HeaderPhoto
Algemeen

Niek, Daphne en Joyce benoemd als erelid

Nieuws afbeelding 29-5-2021
Niek van der Schoot oud-speler Heren 1 (foto), Daphne van der Velden (oud-speelster Dames 1) en Joyce Scheffers (oud-bestuurslid) zijn in de Algemene Ledenvergadering van 19 mei officieel benoemd tot erelid van HC Oranje-Rood. Deze bijzondere titel is alleen weggelegd voor diegene die - op welke manier dan ook - van uitzonderlijke waarde is (geweest) voor onze club. Daphne en Niek hebben deze titel in ontvangst mogen nemen vanwege hun jarenlange hockeycarri√®re in respectievelijk Dames 1 en Heren 1 en bijzondere toegevoegde waarde voor onze club. Ter ere van hun afscheid maakten wij een mooi dubbelinterview.

Clubmens pur sang

Ook Joyce (foto onder) is door de ALV meer dan verdiend benoemd tot erelid van HC Oranje-Rood. Meer dan 43 jaar geleden kwam Joyce als jonge spruit bij onze club. Ze is 'het voorbeeld' van iemand die 7x24 uur Oranje-Rood is. Niet alleen als spelend hockeylid maar vooral ook door haar jarenlange vrijwilligerswerk als commissielid, lijnco√∂rdinator en bestuurslid. Het vrijwilligerswerk bij een sportvereniging zit zeker in haar genen, haar in 2014 overleden vader Noud Marks is ere-voorzitter van RPC. 
Daarnaast is Joyce natuurlijk ook 100% hockeymoeder met een huis vol hockeysticks van kinderen Cato, Job en Wout en echtgenoot Martien. Als Joyce al niet vanuit thuis actief is met Oranje-Rood is ze wel op de club te vinden. Echt haar 2e huis!
Toen Joyce aangaf te willen stoppen als bestuurslid was het vermoeden dat ze niet plots zou stoppen met haar vrijwilligerswerk. En ja hoor, ze is lid van de lustrumcommissie die ons 100 jarig bestaan in het seizoen 2021/2022 vorm gaat geven. Dus voorlopig hoeven we Joyce nog niet te missen!