5 September

Van de voorzitter: we zijn weer begonnen!

Nieuws afbeelding

Een dag na het Meet & Greet toernooi geeft de opkomende spierpijn een duidelijk signaal dat we eerder hadden moeten erkennen dat teams die gemiddeld de helft zou oud zijn, gewoon iets te snel zijn. Maar het is ook duidelijk een ander signaal: we zijn weer begonnen. En dat voelt, ondanks de spierverzuring, ontzettend goed.


Traditiegetrouw werd deze zomer afgesloten met het Vrienden of Familie toernooi op HC Oranje-Rood. Een evenement dat ook bij de voorgangers EMHC en Oranje-Zwart altijd zwart omrand op de kalender heeft gestaan. Ook dit jaar was het VoF-toernooi een groot succes, met een heerlijke mix van hockey en gezelligheid. Met op de achtergrond de prachtige EK finale.


Het seizoen staat weer op het punt te beginnen, afgelopen week was er gelijk weer volop leven op de club. De trainingen zijn begonnen, oefenwedstrijden gespeeld en overal in het clubhuis vonden ouder-avonden en besprekingen plaats. Een aanstekelijke bedrijvigheid.


De keeperspullen en team-tassen zijn (zo goed mogelijk) uitgedeeld. En hoewel de opstart van het nieuwe seizoen nog niet helemaal vlekkeloos verliep, draaien we dankzij de bereidwillige houding van menig ouder inmiddels toch echt lekker.


De hele zaterdag zijn er oefenwedstrijden gespeeld door de jeugd. En doorstond het nieuwe speeltuintje haar vuurdoop glansrijk. Op zondag speelden 26 senioren teams een uitstekend georganiseerd Meet & Greet toernooi. Waarvoor veel dank aan de organisatie en de scheidsrechters. Een goede start!


Ook onze eerste teams zijn alweer flink in de weer. De kersverse Europees Kampioenen zijn, met een grote grijns, inmiddels weer aangesloten bij de teams.

Deze week komen ook onze spelers en speelsters bij Jong Oranje terug.


Onder hen bevinden zich ook veel HC Oranje-Rood spelers en speelsters. Bram en Teun bij de heren en Yibbi, Fiona, Freeke, Lisa en Maud bij de dames. Wat een prachtige zomer voor HC Oranje-Rood!


Zowel Heren 1 als Dames 1 hebben zich de afgelopen zomer versterkt. Thomas Briels keert bij Heren 1 naar eigen zeggen ‘terug op het nest’. En ook de selectie van Toon Siepman kent een aantal nieuwe gezichten. Hazuki Nagai, Sophie van Nieuwamerongen en Thisja van der Kruijs, van harte welkom bij HC Oranje-Rood.


Alle ingrediënten voor een prachtig tweede seizoen HC Oranje-Rood lijken aanwezig. Samen met jullie maken we er weer een groot succes van.


En daar kunnen we zondag 17 september mee beginnen, op de eerste Super Sunday van het seizoen. Zet die dus alvast in je agenda.


Tot snel op HC Oranje-Rood!Joep de Groot

Voorzitter HC Oranje-Rood