HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Jongste Jeugd

4½ - 10 jaar


Welkom bij HC Oranje-Rood!


Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor de jongste jeugd superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!

Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd onder leiding van Technisch Manager Jeugd, Thijs Bams, Assistent technisch manager Bram van Rijn en Technisch Verantwoordelijke Jongste Jeugd, Francis Beks. Het team begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op hele jonge leeftijd.


Funkey | 4½ - 5 jaar (groep 1 en 2)


FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op zaterdagmorgen of woensdagmiddag. De woensdaggroep start bij minimaal 6 aanmeldingen. Er worden spel- en oefenvormen gedaan waarin hockeyspecifieke bewegingen aan bod komen. Met verschillende materialen kan uw kind zich heerlijk uitleven. Een uur plezier met andere kinderen op een heus kunstgrasveld; een mooi eerste contact met teamsport. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis. Geen speciale hockeykleding vereist, we adviseren welk sportkleding en sportschoenen en bij warm weer een bidon met water. Ouders en jeugdleden verzorgen de trainingen onder leiding van een veldcoördinator. Klik hier voor meer uitleg.

F-Benjamins | 6 jaar (groep 3)


Nu begint langzaam het echte werk. Je traint één keer per week met andere kinderen van jouw leeftijd op zaterdagmorgen. Ouders en Jeugdleden verzorgen de trainingen onder leiding van een veldcoördinator. Vanaf de F-Benjamins horen een bitje, scheenbeschermers en een eigen hockeystick bij de standaard outfit. Je start met leren hoe je je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en partijtjes gespeeld. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis.

F3-tallen | 7 jaar (groep 4)


Je gaat competitie spelen: echte wedstrijden tegen teams uit de omgeving. Vanaf de F3-tallen is een Oranje-Rood clubtenue verplicht bij de wedstrijden. De teams bestaan uit minimaal 6 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdag. Het team wordt begeleid door twee coaches (ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelbegeleiders, dit wordt door middel van een roulatieschema door alle ouders gedaan. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook hier wordt training gegeven door ouders en jeugdleden, ook weer onder leiding van een veldcoördinator. 

E6-tallen | 8 jaar (groep 5)


Je speelt competitie in een E-zestal en jouw team bestaat uit minimaal 6 spelers. De wedstrijden zijn op zaterdag en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. Je speelt tegen teams uit de omgeving. De thuisspelende partij levert één spelbegeleider, dit wordt door middel van een roulatieschema door alle ouders gedaan. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag. De woensdagtraining is een carrousel training waarbij alle teams worden gemixt en vaste trainers bij de oefeningen staan. De vrijdagtraining is een teamtraining.  Klik hier voor meer uitleg over de E-carrousel training.

E8-tallen | 9 jaar (groep 6)


Je speelt met 8 teamgenoten in een E-achttal op een half veld. Verder geldt hierbij hetzelfde als bij de E6-tallen. 

Op verschillende momenten in het seizoen worden trainingscursussen, coachavonden en spelbegeleidersuitleg aangeboden zodat het voor alle ouders toegankelijk is om mee te helpen bij het team van jouw kind. 

Enthousiast? Kom een keer kijken, of nog leuker, meld je aan voor een proeftraining!


Aanmelden voor een proeftraining of aanmelden als lid

We kennen per seizoen 4 instroom-momenten; in september bij aanvang van de herfstcompetitie; ongeveer 6 weken later, na de herfstvakantie; en na de winterstop, bij aanvang van de lentecompetitie in maart en het laatste instroommoment is na de meivakantie. Exacte data zie verder op deze pagina.

Aanmelden kan op de website onder het kopje ‘lidmaatschap’, waar je het formulier in kunt vullen. Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie contact met je op. We spreken dan af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na twee proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar vul dan dit formulier in Proef Trainingen en wij nemen contact me je op !

Meer informatie?

 

Stuur een email naar de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie** van jouw zoon of dochter onder vermelding van de naam, geboortedatum en in welke groep op school hij of zij zit.

Funkeys (4,5 - 5 jr) [email protected] Floor Vissers
Benjamins (6 jr) [email protected] Rutger Stokmans
F3-tal (7 jr) [email protected] Jongens en Meisjes:
Marielle Rulo & Giselle Govers
E6-tal (8 jr) [email protected] Jongens : Rivke van der Weerden
Meisjes :
Maartje Fleuren
E8-tal (9 jr) [email protected] Jongens: Linda Beunder
Meisjes: Linda Beunder
Technisch verantwoordelijke
tv.[email protected] Francis Beks
Voorzitter JJ [email protected] Els Valkenburg

NB Er is geen wachtlijst

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels


2022 NIEUWS
Proeftrainingen 2e seizoenshelft seizoen 2021-2022 Jongste Jeugd

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar vul dan dit formulier in Proef Trainingen en wij nemen contact me je op !

Proeftrainingen #3 2022:

Funkeys: Woensdag 9 + 16 maart 16:00-17:00 

F3, E6 en E8: Woensdag 9 + 16 maart 17:00-18:00 

Benjamins: Zaterdag 12 + 19 maart 8:30-9:30 

 

Proeftrainingen #4 2022, Combinatie met Eindhoven sport

Funkeys: Woensdag 11 + 18 mei 2022 16:00-17:00

F3, E6, E8: Woensdag 11 + 18 mei 2022 17:00-18:00

Benjamins: zaterdag 14 + 21 mei 2022 8:30-9:30

Voor alles geldt: eerst aanmelden via het formulier op de website van HC Oranje-Rood. Dan wordt er door de betreffende Lijncoördinator contact opgenomen om afspraak te maken voor proeftrainingen.

NB Pas als je het leuk vindt en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de betreffende lijncoördinatoren.