HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Vrijwilliger van de maand: Babette Schaminée

Nieuws afbeelding 8-12-2021
Elke maand laten wij je graag kennismaken met één van onze vrijwilligers. Deze maand is dat Babette Schaminée. Babette woont samen met haar vriend en hun twee bij HC Oranje-Rood hockeyende dochters in Eindhoven. Hockey is haar met de paplepel ingegoten; ze komt uit een echte hockeyfamilie. 

Op 6-jarige leeftijd is zij gaan hockeyen, begonnen bij DVS en in de C overgestapt naar EMHC. In de Senioren stapte ze over naar Oranje-Zwart om mee te gaan spelen in een vriendinnenteam. Uiteindelijk is ze in 2011 definitief gestopt. Babette geeft aan dat ze nog wel eens wat heeft gehockeyd, maar wil zich niet meer vastleggen, het is prima zo.

Omdat haar kinderen bij de club hockeyen, blijft ze contact houden met ouders binnen de club. Een vriendin van Babette wist dat ze nog iemand zochten voor de D&C lijn en dat Babette goed kan organiseren en regelen. Ze hebben Babette vervolgens voor deze functie gevraagd.

Ondanks dat ze het erg leuk vond heeft ze wel even getwijfeld. Ze wilde graag bij de club betrokken blijven,  maar wist niet goed wat het vrijwilligerswerk inhield en hoeveel tijd ze ermee kwijt zou zijn. Dat bleek mee te vallen. "De piekpunten zijn aan het einde en begin van het seizoen. Nieuwe teams indelen, de communicatie vanuit de lijn naar de verschillende teams. Maar naarmate je het langer doet en alles bijhoudt, gaat het je ook makkelijker af. Je leert iedereen goed kennen en hebt vaak ook contact met dezelfde mensen. Het contact met de mensen vind ik wel het leukste. In sommige teams loopt alles goed en andere teams hebben wat meer sturing nodig”, aldus Babette.

Babette is nu al voor het vijfde jaar lijncoördinator, de eerste 4 jaar van de meisjes C en dit seizoen van de meisjes B. "Wat leuk is aan het vrijwilligerswerk is dat je binding met de club hebt en dat je er op een of andere manier wat meer bij hoort”. 


Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Babette en wil jij ook iets doen voor de club? Stuur dan een mail naar [email protected]  Dan kijken we samen wat er goed bij jou past.