HeaderPhoto
Algemeen

Corona-update: maatregelen voor de jeugd versoepeld

Nieuws afbeelding 22-4-2020
22 april

In de persconferentie van 21 april heeft de overheid bekend gemaakt dat een aantal Coronamaatregelen versoepeld gaan worden. Een daarvan heeft betrekking op de mogelijkheid voor de jeugd om weer te gaan sporten. 
Al onze jeugd (60% van onze vereniging) mag vanaf 29 april zich weer vol gaan storten op het hockey.  De groep t/m 12 jaar (t/m D-jeugd) mag weer georganiseerd gaan trainen zonder rekening te hoeven houden met de 1,5 meter maatregel en de groep van 13 t/m 18 jaar (C- t/m A-jeugd) mag weer georganiseerd gaan trainen maar wel met inachtneming van de 1,5 meter maatregel.
Onze technische staf is in overleg met bestuur Jeugd, onze jeugdcommissies en met de KNHB op dit moment druk bezig om hier een schema voor op te stellen en trainers te benaderen. Zij verwachten dit uiterlijk zaterdag klaar te hebben en aan jullie te kunnen communiceren. Houd je mail, FB en de website dus goed in de gaten.
 
Verder heeft de KNHB bekend gemaakt dat alle competities beëindigd zijn en dat er geen promotie of degradatie plaats zal vinden. Lees hier meer over deze beslissing.
Dit betekent dat we dit seizoen dus definitief geen wedstrijden meer zullen spelen. De bestaaande maatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Wij gaan bekijken of we daarna ook voor de senioren hockeymogelijkheden kunnen creëren.


1 april

Op 31 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat alle reeds geldende maatregelen in het kader van het bedwingen van de Coronacrisis tot en met 28 april van kracht blijven.  Sinds het begin van de crisis volgt HC Oranje-Rood de richtlijnen van de KNHB, het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF.  Op basis van de op 31 maart gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB besloten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Het doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen ze hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Zodra die mogelijkheden concreet in kaart gebracht zijn, laten wij u dat weten.17 maart

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het Coronavirus in Nederland heeft de KNHB gevolg gegeven aan de oproep van het RIVM, de Nederlandse overheid en NOC*NSF. Alle competitiewedstrijden zijn daarom afgelast tot en met 6 april a.s. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities.
De afgelopen dagen ontving de competitieleiding van de KNHB de nodige vragen over het inhalen van de afgelaste wedstrijden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer deze wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijvoorbeeld afhankelijk van de ontwikkeling van het Coronavirus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april a.s. maar ook aan langer uitstel van een herstart.
Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwachten wij dat er gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.15 maart

Zoals vandaag bekend is gemaakt, zullen alle maatregelen met betrekking tot het indammen van het Coronavirus tot en met 6 april van kracht zijn. Tot die tijd blijft onze accommodatie gesloten en vinden er geen enkele activiteiten plaats. 
De KNHB heeft het complete competitieprogramma voor alle teams tot 7 april afgelast en alle sportverenigingen moeten op last van de overheid dicht blijven tot 7 april.


12 maart

Naar aanleiding van de actuele situatie rondom de verspreiding van het Coronavirus en in navolging van de door de KNHB gestelde maatregelen, worden alle activiteiten van HC Oranje-Rood tot en met 31 maart geschrapt. Dat betekent dat alle HC Oranje-Rood trainingen, wedstrijden, bijeenkomsten etc. - ook die met minder dan 100 personen - niet doorgaan.


11 maart

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant heeft NOC*NSF alle sportbonden geadviseerd gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s. Daarom heeft de KNHB besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart.
Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.

Naar aanleiding hiervan heeft HC Oranje-Rood besloten alle activiteiten tot nader order op te schorten. Dat betekent dus dat ALLE (oefen)wedstrijden, trainingen, bootcamp, bijeenkomsten etc. tot en met maandag 16 maart niet doorgaan. 

N.B. De KNHB zal de wedstrijden in LISA pas centraal aanpassen als er door de bond een nieuwe speeldatum is vastgesteld. Tot die tijd zijn de afgelaste wedstrijden nog wel zichtbaar, maar niet relevant.


10 maart
Naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM en GGD worden ook bij HC Oranje-Rood geen handen meer geschud. Daarnaast moeten alle overleggen en besprekingen die niet noodzakelijk zijn, minstens 7 dagen worden opgeschort of online/telefonisch plaatsvinden. 

Ten aanzien van de hockeyactiviteiten: alles gaat tot nader order conform het advies van de KNHB gewoon door. Houd voor de actuele situatie ook de update van de KNHB in de gaten.