HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Actuele Coronamaatregelen m.i.v. 6 november

Nieuws afbeelding 4-11-2021

Update 4 november

Onderstaande aanpassingen van de Corona maatregelen zijn volledig in lijn met de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid.

Met ingang van zaterdag 6 november moet iedereen van 18 jaar of ouder zijn persoonlijke coronatoegangsbewijs (CTB) en ID bewijs bij zich hebben om tot ons clubhuis (incl. aangrenzende terras en tribune) toegelaten te worden. Dit geldt voor alle dagen van de week. 

Personen die met een functie op die plaatsen aanwezig moeten zijn, zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers/coaches (uit & thuis), alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. 

Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

De KNHB vraagt toeschouwers van ‘amateurwedstrijden’ zich daarnaast ook te houden aan de 1,5 meter afstand die door de overheid dringend geadviseerd wordt en voegt daar het verzoek aan hockeyers en begeleiding aan toe om in de dug-outs tijdens de wedstrijd ook weer de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Voor de professionele sport, in ons geval voor de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren, is er niets veranderd. Dat betekent dat alle reeds geldende maatregelen blijven bestaan rond deze competities en dat toeschouwers van deze wedstrijden vanaf 13 jaar gecontroleerd moeten worden op hun CTB.

Houd je ook altijd aan de Basismaatregelen:

•  Houd 1,5 meter afstand tot elkaar

•  Was je handen regelmatig

•  Schud geen handen

•  Bij klachten: blijf thuis en laat je testen


Voor meer info: zie knhb siteUpdate per 25 september 2021

Per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandregel. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden. Alleen voor publiek bij Dames en Heren 1 geldt dat een coronatoegangsbewijs (CTB, QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.

 

  • Basisregels

 

We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

-Heb je coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen

-Vermijd drukte

-Was vaak je handen met water en zeep

-Schud geen handen


 

  • Kleedkamers, lockers, douches en toiletten

 

Deze zijn te allen tijde te bereiken en  mogen gebruikt worden. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen.

 

  • Infobalie

 

De infobalie op die zaterdagen en zondagen staat weer ''zoals normaal'' buiten op het terras.

 

  • Publiek

 

Iedereen is welkom mits men geen klachten heeft en er gelden geen aanvullende maatregelen. 

ENKEL bij de wedstrijden van Dames en Heren 1 gelden de volgende aanvullende maatregen volgens het NOC NSF en de KNHB (ivm topcompetities)

-Het gehele terras/tribune/clubhuis (1e en 2e verdieping) is één afgesloten gebied.          Dit gebied is alleen via coronatoegangscontrole bij de hoofdingang toegankelijk.

-Coronatoegangscontrole (QR code) voor iedereen van 13 jaar en ouder, in                combinatie met een GELDIG ID (rijbewijs, ID-kaart of paspoort);

-Kom i.v.m. deze controle OP TIJD naar wedstrijden van D1 en H1

-Het CTB is de landelijke corona QR-code als bewijs dat je gevaccineerd bent, je negatief op corona bent getest, of dat je recent corona hebt gehad. Te verkrijgen viahttp://Coronacheck.nl.


 

  • Horeca

 

Vanaf 25 september 2021 geldt er een CTB voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte in het clubhuis, volgens het sportprotocol van het NOC NSF / KNHB

Voor het gebruik van het terras buiten en het afhalen van eten en drinken in het clubhuis is er GEEN CTB nodig. 


 

  • Horecaplein

 

Ivm coronatoegangscontrole tijdens D1 en H1 wedstrijden is het horecaplein ENKEL open rondom dames 1 wedstrijden (11.45 – 14.30 uur) en heren 1 wedstrijden (13.45 – 16.30 uur) en evt bij avondwedstrijden (19.30 – 22.00 uur).


 

  • Autoreizen
Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen, stem dit gezamenlijk af..

 


We begrijpen dat elke maatregel die we nog moeten treffen rondom Corona een vervelende is. Wel zijn we erg blij dat we weer voluit kunnen hockeyen en dat we elkaar weer in grote getalen mogen treffen. Maar dit kan alleen als we bovenstaande punten met elkaar naleven.

We rekenen dan ook op jullie steun en wensen jullie een gezellige en sportieve opstart van het nieuwe hockeyseizoen!

 

Bestuur HC Oranje-Rood