HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Van de voorzitter: De lach op ons gezicht

Nieuws afbeelding 15-10-2021
Of ik een fan ben van John de Bever? Niet echt. Maar wat hij zingt, klopte gisteravond voor iedereen bij wie Oranje-Rood bloed door de aderen stroomt. Niemand kreeg de lach van ons gezicht!

Gisteravond ontvingen we in ons clubhuis uit handen van burgemeester Jorritsma een Koninklijke Erepenning, vanwege ons honderdjarig bestaan. Daar mogen we met zijn allen apetrots op zijn, want het is echt een teamprestatie. Niet alleen van onze huidige generatie leden, vrijwilligers, medewerkers, sponsors en bestuursleden, maar ook van al die mensen die ons de afgelopen honderd jaar voorgingen binnen EMHC, Oranje-Zwart en Oranje-Rood. We hebben het samen gedaan!

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de saamhorigheid binnen onze vereniging. Ook in zware tijden klonk bij ons het adagium ‘Let’s stick together’, aldus burgemeester Jorritsma, die opmerkte dat verenigingen die hun eeuwfeest halen redelijk dun gezaaid zijn. Je snapt: sinds gisteravond zijn we allemaal tien centimeter langer geworden!

Ik heb mezelf de afgelopen maanden verschillende keren afgevraagd waarom de ene vereniging honderd wordt in goede gezondheid en een andere vereniging al veel eerder de laatste adem uitblaast. Het is een combinatie van factoren volgens mij. Allereerst is hockey gewoon een mooie sport. Er zit vaart in, techniek, lef, uithoudingsvermogen en tactiek. En kan worden beoefend door zowel dames als door heren, met of zonder beperking, door jong en oud, op topsportniveau én op amateurniveau. 
Maar misschien nog wel belangrijker: de sfeer binnen deze vereniging. Oranje-Rood is in mijn beleving een soort mini-samenleving waarmee ieder van ons zich verbonden voelt en waar we lief en leed met elkaar delen. En dat een heel hockeyleven lang, generatie op generatie. En: we steunen de club, ook als het een tijdlang tegenzit. 

Is alles bij ons dan koek en ei? Natuurlijk niet! Ook wij horen wel eens gemopper. Het is aan ons allemaal om erop toe te zien dat we een mooie balans vinden tussen een gemoedelijke sfeer en een solide bedrijfsvoering. Als we daarin slagen, plakken we er zo weer honderd jaar aan vast.

Ik wens eenieder een schitterend lustrumjaar. Laten we er samen van genieten!

Pieter Janssen, voorzitter