28 Juni

Van de voorzitter : ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

Nieuws afbeelding


Het laatste fluitsignaal is in zicht, het seizoen zit erop, de vakantie is in aantocht. Aanstaande zondag hebben we nog het VOF-toernooi, de jaarlijkse traditie om samen met familie en/of vriendenclub de vakantie te beginnen en het hockeyseizoen af te sluiten.

Een mooie gelegenheid om vervolgens wat afstand te nemen, alles te laten bezinken en even op adem te komen. Zodra we straks allemaal hongerig zijn als het seizoen weer begint. 


Buitenstaanders denken waarschijnlijk dat onze vereniging in de zomermaanden helemaal stil ligt. Het tegenovergestelde is waar. Op ons complex wordt van 14 t/m 20 juli het internationale 6-Nations toernooi gehouden. 24 Europese landenteams (jeugd 15-18 jaar) gaan op jacht naar de begeerde titels. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken, dus laat die kans niet voorbij gaan.


Daarnaast wordt door velen achter de schermen gewerkt aan de voorbereiding op ons nieuwe seizoen. Onze accommodatie krijgt een zomerbeurt, de hockeymaterialen worden weer op orde gebracht, trainers, managers en coaches worden gezocht, planningen worden gemaakt en oefenwedstrijdjes geregeld. 


Is dat simpel? Zeker niet. Kijk alleen al naar de aantallen. Onze vereniging heeft ruim 2.550 leden. Dat betekent dat we zo’n 180 teams hebben. Ieder team heeft gemiddeld minstens drie vrijwilligers: een coach, een manager en een trainer. Kortom: 600 vrijwilligers moeten tijdens de vakantieperiode worden gevonden.


Cruijff zei: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Nou, als je kijkt naar die aantallen, heb ik het door. Achter de schermen, op momenten dat je het niet verwacht, wordt bij ons een heleboel werk verzet. Misschien moeten we die mensen wat vaker op het schild hijsen. Meestal klappen wij voor perfect uitgevoerde strafcorners en oogstrelende doelpunten. Niks mis mee. Maar al die vrijwilligers die in stilte zoveel werk verzetten terwijl anderen vakantie vieren, ook die verdienen wat mij betreft een dik applaus.


Ik wens jullie een fijne zomer!


Pieter Janssen, voorzitter