HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Jongste Jeugd

4½ - 10 jaar


Welkom bij HC Oranje-Rood!


Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor de jongste jeugd superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!

Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd onder leiding van Technisch Manager Jeugd, Thijs Bams, Assistent technisch manager Bram van Rijn en Technisch Verantwoordelijke Jongste Jeugd, Francis Beks. Het team begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op hele jonge leeftijd.


Funkey | 4½ - 5 jaar (groep 1 en 2)


FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op zaterdagmorgen of woensdagmiddag. De woensdaggroep start bij minimaal 6 aanmeldingen. Er worden spel- en oefenvormen gedaan waarin hockeyspecifieke bewegingen aan bod komen. Met verschillende materialen kan uw kind zich heerlijk uitleven. Een uur plezier met andere kinderen op een heus kunstgrasveld; een mooi eerste contact met teamsport. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis. Geen speciale hockeykleding vereist, we adviseren welk sportkleding en sportschoenen en bij warm weer een bidon met water. Ouders en jeugdleden verzorgen de trainingen onder leiding van een veldcoördinator. 

F-Benjamins | 6 jaar (groep 3)


Nu begint langzaam het echte werk. Je traint één keer per week met andere kinderen van jouw leeftijd op zaterdagmorgen. Ouders en Jeugdleden verzorgen de trainingen onder leiding van een veldcoördinator. Vanaf de F-Benjamins horen een bitje, scheenbeschermers en een eigen hockeystick bij de standaard outfit. Je start met leren hoe je je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en partijtjes gespeeld. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis.

O8 team (voorheen F3-tallen | 7 jaar (groep 4))


Je gaat competitie spelen: echte wedstrijden tegen teams uit de omgeving. Vanaf de O8 teams is een Oranje-Rood clubtenue verplicht bij de wedstrijden. De teams bestaan uit minimaal 6 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdag. Het team wordt begeleid door twee coaches (ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelbegeleiders, dit wordt door middel van een roulatieschema door alle ouders gedaan. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook hier wordt training gegeven door ouders en jeugdleden, ook weer onder leiding van een veldcoördinator. 

O9 team (voorheen E6-tallen | 8 jaar (groep 5))


Je speelt competitie in een zestal en jouw team bestaat uit minimaal 6 spelers. De wedstrijden zijn op zaterdag en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. Je speelt tegen teams uit de omgeving. De thuisspelende partij levert één spelbegeleider, dit wordt door middel van een roulatieschema door alle ouders gedaan. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag. De woensdagtraining is een carrousel training waarbij alle teams worden gemixt en vaste trainers bij de oefeningen staan. De vrijdagtraining is een teamtraining.  Klik hier voor meer uitleg over de carrousel training.

O10 team (voorheen E8-tallen | 9 jaar (groep 6))


Je speelt met 8 teamgenoten in een achttal op een half veld. Verder geldt hierbij hetzelfde als bij de O9. 

Op verschillende momenten in het seizoen worden trainingscursussen, coachavonden en spelbegeleidersuitleg aangeboden zodat het voor alle ouders toegankelijk is om mee te helpen bij het team van jouw kind. 

Enthousiast? Kom een keer kijken, of nog leuker, meld je aan voor een proeftraining!


Aanmelden voor een proeftraining of aanmelden als lid

We kennen per seizoen 4 proeftraining-momenten; in september bij aanvang van de herfstcompetitie; ongeveer 6 weken later, na de herfstvakantie; en na de winterstop, bij aanvang van de lentecompetitie in maart en het laatste instroommoment is na de meivakantie. Exacte data zie verder op deze pagina.

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar; ga dan naar 'lidmaatschap' - 'inschrijfformulier' . Kies bij het inschrijfformulier voor 'proeflid jeugd' en wij nemen contact me je op!

Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie contact met je op. We spreken dan af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na twee proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

Direct lid worden zonder proeftrainingen, dat kan natuurlijk ook!
Aanmelden kan op de website onder het kopje ‘lidmaatschap’. Kies bij het inschrijfformulier voor "jongste jeugd”.


Meer informatie?

 Stuur een email naar de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie** van jouw zoon of dochter onder vermelding van de naam, geboortedatum en in welke groep op school hij of zij zit.

Funkeys (4,5 - 5 jr) [email protected] Rutger Stokmans & Nicole Wils
Benjamins (6 jr) [email protected] Steffie van Soest
O8 / F3-tal (7 jr) [email protected] Meisjes: Giselle Govers
Jongens: Rutger Stokmans
O9 / E6-tal (8 jr) [email protected] Mariëlle Rulo & Dorine Harberink
O10 / E8-tal (9 jr) [email protected] Maartje Fleuren & Danielle Heller
Technisch verantwoordelijke
tv.[email protected] Francis Beks
Voorzitter JJ [email protected] Els Valkenburg

NB Er is geen wachtlijst

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels


2022 NIEUWS
Proeftrainingen 1e seizoenshelft seizoen 2022-2023 Jongste Jeugd

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar; ga dan naar  lidmaatschap’- 'inschrijfformulier'  Kies bij het inschrijfformulier voor "proeflid jeugd” en wij nemen contact me je op! 

Proeftrainingen #1 2022-2023:

Funkeys en Benjamins: Zaterdag 24 sept en zaterdag 1 oktober 8.30-9.30 uur  

O8, O9 en O10 (voorheen F3-E6-E8): Woensdag 21 + 28 september 17.00-18.00 uur

Voor alles geldt: eerst aanmelden via het formulier op de website van HC Oranje-Rood. Dan wordt er door de betreffende Lijncoördinator contact opgenomen om afspraak te maken voor proeftrainingen.

NB Pas als je het leuk vindt en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de betreffende lijncoördinatoren.