HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Vrijwilliger van de maand: Ingeborg Wiekart

Nieuws afbeelding 18-1-2022
Elke maand laten wij je graag kennismaken met één van onze vrijwilligers. Deze maand is dat Ingeborg Wiekart, Ingeborg is getrouwd en moeder van drie kinderen.
De jongste, Renske, hockeyt sinds 2020 bij HC Oranje-Rood.. Daarvoor keepte Renske bij HC Geldrop.

Omdat ik binnen Oranje-Rood snel mensen wilde leren kennen, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik ben nu vooral bezig om op zaterdag het wedstrijdsecretariaat jeugd en de jongste jeugd over te nemen. Ik word ingeleerd door Suzette van der Merwe. Zij heeft deze werkzaamheden ongeveer 13 jaar gedaan. Haar kinderen zijn inmiddels de 'jeugd' ontgroeid, vandaar dat ik de werkzaamheden overneem. Ik loop nu met Suzette mee en vind het werk erg leuk. Vooral de contacten met de verschillende mensen maakt dit werk tot de beste manier om de club en de leden te leren kennen.

Je merkt wel dat Oranje-Rood een grote club is. We hebben ongeveer 70 jeugdteams..O p een zaterdag worden er hier gemiddeld 50 wedstrijden gespeeld..dus je snapt dat al dat gepuzzel echt sudoku voor volwassen is. Er zit een hele hoop gepuzzel en administratie achter, maar het is super leuk om op deze manier je steentje te kunnen bijdragen. 

Op het moment dat je de nieuwe indeling  van de KNHB krijgt, moet alles in schema’s worden verwerkt en naar alle teams worden gecommuniceerd. Nu kost me dat nog veel tijd, maar op het moment dat alles loopt zal ik er zo'n 3 uur per week mee bezig zijn. Voor mij is het echt fijn wanneer ik mijn eerste schema gemaakt heb en  na het weekend hoor  dat alles goed gegaan is… ja dat is wel erg gaaf! Voor mij is het een echte uitdaging om alles zo goed op te zetten zoals Suzette dat altijd heeft gedaan.

Om op deze manier iets voor de club te betekenen, voelt goed. Ik ben wel eerder vrijwilliger geweest maar dat was voor de tennisvereniging..Mijn man Hein is ook een aantal jaren voorzitter bij de tennisvereniging geweest. Zodoende weet ik hoe belangrijk een vrijwilliger voor de club is. Ik vind het jammer dat veel mensen al bij voorbaat denken dat een vrijwilligersfunctie veel tijd kost. Dat is echt niet zo, dat heb je zelf in de hand. Er zijn ook vrijwilligerswerkzaamheden die je maar eenmaal per maand hoeft te doen. Vrijwilligers zijn echt super belangrijk voor de club en je haalt er zelf ook voldoening uit. We hebben iedereen kei hard nodig!

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Ingeborg en wil jij ook iets doen voor de club? Stuur dan een mail naar [email protected].  Dan kijken we samen wat er goed bij jou past. Op de speciale pagina op onze site kun je zien voor welke functies we op dit moment hard op zoek zijn.