HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Spelregelcursus

Het begrijpen van de spelregels is belangrijk voor de kwaliteit van het spel en daarmee ook het spelplezier. We vinden dan ook dat we vroeg moeten beginnen met leden en ouders om zich hier verder in te verdiepen.

Vanaf de C-jeugd worden alle spelers en speelsters uitgenodigd tot het volgen van de spelregelcursus. Vanaf de B-jeugd is dit verplicht. En doorgroeien naar de A-jeugd kan NIET zonder spelregeldiploma.

De spelregelcursus wordt online gevolgd en afgesloten met een presentatieavond ter voorbereiding op het examen waar de puntjes nog even op de i worden gezet. Deze is voor de jeugd verplicht. Daarna volgt een schriftelijk examen op de club. De tijdsinvestering is in de regel 2 uur online + 2 uur presentatie + 1 uur examen.


We hebben de ambitie om elke maand gedurende het veldseizoen een cursus aan te bieden aan de groep. Belangstellende ouders, ooms en tantes zijn van harte uitgenodigd… Voorwaarde is wel een UNIEK e-mailadres per kandidaat. 

Om instromers in de A jeugd een kans te geven hun spelregelexamen te halen, hebben we tijdens de eerste weken een sessie voor instromers. Deze is verplicht.