HeaderPhoto

Jongste Jeugd

2½ - 10 jaar


Welkom bij HC Oranje-Rood!


Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor de jongste jeugd superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!

Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd onder leiding van Technische Manager Jeugd, Sven van der Most en Technisch Verantwoordelijke Jongste Jeugd, Francis Beks. Het team begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op hele jonge leeftijd.


Bewegen voor Peuters en Kleuters | 2½ tot 4½ jaar


Voor kinderen van 2½ tot 4½ jaar bieden we een 'voorproefje' aan. Op zaterdagochtend om 9.00 uur in de gymzaal van de Fontys Sporthogeschool Eindhoven worden de kinderen uitgedaagd met leuke spelvormen waarin hockey al een heel klein beetje terugkomt (i.s.m. Kicks 'n Sticks).

Meer informatie of inschrijven? Stuur een mail naar [email protected] Let op; uw zoon/dochter wordt door aanmelding bij Bewegen voor Peuters en Kleuters géén lid van Oranje-Rood!


Munkey en Funkey | 4½ - 5 jaar (groep 1 en 2)


FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op zaterdagmorgen van 8:30u tot 9:15u, of woensdag van 16:00u tot 16:45u. De woensdaggroep start bij minimaal 6 aanmeldingen. Er worden spelletjes gedaan en voorzichtig aan de techniek gewerkt. Met verschillende materialen kan uw kind zich heerlijk uitleven. Drie kwartier plezier met andere kinderen op een heus kunstgrasveld; een mooi eerste contact met teamsport. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis. Geen speciale hockeykleding vereist en je kunt trainen op je eigen sportschoenen. Een kleine eigen hockeystick is wel handig.

F-Benjamins | 6 jaar (groep 3)


Nu begint langzaam het echte werk. Je traint één keer per week met andere kinderen van jouw leeftijd op zaterdagmorgen van 8:30u tot 9:30u. Ouders en Jeugdleden verzorgen de trainingen. Een bitje in, scheenbeschermers aan en leren hoe je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en partijtjes gespeeld. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis.


F3-tallen | 7 jaar (groep 4)

Na een jaar ga je competitie spelen: echte wedstrijden tegen teams uit de omgeving. De teams bestaan uit minimaal 6 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend. Het team wordt begeleid door twee coaches (meestal ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelleiders, dat rouleert meestal. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.

E6-tallen | 8 jaar (groep 5)


Je speelt competitie in een zogenaamd E-zestal en jouw team bestaat uit minimaal 6 spelers. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. De thuisspelende partij levert twee spelleiders, vaak ouders. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.

E8-tallen | 9 jaar (groep 6)


Je speelt met 8 teamgenoten in een E-achttal op een half veld. Ook deze wedstrijden zijn op zaterdagmorgen en de trainingen op woensdag- en vrijdagmiddag. Ouders of begeleiders zijn spelleider.

Enthousiast? Kom een keer kijken, of nog leuker, meld je aan voor een proeftraining!


Aanmelden voor een proeftraining of aanmelden als lid

We kennen per seizoen 4 instroom-momenten; in september bij aanvang van de herfstcompetitie; ongeveer 6 weken later, na de herfstvakantie; en na de winterstop, bij aanvang van de lentecompetitie in maart en het laatste instroommoment is na de meivakantie.

Aanmelden kan op de website onder het kopje ‘lidmaatschap’, waar je het formulier in kunt vullen. Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie contact met je op. We spreken dan af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na twee proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

NB Pas als je het leuk vindt, en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de lijncoördinatoren.


Meer informatie?

Stuur een email naar de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie** van jouw zoon of dochter onder vermelding van de naam, geboortedatum en in welke groep op school hij of zij zit.

Peuter-Kleuter (- jr)
[email protected]
Maartje Fleuren
Munkey ( jr) [email protected] Joshua Klerks
Funkey (5 jr)
[email protected]
Rutger Stokmans
Benjamins (6 jr) [email protected] Maartje Fleuren
F3-tal (7 jr) [email protected] Jongens: Joshua Klerks
Meisjes: Maartje Fleuren
E6-tal (8 jr) [email protected] Jongens : VACATURE
Meisjes :
Linda Beunder
E8-tal (9 jr) [email protected] Jongens: Judith Stolk
Meisjes:
Elize Sturkenboom
Technisch verantwoordelijke
[email protected] Francis Beks
Voorzitter JJ [email protected] Francis Beks

NB Er is geen wachtlijst

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels


8 juli 2020 NIEUWS
Proeftrainingen & instroom-moment september 2020 Jongste Jeugd
Aanmelden hiervoor kan door in te schrijven als (proef)lid onder het tabblad lidmaatschap op de website van HC Oranje-Rood.

Munkey / Funkey op woensdag 16:00 – 16:45u: ALLEEN BIJ VOLDOENDE AANMELDINGEN
4½ - 5-jarigen / groep 1 en 2
proeftrainingen: woe 9 en 16 september 2020
informatie: [email protected]


Munkey op zaterdag 08:30 – 09:15u
4½-jarigen / groep 1
proeftrainingen: za 5 en 12 september 2020
informatie: [email protected]

Funkey op zaterdag 08:30 – 09:15u
5-jarigen / groep 2
proeftrainingen: za 5 en 12 september 2020
informatie: [email protected]


Benjamins op zaterdag 08:30 – 09:30u

6-jarigen / groep 3
proeftrainingen: za 5 en 12 september 2020
informatie: [email protected]


7-, 8- en 9-jarigen / groep 4, 5 en 6

proeftrainingen: woe 2 en 9 september 2020van 17:00 - 18:00u
informatie:

F3 / 7-jarigen: [email protected]
E6 / 8-jarigen: [email protected]
E8 / 9-jarigen: [email protected]

Voor alles geldt: eerst aanmelden als lid onder het tabblad lidmaatschap op de website van HC Oranje-Rood. Dan wordt er door de betreffende Lijncoördinator contact opgenomen om afspraak te maken voor proeftrainingen.
NB Pas als je het leuk vindt en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de betreffende lijncoördinatoren.

Proeftrainingen & instroom-moment na de herfstvakantie 2020 Jongste Jeugd
woe 28 oktober en 4 november 2020
za
31 oktober en 7 november 2020