HeaderPhoto

De Club

HC Oranje-Rood is ontstaan uit de fusie tussen EMHC (opgericht in 1921) en MHC Oranje Zwart (opgericht in 1935). De officiële fusiedatum is 1 juli 2016 maar de officiële oprichtingsdatum blijft 14 oktober 1921. 

In september 2016 werd het nieuwe complex in gebruik genomen. Met 4 watervelden, 1 semi-waterveld, 3 zandvelden, een speel- en trainingsveldje voor de jeugd, ruim voldoende kleedkamers, een gezellige bar met verschillende zithoeken, een tweede verdieping 'Lounge12' en een tribune met ruim 1500 plaatsen beschikt de club over  een modern en zeer compleet complex.

De nieuwbouw is gerealiseerd door bijdragen van drie partijen: de provincie, de gemeente en de voorgangers van HC Oranje-Rood, EMHC en MHC Oranje-Zwart.

Het is onze missie om in overleg met de gemeente en andere partners op de Genneper Parken ideeën uit te werken waarin voor allerlei groepen in de samenleving gelegenheid ontstaat om met elkaar sportieve activiteiten te ontplooien, en waarin onze accommodatie ook ruimte biedt aan andere activiteiten.

Per augustus 2019 telt de club ruim 2600 leden waarvan het grootste deel (1600 leden) in de jeugd speelt op zaterdag. Op zondag beoefenen nog eens 1000 senioren en veteranen met veel plezier de hockeysport. 

Meer weten over de club, of weten wat er allemaal mogelijk is in ons clubhuis (dat is onder meer te huur voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten)? Neem dan contact op met ons via [email protected].

Luister hier naar ons clublied.