HeaderPhoto
Algemeen

Van de Voorzitter: 'Schouder aan schouder'

Nieuws afbeelding 16-3-2020
Niks aan de hand. Het zal wel meevallen. De paniek is overdreven. 

In die trant reageerden sommige mensen op de eerste berichten over het Coronavirus. Helaas kregen ze geen gelijk.

Het Coronavirus heeft ingrijpende gevolgen en de maatregelen om het virus in te dammen treffen ons allemaal: ouderen, mensen in loondienst, ondernemers, mensen thuis en kinderen. Iedereen houdt zijn adem in en vraagt zich af: hoe lang gaat dit duren en wat zullen de effecten zijn, op korte maar ook op lange termijn?

De crisis treft ook sportverenigingen zoals Oranje-Rood hard. Zo kunnen we voorlopig niet hockeyen. Dat is vervelend maar niet onoverkomelijk. Eerlijk gezegd maken we ons als bestuur meer zorgen over de financiële gevolgen van de crisis voor onze club.

Net als bij jou thuis gaan de kosten bij de club gewoon door. Denk aan de salarissen van de mensen die bij ons in loondienst zijn, de hypotheek, het gas-licht-water en de verzekeringen. Maar aan de inkomstenkant moeten we een flinke veer laten. Zo vallen de barinkomsten, een belangrijke pijler in onze financiële huishouding, de komende weken volledig weg. 

Wat nu? Als bestuur hebben we de (mogelijke) impact van de crisis voor onze vereniging in beeld gebracht. Er ligt een pakket aan maatregelen klaar die we kunnen inzetten als dat nodig is. Is er reden voor paniek? Nee. Wel is er behoefte aan begrip. De crisis is overmacht, ook voor ons, en we moeten alle zeilen bijzetten om aan onze financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen. 

De kracht van een team manifesteert zich pas écht als het team onder druk komt te staan. Dít is het moment om te laten zien wat we waard zijn. Als we schouder aan schouder staan en teamspirit tonen, vieren we volgend jaar onder veel leukere omstandigheden gewoon ons eeuwfeest. Dat gaat ons zeker lukken, want als er één groep sporters is die zich ergens doorheen kan slaan, dan zijn het hockeyers. En zeker die van Oranje-Rood!

Pieter Janssen, voorzitter