HeaderPhoto
Algemeen

Corona Maatregelen tot 20 september

Nieuws afbeelding 29-8-2021

Update per 29-8-2021

Het seizoen gaat weer beginnen en we kijken er naar uit om iedereen weer terug te zien op onze mooie club. Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de coronamaatregelen moeten houden. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

·Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen

·Tijdens het hockeyspel hoef je geen 1,5 m afstand te houden

·Buiten het veld:

    • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
    • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen
    • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar

·Vermijd drukte

·Was vaak je handen met water en zeep

·Schud geen handen

Kleedkamers, douches en toiletten

Deze mogen worden gebruikt. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 m afstand.

Autoreizen

Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Publiek

Publiek is van harte welkom, waarbij de regels vanvaste zitplaats en 1,5 m afstand gelden. Als de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek met in acht neming van 1,5 m afstand ook mogelijk.

Voor publiek geldt ook de verplichting vanregistratie en gezondheidscheck via de QR-code die op club hangt of via de website http://www.hcoranje-rood.nl/registratie.

Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is welkom mits men geen klachten heeft.
NB: Spelers, trainers en teambegeleiding hoeven niet te registreren met de QR-code omdat zij te traceren zijn n.a.v. het trainings- of wedstrijdschema.

LET OP 1: Dit geldt voor de doordeweekse dagen.

LET OP 2: Aanvullende maatregelen voor de komende weekenden. Data: 4,5,10,11,12,17,18 & 19 sept.

Om zoveel mogelijk mensen (binnen de geldende overheidsrichtlijnen) te laten genieten van de wedstrijden en onze faciliteiten hebben we i.v.m. de verwachte drukte op de vrijdagen (10,17 sept) zaterdagen (4,11,18 september) en zondagen (5,12,19 september) de volgende aanvullende maatregelen:

·Terras/tribune/clubhuis

o Het gehele terras/tribune/clubhuis (1e verdieping) wordt één afgesloten gebied waarin weenkel werken met vaste zitplaatsen zonder dat deze mensen 1,5 m afstand moeten houden. Dit gebied is alleen viatoegangscontrole(ingang via hoofdtrap clubhuis) toegankelijkmet een coronatoegangsbewijs.

o Het coronatoegangsbewijsis delandelijke coronaQR-code als bewijs dat je gevaccineerd bent, je negatief op corona bent getest, of dat je recent corona hebt gehad.Te verkrijgen viahttp://Coronacheck.nl.

o Kinderen t/m 12 jaar kunnen volgens de overheidsrichtlijnen zonder toegangsbewijs naar binnen.

o Er is controle beneden aan de trap (bij de hoofdingang) op coronatoegangsbewijs (corona QR-code) incombinatie met geldig ID (rijbewijs, ID-kaart of paspoort).

o Kom i.v.m. deze controle op tijd naar wedstrijden van H1 en D1.

o Lockers, kleedkamers en toiletten zijn te bereiken zonder coronatoegangsbewijs, waarbij uiteraard de 1,5 m afstandsregel geldt.

o De tribune aan de overzijde van het clubhuis kan worden bereikt zonder coronatoegangsbewijs, waarbij uiteraard de 1,5 m afstandsregel geldt.

·Horecaplein

oOp het voorplein van het clubhuis komt op bovengenoemde momenten een horecaplein. Te bereiken zonder toegangsbewijs, waarbij uiteraard wel de 1,5 m afstandsregel geldt.

oDe infobalie op die zaterdagen en zondagen staat op het voorplein van het clubhuis (onder parasol).

·Jeugdteams in de categorie A-B-C

oDeze jeugdteams verzamelen voor de wedstrijd buiten het clubhuis (liefst bij het veld om drukte op het horecaplein te voorkomen).

oNa afloop van de wedstrijd hebben ze op het horecaplein hun Ranja-moment.

oLockers, kleedkamers en toiletten zijn voor hen gewoon toegankelijk en te bereiken zonder coronatoegangsbewijs.

·Doordeweeks

oTerras/tribune/clubhuis zijn doordeweeks i.v.m. te verwachten drukte vooralsnog bereikbaar zonder coronatoegangsbewijs. Waarbij uiteraard de 1,5 m afstandsregel geldt.

De periode na20 septemberzullen we gaan vormgeven volgens de dan geldende overheidsrichtlijnen. Dit wordt op basis van het kabinetsbesluitop 17 septemberduidelijk.

We begrijpen dat elke maatregel die we nog moeten treffen rondom Corona een vervelende is. Wel zijn we erg blij dat we weer voluit kunnen hockeyen en dat we elkaar weer in grote getalen mogen treffen. Maar dit kan alleen als we bovenstaande punten met elkaar naleven.

We rekenen dan ook op jullie steun en wensen jullie een gezellige en sportieve opstart van het nieuwe hockeyseizoen!

Bestuur HC Oranje-Rood