HeaderPhoto
Algemeen

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Hedwig van Lierop

Nieuws afbeelding 18-2-2021
Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze enthousiaste vrijwilligers eens in de spotlight te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan Hedwig van Lierop - Marks


1. Wat doe jij als vrijwilliger bij HC Oranje-Rood?

Al heel lang draai ik mee in de gezellige infobalieploeg. Als infomedewerker ben je het gezicht van Oranje- Rood en het eerste aanspreekpunt voor coaches van thuis- en gast teams, ouders en (bonds)scheidsrechters. Daarnaast ben je de vraagbaak en probleemoplosser voor allerhande situaties, die zich op een wedstrijddag voordoen. In de zomer sta je gezellig buiten en kan je op rustige momenten de wedstrijden op veld 1 volgen. In de winter sta je behaaglijk warm binnen. Je draait een 'shift’ van 3 uur met een andere vrijwilliger. Kopje koffie of thee erbij en interessante ontmoetingen met veel spelers, coaches, ouders en wie er allemaal nog meer rondlopen op de club. Sinds 2018 heb ik de coördinatietaken van de infobalieploeg overgenomen van Ellen Leavers. 


2. Hoe ben je bij Oranje-Rood terecht gekomen en hoe lang ben je al actief betrokken?

Vroeger heb ik jaren gehockeyd bij Oranje Zwart. Begonnen in Meisjes D3, ik heb het geschopt tot Dames 16!! Geen talent dus, maar gezellig was het wel. Mijn ouders waren destijds ook actief als vrijwilliger; coachen en wekelijks het papieren clubblad "De Flits" in elkaar zetten. Door studie en werk ben ik 18 jaar Eindhoven uit geweest. Met mijn man Frans en 3 kinderen, Luka, Joris en Oline, ben ik uiteindelijk toch weer in Eindhoven beland. De kinderen wilden gaan hockeyen en zo loop ik alweer jaren rond bij Oranje Zwart/Oranje Rood


3. Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Een club kan niet draaien zonder vrijwilligers! Iets doen voor de club waar je kinderen lid van zijn geeft een goed gevoel. Bovendien is het heel leuk om naast supporter ook op een andere manier betrokken te zijn bij de club. Je leert veel mensen kennen en het is ook nog eens heel gezellig!


4. Hoe zou jij HC Oranje-Rood omschrijven in 5 woorden?

Alles met een hoofdletter G: 
Gedreven
Groot(s)
Genieten
Gezellig &
de te Gèkste


5. Wat is het leukste moment dat je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Er is niet één specifiek leukste moment, maar van een wedstrijd kijken in het zonnetje met leuke ouders langs de lijn kan ik ontzettend genieten.


6. Wie is jouw favoriete hockeyer/hockeyster van HC Oranje-Rood?

Daar moest ik toch even over nadenken. Zeker in dit jaar van weinig hockeywedstrijden. Deze vraag heb ik thuis voorgelegd en ZONDER twijfel kwam onze jongste dochter met het enige juiste antwoord (als enige nog actief lid van OR). Mijn favoriete hockeyster van Oranje Rood is: Oline van Lierop!


7. Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?

Gewoon DÓEN!
Kijk wat bij je past, wat je leuk vindt om te doen; er is altijd wel een vrijwilligerstaak bij te vinden. Ben je geen trainer/coach en heb je geen verstand van hockey; kom bij de infobalieploeg!! We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag zin hebben om een infobalieshift te draaien.


Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Hedwig? 
Kijk dan hier voor meer informatie en meld je ook aan als vrijwilliger. 
Klik hier om te zien welke vacatures we op dit moment hebben.