HeaderPhoto
Algemeen

HC Oranje-Rood Heren 1 haalt Australiër Jake Whetton

Nieuws afbeelding 4-2-2020
Volgend seizoen staat er bij HC Oranje-Rood Heren 1 een Australische spits binnen de lijnen. International Jake Whetton zal de komende 2 seizoenen deel uitmaken van de selectie van zijn voormalige HIL- teamgenoot Robert van der Horst.

Jake Whetton (28) speelt momenteel in de Australische competitie voor de Queensland Blades. Daarnaast is hij met 200 caps achter zijn naam een van de vaste waarden in het nationale hockeyteam van Australië, de Kookaburras. 
Jake speelde in 2016 in de Hockey India League en was daar teamgenoot van Robert van der Horst. Een aantal maanden geleden vond het eerste contact tussen beide hockeylegendes plaats over een mogelijke overstap naar HC Oranje-Rood.

"Ik geloof dat de Hoofdklasse een van de beste competities ter wereld is en ik heb altijd al in die competitie willen spelen. Ik heb geweldige dingen gehoord van ex-Australische spelers die eerder bij de club hebben gespeeld en vind dat het voor mij en mijn gezin een unieke kans is om naar zo'n geweldige club te komen. Het zal mij helpen een betere hockeyspeler te worden en ik kan voor HC Oranje-Rood veel betekenen”, aldus Jake.

Met Jake ‘Whetty‘ Whetton in de gelederen heeft HC Oranje-Rood een spits met een
geweldig palmares: winnaar van de World Cup, gouden medaille Commonwealth Games, viervoudig winnaar Champions Trophy en eerste winnaar van de Pro League. In 2018 werd hij genomineerd voor FIH-speler van het jaar.