8 September

Van de voorzitter: veld 6 bijna klaar

Nieuws afbeelding

We zagen helemaal voor ons: de start van het munkey/funky/benjamin seizoen en daarna het Meet & Greet toernooi op het nieuwe veld 6. Helaas ging dat vorige week niet door en toen we zeker dachten te weten dat het dit weekend wel ging lukken … nog niet. Dus even een kleine toelichting:

Toen de groene toplaag van veld 6 verwijderd was, werd duidelijk dat de onderlaag op een aantal plaatsen los had gelaten. Dat moest hersteld worden anders zou het veld niet worden goedgekeurd door de KNHB. In goed overleg met Edel grass is er gewerkt aan een oplossing en de mensen van Edel grass hebben de hele zomer gewerkt om te zorgen dat veld 3 en veld 6 toch op tijd klaar zou zijn.

Niet een slechte planning of onoplettendheid speelde ons parten… maar het weer.
De extreme droogte frustreerde het herstellen van de onderlaag. Zelfs het sproeien van de zwarte onderlaag heeft niet goed genoeg mogen baten. Nadat de onderlaag van veld 6 deze week door de KNHB was herkeurd en goed bevonden,  dachten we het echt te redden om dit weekend alles af te hebben. Nu verhoudt het lijmen van de toplaag zich erg slecht met forse regenval.... en dus kwam er weer uitstel.

De frustratie van de uitloop van de renovatie met twee weken wordt wel een beetje goedgemaakt door het idee dat we hiermee weer een super veld hebben dat 10 jaar mee kan.

Dus komende week gaan we het toch weer meemaken: hockeyen op veld 6!