HeaderPhoto
Algemeen

Mogelijke hinder door aanleg P+R

Nieuws afbeelding 7-8-2019
Aanstaande maandag 12 augustus start de Gemeente Eindhoven met voorbereiding voor de bouw van van de Park and Ride-garage in Genneper Parken. Daarvoor is het o.a. noodzakelijk dat de kruising met de Stappendijk aangepast wordt en het fietspad van de Aalsterweg aan de kant van Genneper Parken een stukje wordt opgeschoven.

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto’s en motoren van de Aalsterweg gebruik blijven maken. Weggebruikers in de richting van het centrum zullen niets merken van de herinrichting, aldus de gemeente. In zuidelijke richting is tussen 9.00 en 15.00 uur slechts één rijstrook beschikbaar. Een complete afsluiting van de weg is alleen noodzakelijk in het weekend van 7 en 8 september. Het verkeer wordt dan omgeleid over de Leenderweg.  

Tijdens de herinrichting worden de fietsers over één rijstrook van de busbaan geleid. De overblijvende rijstrook wordt door de bussen als wisselstrook in beide richtingen gebruikt. Behalve op de Aalsterweg wordt ook gewerkt aan het verkeerspleintje tussen Hotel Eindhoven en de toekomstige P+R. Deze werkzaamheden duren tot medio oktober. 

Vervolgens starten in december de voorbereidingen voor de verhuizing van voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef. RPC verhuist in de winterstop, waarna de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage kunnen beginnen. Deze wordt volgens planning in het najaar van 2020 in gebruik genomen.