17 Juni

Update HC Oranje-Rood kampioenen

Nieuws afbeelding Op de diverse velden in het hele land heeft vandaag weer aantal juniorenteams gestreden om het kampioenschap. MD4 beet vanmorgen in Hilvarenbeek het spits af en veroverde de titel. MC8 (foto) deed datzelfde op de velden van Weert.(Lees hieronder het verslag van hun kampioenswedstrijd).  JC1 werd kampioen in Boxtel en kan zich volgende week kwalificeren voor deelname aan het NK. MA1 werd in de landelijke competitie ongeslagen kampioen van hun poule en mogen volgende week in de play-offs gaan spelen voor het landskampioenschap. Dat mag  JB1 ook; zij veroverden vandaag in de landelijke competitie een felbegeerde tweede plaats en mag zich dus komende week ook melden voor de play-offs. 

JC5 maakten het in hun kampioenswedstrijd bloedstollend spannend, maar kwamen als kampioenen het veld af. Iets minder spannend -maar niet minder bijzonder - was het bij MC6: zij werden ongeslagen kampioen met een doelsaldo van maar liefst +58! 
 Ook het hechte vriendinnenteam van MA7 sluit dit seizoen - en daarmee ook hun jarenlange samenspel in de jeugd - af met een kampioenschap. 

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie werden ook MD1, JD3, MA3, JD1, en M6E12 kampioen. 
 
Ook bij de senioren is er een groot aantal teams kampioen geworden. Op de (voor)laatste speeldag werden  HVA, HVC, HJ1 DJ1, H10, H11 en D10  tot de beste van hun poules gekroond. En eerder deze maand heeft ook het DD Mixed team het seizoen als kampioen afgesloten.


Namens HC Oranje-Rood allemaal heel hartelijk gefeliciteerd met deze topprestaties en heel veel succes bij het vervolg.Dames van MC8 pakken de titel!

Met nog een wedstrijd voor de boeg wist het elftal onder leiding van coach Ad Gooijaerts en teammanager Sandra Mager wat de opdracht was: een punt in de uitwedstrijd tegen HC Weert volstaat om het kampioenschap veilig te stellen. Een kampioenschap dat uiteraard nog meer glans heeft als het team ongeslagen en liefst met winst na twee keer 35 minuten het kunstgras in Limburg zou verlaten. 
Scherp spel, uitstekende combinaties en talloze kansen tekenden de eerste helft. Met scheidsrechters overigens die even scherp waren en daarvoor een compliment verdienen! Ondanks het overwicht bleef de eerste helft doelpuntloos. En ook hier mag een compliment gemaakt worden: de keepster van Weert liet de enige hoop op een eventuele verassing op laatste competitiedag levend. Hoewel het gelijkspel tijdens de rust uitzicht gaf op het kampioenschap, bleef de spanning ongekend hoog in de tweede helft. Slechts een doelpunt van de dames uit Limburg kon een vroegtijdig feest verstoren. Iets waar eigenlijk niemand rekening mee hield, maar zeker niet ondenkbaar was. Meegereisde supporters verzuchtten ook in de tweede helft het missen van de vele kansen. Zou Weert dan toch via een toevallige strafcorner – onverdiend – dat doelpunt maken? Met nog goed twintig minuten voor de boeg maakte een ietwat gelukkige (maar niet minder verdiende) actie van Sterre van der Sijde een eind aan alle speculaties en de hoop van runner up Weert… GOAAAAAAL voor Oranje Rood. De resterende minuten werden keurig uitgespeeld door onze dames en het kampioenschap was een feit!