HeaderPhoto
Algemeen

Nieuwste aanwinst voor Dames 1: Shona McCallin

Nieuws afbeelding 14-7-2021

Vlak voor het begin van het nieuwe seizoen heeft HC Oranje-Rood Dames 1 nog een sterspeler aan de selectie toegevoegd. De Britse hockeyster Shona McCallin heeft getekend voor een verblijf van minstens 1 seizoen in Eindhoven. Daarmee is de selectie voor het seizoen 2021 - 2022 rond.

Shona (29) is al vele jaren een vaste waarde op het middenveld van het Brits en Engels nationale team. Als jeugdspeelster doorliep zij reeds alle nationale elftallen en zette zij 85(!) junior caps op haar naam. McCallin is inmiddels uitgegroeid tot een topinternational en kwam al 93 keer uit voor Groot-Brittannië en Engeland. Saignant detail: McCallin won 2016 met de Britse hockeyploeg de gouden olympische medaille, door in de finale Nederland te verslaan na het nemen van shoot-outs. In Tokio zal zij met haar ploeg die Olympische titel proberen te prolongeren.

De komst van McCallin naar HC Oranje-Rood betekent een hereniging met Marlena Rybacha, met wie zij in 2012/2013 bij HC MOP speelde en waar ze zich onder leiding van coach Toon Siepman ontwikkelde tot de fantastische speelster die ze nu is.

Hoofdcoach Stefan Duyf is blij met de komst van McCallin: "Shona is een ervaren controlerende middenvelder met een goed tactisch inzicht. Shona voegt internationale ervaring toe aan onze doorgaans jonge ploeg. Bovendien kent zij de Nederlandse cultuur en is zij ook onze taal machtig, wat uiteraard van pas komt."