HeaderPhoto
Algemeen

Van de Voorzitter: Verzwikte enkel

Nieuws afbeelding 6-11-2019

Als mij wordt gevraagd wat ik mooi vind aan hockey (en veel andere sporten), dan is mijn antwoord: sport heeft alleen maar pluspunten. Sporten verbetert je conditie, versterkt je spierkracht en vergroot je weerstand. Sporten zorgt voor ontspanning en voor sociale contacten. Kortom: sporten draagt bij aan zowel je fysieke als je mentale gezondheid. 

‘Oh, en die blessures dan?’, hoor ik sommigen van u denken. Ook dat is een te verwaarlozen nadeel. Onderzoek heeft aangetoond dat de voordelen van sporten – denk met name aan een betere conditie – veel groter zijn dan de nadelen, zoals een verzwikte enkel of een gebroken hand. Dat zijn kwaaltjes die je ook kunt overhouden aan een avondje Stratumseind…

Alles pleit voor sport. Daarom zorgen onze talloze vrijwilligers er ieder jaar weer voor dat de roosters kloppen, dat er voldoende chauffeurs zijn, dat ieder team een coach en een trainer heeft, dat we het onze bezoekers en sponsors naar de zin maken en – niet onbelangrijk bij een vereniging die houdt van gezelligheid – dat er voldoende mensen ‘voor’ de bar staan. 

Als Oranje-Rood leggen we – om in sporttermen te blijven – de lat graag nog wat hoger. Wij vinden dat we als club een waardevolle maatschappelijke functie hebben. Vandaar dat we op 30 oktober gastheer waren van een seminar over vitaliteit voor ondernemers. Gasten waren onder meer onze wethouder van Sport Stijn Steenbakkers, kennisinstituten zoals de TU/e en Fontys Sporthogeschool, sponsoren uit onze businessclub en geïnteresseerde leden en andere belangstellenden. Zo brengen we partijen bij elkaar, terwijl wij op onze beurt weer leren van hun kennis en ervaringen.

Uiteraard hebben we ook oog voor de gezondheid en (verkeers)veiligheid van onze jeugdleden. Daarom hebben we onlangs een actie gehouden om de jeugd te wijzen op het belang van goed licht op je fiets.  Als ouder kun je trouwens ook een bijdrage leveren aan hun verkeersveiligheid. Hoe? Door niet alleen de verlichting thuis te controleren, maar ook te letten op de maximumsnelheid op de Charles Roelslaan (30 km/u). Het zou immers vervelend zijn als onze leden op weg naar de club of naar huis een enkel zouden verzwikken of een hand zouden breken...

Pieter Janssen, voorzitter