun eerste training van Dixihoorn, JD1 EMHC.
Welke bijzondere vogel met een zeer kleurrijke muts komt ons nu training geven? Jaar na jaar, van club naar (fusie)club, van team naar team, stond Dixihoorn bij hun op of naast het veld en was hij aanwezig bij diverse toernooien waaronder het beroemde Fresh Vibes toernooi bij Concordia. Tijdens dit toernooi zorgde Dixihoorn voor de nodige consternatie door alle tenten van zijn spelers  in het holst van de nacht met tie-wraps af te sluiten. Ruim 7 jaar lang, zelfs tot vorige week, hebben deze spelers geluisterd naar wat zij noemen zijn sportpsychologisch gebrabbel en hebben zij zijn leuke grappen moeten ondergaan. Zij sluiten hun anekdote af met het volgende."Helaas of niet scheiden hier onze wegen. Jij gaat op weg naar een betere baan en wij gaan op weg naar een betere trainer. Dixihoorn zal onze humor zeker waarderen!”

Een andere 'ervaringsdeskundige' vertelt: Zo’n 8 seizoenen geleden startte mijn samenwerking met Paul bij EMHC. Niet zomaar mocht ik assistent trainer worden bij JC1.Nee, ik moest eerst op sollicitatiegesprek komen. Typerend voor Paul, bevlogen en zijn vak heel serieus nemend. Ik vind het leuk dat ik Paul de afgelopen 1,5 jaar ook heb mogen inzetten bij de jongste jeugd. Geweldig dat zoveel kids van Paul’s trainingen hebben kunnen profiteren. We gaan je missen bij Oranje-Rood maar ik wens jou een mooie toekomst en veel succes met jouw gedurfde carrière switch.

Op pad naar Parijs voor een toptoernooi aldaar samen met 15 knullen. Om de kosten te drukken werd de bus ook voorzien van vrouwelijk schoon, tevens deelnemers aan hetzelfde toernooi. Feest dus!! De jongens hadden aan alles gedacht voor onderweg. Ook de playboy mocht uiteraard niet ontbreken. De foto’s van deze vrouwen werden tegen de achteruit van de bus geplaatst waardoor de chauffeur achter de bus zijn focus had verlegd van het rijden naar het kijken naar… Paul moest wel ingrijpen.  Zo ook tijdens de nachtelijke uurtjes in het hotel. De jongens vonden het erg moeilijk om op hun eigen kamer te blijven wanneer er meerdere toernooigangers in hetzelfde hotel verbleven. Eén hotelgast heeft Paul in het Russisch zeer boos aangesproken over het gedrag van zijn mannen rennend door de gangen. Het toernooi was voor iedereen een geweldige positieve ervaring en als Paul ergens van houdt, dan is het positiviteit!
"Paul , jij bent een regenboog!”
"Nee, jij bent een regenboog en je fiets ook”.