9 Oktober

G-hockeyers laten zich zien in de binnenstad

Nieuws afbeelding

Oranje Rood-shirts druk in de weer tussen de Bijenkorf en de C&A? Jazeker! Op zaterdag 29 september waren onze helden van het G-team onder begeleiding van de reguliere trainers en ook drie dames van Dames 1, Donja, Valérie en Shihori te bewonderen op het 18 septemberplein in de Eindhovense binnenstad. In de ochtend hadden ze al keihard getraind en in de middag werd er nog een stapje extra gezet onder een fijn zonnetje en veel belangstelling van het winkelend publiek. 

Het had alles te maken met de promotie van de gehandicaptensport tijdens de Multisportdag, georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek. Verschillende verenigingen presenteerden zich daar om te laten zien welke mogelijkheden er voor gehandicapten zijn om een sport te kunnen beoefenen: o.a. rolstoelhockey, badminton, dansen, zitvolleybal en natuurlijk hockey. Hiervoor was een veld afgezet voor de deuren van de Bijenkorf. 

De Oranje Rood spelers deelden het veld met de rolstoelhockeyers van de GP Bulls en hockeyden om en om tegen Donja, Valérie en Shihori. De dames hadden er zichtbaar plezier in en hadden het vooral lastig tegen de rolstoelhockeyers, al helemaal toen ze zelf in een rolstoel plaatsnamen. Ons G-team, begeleid door de vaste trainers Katrien en Hein, bleken ware ambassadeurs voor de hockeysport door hun fanatisme en plezier, waar veel mensen ook lang en met veel bewondering naar bleven kijken. 
Het G-team bleek verder een team van multi-talenten te zijn. Zodra de beats van DéDé Dance startten op het naastgelegen terrein, liepen ze het hockeyveld af en gaven ze een eigen dansshow weg, onder luid applaus van het publiek. Als je hun op de Oranje Rood velden in actie wilt zien, kom dan gerust kijken op zaterdagochtend op veld 8 vanaf 9.00. 
Kortom, de G-hockeyers horen er helemaal bij. Maar er worden nog wel nieuwe leden gezocht dus mochten jullie nog kinderen kennen met een handicap, laat ze vooral contact opnemen voor een proeftraining.  Voor verdere informatie verwijzen wij naar de speciale pagina op deze site.