16 April

Tina Bachmann nieuwe hoofdcoach Dames 1

Nieuws afbeelding

Komend seizoen keert Tina Bachmann terug naar Eindhoven voor haar nieuwe functie als hoofdcoach bij onze Dames 1. De Duitse oud-international en voormalig speelster van MHC Oranje-Zwart Dames 1 tekende een verbintenis voor drie seizoenen.

Na haar carrière als speelster vervolgde Bachmann haar loopbaan als coach. Tina maakte haar debuut als coach bij de heren van HTC Uhlenhorsten, waarmee ze de Duitsland zaalhockeylandstitel veroverde. Om vervolgens de overstap te maken naar de SCHC Dames 1, waar ze twee jaar als hoofdcoach opereerde.

Vanaf komend seizoen is Tina Bachmann terug in Eindhoven en leidt ze de technische staf van HC Oranje-Rood dames 1. Een staf waar ook Toon Siepman als assistent trainer onderdeel van uit zal blijven maken.


Naast Toon Siepman zal Tina komend seizoen ook op de expertise van Kiki de Ruiter kunnen bouwen. Kiki speelde zelf jarenlang bij MHC Oranje-Zwart en is ook bij HC Oranje-Rood actief als coach van MB1. Zij zal als assistent coach het begeleidingsteam van Dames 1 completeren.

Wij wensen Tina, Toon en Kiki ontzettend veel succes de komende seizoenen!