HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Nieuwbouw clubhuis verloopt volgens planning

Nieuws afbeelding 26-1-2016
Net voor de zomervakantie in 2015 is aannemersbedrijf Huybregts Relou B.V. gestart met de bouw van het nieuwe clubhuis voor HC Oranje-Rood. De werkzaamheden verlopen volgens planning, mede dankzij de inzet van het personeel en het prachtige najaarsweer.  

De ruwbouw van de begane grond is gereed. Hier komen onder andere de kleedruimten, de opslagruimten en de technische ruimten. Binnen in het gebouw wordt op dit moment hard gewerkt aan het opmetselen van de diverse tussenwanden. Daarna kunnen we starten met het aanbrengen van de installaties en het afwerken van de wanden en plafonds.

Contouren bijna te zien
Op de eerste verdieping zijn nu alleen de betonnen binnenwanden te zien. Deze wanden zorgen voor de stabiliteit van het gebouw. Binnenkort start de aannemer met het monteren van de stalen kolommen en de gelamineerde houten dakliggers. Vanaf dat moment zijn de contouren van de nieuwbouw beter zichtbaar.  De gelamineerde liggers worden gemaakt in Vroomshoop en liggen nu klaar voor het transport. Na de carnavalsvakantie starten we met het aanbrengen van de dakplaten.
  
Van de tweede verdieping is alleen de betonnen liftschacht zichtbaar. Wel kun je daardoor de totale hoogte van het gebouw goed zien. De buitenwanden worden uitgevoerd als hout skeletbouw en worden pas na het dichtleggen van het dak van de eerste verdieping aangebracht. Hier moeten we dus nog een paar weken op wachten.

Duurzaam Bouwen…
We willen niet alleen een mooi clubhuis, ook de exploitatie is erg belangrijk. Daarom is er in het ontwerp extra aandacht besteed aan Duurzaam Bouwen. De eisen in het bouwbesluit op het gebied van duurzaam bouwen zijn al redelijk zwaar, maar de opdrachtgevers vonden dit nog niet genoeg. Tijdens de aanbesteding zijn de inschrijvers uitgedaagd om binnen het beschikbare budget zoveel mogelijk duurzame maatregelen in het ontwerp te verwerken. 

…Op alle fronten
Huybregts Relou kwam met een groot aantal toepassingen dat de exploitatiekosten van het gebouw  laag moet houden. Zo worden alle wanden en daken voorzien van extra isolatie. De basistemperatuur in het gebouw  wordt verzorgd door een vloerverwarming, die zijn warmte via een warmte wisselaar haalt uit afvalwater afkomstig uit een bronbemaling in de buurt van het complex. In de zomer kan met behulp van het ventilatiesysteem het gebouw gekoeld worden. Ook de koude wordt via een warmtewisselaar uit het afvalwater gehaald.  Verder komen er onder andere nog een groot aantal zonnepanelen, LED verlichting in het gebouw, LED verlichting rondom het veld, een grijswatercircuit voor het doorspoelen van de toiletten en een warmtewiel om de warmte uit de  afgezogen lucht te gebruiken voor het verwarmen van de in te blazen lucht.  Het wordt dus een erg duurzaam gebouw met een Rc waarde van 0,13.