HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Vrijwilliger in de spotlight: 7 vragen aan Max Pierey

Nieuws afbeelding 11-11-2020
Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En bij HC Oranje-Rood zijn de vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. Of het nu gaat om een commissielid, coach, trainer, materiaalverzorger of scheidsrechter: de vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze club. Soms zijn zij duidelijk in ‘beeld’, vaak opereren ze juist op de achtergrond. Wij vinden het hoog tijd om een aantal van deze enthousiaste vrijwilligers eens in de spotlight te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan Max Pierey. 


1. Wat doe jij als vrijwilliger bij HC Oranje-Rood?

Een van de leuke dingen van zo'n club als Oranje-Rood is de diversiteit aan activiteiten, je kunt altijd wel iets leuks en nuttigs doen. Ik ben in 2007 begonnen als trainer en daarna coach bij OZ toen mijn kinderen nog klein waren. Later heb ik een paar keer bussen met supporters naar uitwedstrijden georganiseerd. Veel werk maar heel leuk, zeker toen Heren 1 het heel goed ging doen en de Play Offs ging halen. Rond de fusie heb ik een paar jaar het Beukennootjes toernooi en tot vorig jaar het Bedrijfshockey georganiseerd, altijd samen met leuke en soms nieuwe clubgenoten. Uit de groep waarmee we de EHL en de Play Off organiseerden ontstond "de Klusclub" om alle OZ en EMHC spullen samen te voegen en te repareren voor "HC Oranje-Rood in oprichting". Verbazingwekkend hoeveel verschillende typen goals we hadden! De laatste tijd van OZ zat ik in het bestuur bij OZ, maar ik was i.t.t. mijn kinderen juist lid bij EMHC: een model fusiegezin dus. Bij EMHC werd ik CS+ scheidsrechter en de arbitrage heeft me wel gegrepen moet ik zeggen. Op een gegeven moment stop je met trainen en coachen en ook met zelf hockeyen. Dan is fluiten een leuke manier om met de sport, de club en soms je eigen teams bezig te blijven. Nu zit ik als bestuurder in de Scheidsrechterscommissie en in Sportiviteit en Respect, beide met het doel de hockeybeleving zo leuk mogelijk te maken voor spelers, begeleiding en toeschouwers.

2. Hoe ben je bij Oranje-Rood terecht gekomen en hoe lang ben je al actief betrokken?

Mijn toen 6-jarige dochter wilde bij "de beste club in de wereld" spelen dus dat werd OZ en daarmee was de keuze ook voor haar broertjes gemaakt. Toen een vriend mij een keer mee nam naar Bedrijfshockey bleek dat bij de buren EMHC te zijn. Mij heeft dat verschil nooit zoveel gedaan. 

3. Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Vanaf het allereerste begin ben ik als vrijwilliger gestart: trainer bij de F-jes. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen, want het maakt het zo leuk als je een beetje je draai gaat vinden in zo'n club. Je doet dan ook veel samen met je kinderen en dat heb ik altijd heel leuk gevonden.

4. Hoe zou jij HC Oranje-Rood omschrijven in 5 woorden?

Hallo - kijken - rennen - genieten - biertje


5. Wat is het leukste moment dat je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Wat mij het meest heeft aangesproken - tot nu toe! - is de eindronde EHL en Play Offs met tribunes vol hockey liefhebbers. (En dan kom je mensen uit Wales tegen. Je vraagt ze voor welke club zij hier zijn en ze antwoorden: Er doet helaas geen club uit Wales mee, maar we zijn hier voor het hockey. "We just loooove the game") 

6. Wie is jouw favoriete hockeyer/hockeyster van HC Oranje-Rood?

Mijn favorieten zijn Hugo uit JA2 en Carl uit JC3. 


7. Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?

Mijn tip: gelijk doen! Wat je ook doet, het is leuk om te doen en altijd nuttig. Je leert de halve club kennen en na een tijdje ga je weer eens wat anders doen als je wilt. 
Maar ik heb nóg een tip voor de mensen die denken dat ze géén vrijwilliger willen worden: denk nog eens na. Wil je dat jouw kinderen thuis komen van het sporten en dat je er niks mee hebt, of wil je dat je weet waar ze het over hebben en wil je samen doorkletsen en lachen over de dag? 


Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Max? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je ook aan als vrijwilliger. Klik hier om te zien welke vacatures we op dit moment hebben.