HeaderPhoto
Algemeen

Van de voorzitter: terugblikken en vooruitkijken

Nieuws afbeelding 12-5-2021
Adiós Messi!

Stel je voor: Messi neemt afscheid van FC Barcelona in een leeg Camp Nou, het stadion waar normaal gesproken 100.000 bloedfanatieke socios de kelen schor schreeuwen. Maar de enige toeschouwers zijn z’n teamgenoten, de staf, een handvol journalisten en de vogels in de spanten van het dak. Waardeloos, toch?

Clubiconen zwaai je op gepaste wijze uit. Maar hoe doe je dat in coronatijd? Alleen al van de gedachte aan het naderende afscheid van onze eigen clubiconen Daphne van der Velden en Niek van der Schoot kreeg ik een knoop in mijn maag. Wat een feestelijke gebeurtenis had moeten worden met een tribune vol klappende en juichende mensen, een bomvol clubhuis en een bierkraan die continu open stond, dreigde een gevalletje nachtkaars te worden.

Mijn vrees bleek achteraf niet terecht. Het afscheid van onze twee clubhelden pakte namelijk prima uit. Dat kwam vooral door hen zelf. Niek en Daphne maalden niet om hoe hun afscheid had kunnen zijn, maar keken naar hoe het daadwerkelijk was. Binnen de mogelijkheden hebben we ze een prima afscheid gegeven. Dat het in een ander jaar leuker was geweest: jammer dan! Terugblikken heeft geen zin, laten we vooruitkijken.

Over terugblikken en vooruitkijken gesproken: honderd jaar geleden werd er aan de Aalsterweg voor het eerst gehockeyd. Als je nu langs ons terrein rijdt, is het rustiger dan normaal. Maar schijn bedriegt. Achter de schermen is hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. Het resultaat is een bomvolle activiteitenkalender! 

Wil je weten wat er komend seizoen allemaal op stapel staat? Woon dan onze algemene ledenvergadering bij (19 mei 20:30 uur digitaal). Dan praten we je helemaal bij. Verhinderd? Weet dan dit: onze club is springlevend en samen met jullie gaan we er een prachtig jubileumseizoen van maken!


Pieter Janssen
Voorzitter HC Oranje-Rood