21 Mei

HC Oranje-Rood werkt mee aan rookvrije generatie

Nieuws afbeelding

Vanaf 11 mei 2019 is het sportcomplex van HC Oranje-Rood op zaterdag rookvrij. Overal op het terrein zijn de borden van de ‘Rookvrije generatie’ opgehangen, zodat duidelijk is dat HC Oranje-Rood werkt aan een - op termijn volledig - rookvrij sportpark. Voorlopig is het roken op het terrein op zaterdag verboden, op termijn zal het verbod voor alle dagen gaan gelden.


Vanuit de Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding is het initiatief 'Rookvrije generatie' gestart met als doel kinderen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken, maar ook om hen vrij van de verleiding om te gaan roken te laten opgroeien. Steeds meer sportverenigingen sluiten zich aan bij deze beweging want sport en roken horen niet bij elkaar. Als hockeyvereniging wil ook HC Oranje-Rood het goede voorbeeld geven aan onze jeugd. 


Handhaving is overigens een gedeelde verantwoordelijkheid van onze leden en bezoekers. Het bestuur hoopt dat eenieder zich gesterkt voelt om anderen, die zich niet houden aan de rookvrije omgeving, te informeren en aan te spreken op hun rookgedrag. De ervaring op andere rookvrije clubs is dat iedereen bereid is zijn/haar sigaret uit te maken als je het op de juiste manier vraagt en wijst op een gezonde leefomgeving voor de kinderen.