HeaderPhoto
Algemeen

Van de voorzitter: Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Nieuws afbeelding 19-7-2021
Heb je al een vakantiebestemming gekozen? Zijn je koffers gepakt?

Er was eens een tijd dat je in de winter je zomervakantie al kon plannen. Eerst haalde je bij het reisbureau een tas vol folders. Vervolgens nestelde je je thuis samen met je lief op de bank om je te verlekkeren aan de mooiste vakantiebestemmingen. Had je iets moois gevonden, dan boekte je die reis. Die vakantie, zes maanden later, lag vast. Daar kwam niks meer tussen, toch? Das war einmal…

Een bekende touroperator hanteert de slogan ‘creating memories’. Goed gevonden, vind ik, want op vakantie maak je herinneringen aan die je misschien nooit meer vergeet. Dat begint al in je prille jeugd, op de achterbank van een propvolle auto zonder airco met radiozenders die eenmaal over de grens acuut wegvielen. Maar geen nood: via de cassetterecorder klonken liedjes die voor altijd verbonden zijn met die ene vakantie naar de Ardèche of het Gardameer. Ondertussen hielden je ouders de moed erin met spelletjes als ‘ik ga op vakantie en ik neem mee…’ 

Of je nou weggaat of thuisblijft: ik hoop dat je een paar heerlijke weken hebt waarin je kunt bijkomen van een bewogen jaar. Geniet van de rust, je familie en je vrienden of – als je in je eentje op vakantie gaat – van alle moois om je heen. 

Blijf je thuis? Ook geen straf, vind ik. Zelf geniet ik in de zomer altijd intens van de topsportevenementen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Wimbledon, het EK Voetbal en de Tour de France liggen alweer achter ons, maar het grootste sportspektakel moet nog beginnen: de Olympische Spelen. Het hockey ga ik op de voet volgen, want diverse spelers van Oranje-Rood zijn in Japan actief voor verschillende landenteams!

Zelf gaan we trouwens komend seizoen ook voor spektakel zorgen. Het is dit jaar immers honderd jaar geleden dat er bij onze club voor het eerst werd gehockeyd. Daar gaan natuurlijk niet achteloos aan voorbij.

Beste leden, vrijwilligers, medewerkers, supporters en sponsors, dank voor jullie steun. Ik zie jullie graag, veilig teruggekeerd, zongebruind, uitgerust en goed gemutst, terug in augustus!

Pieter Janssen, voorzitter