HeaderPhoto

G-Hockey

Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. 
Sinds een aantal jaren heeft HC Oranje-Rood ook een G-team om kinderen met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. 

Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor het G-team superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!

Voor wie

G-Hockey is er voor kinderen vanaf 8 jaar met een licht verstandelijke beperking zoals bijvoorbeeld het syndroom van Down of een autistische stoornis. Het uitgangspunt is ‘gewoon wat gewoon kan, en speciaal als het speciaal moet’.

Trainingen

De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend om half negen en duren een uur. De trainingen vinden plaats in een groep van momenteel 11 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar. Tijdens de training worden kleine groepjes gemaakt die onder begeleiding van een trainer aan de slag gaan om hockey te leren. Je begint met een rondje warmlopen en daarna een bitje in, scheenbeschermers aan en leren hoe je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan. Aan het einde van de training wordt een gezamenlijk wedstrijdje gespeeld waarna het tijd is om samen ranja te drinken in het clubhuis. 

De trainers (vrijwilligers jeugd en senioren) hebben al een aantal jaren ervaring en geven de training onder leiding van een professionele hoofdtrainer. Een paar keer per jaar wordt de training ondersteund door spelers van Heren I. 

Ook worden hockey-activiteiten georganiseerd met andere G-teams in de regio. In het afgelopen jaar heeft het G-team voor het eerst meegedaan met een hockeytoernooi en ook meegelopen in de line-up van Heren 1. In de winter is er bij voldoende belangstelling ook training in de zaal.

Proeftrainen en aanmelden

Het is mogelijk om gratis 3 proeftrainingen te volgen. Als je het leuk vindt, kun je je vervolgens als lid aanmelden.  Instromen kan gedurende het hele jaar. Aanmelden kan via dit formulier. Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt een van de managers van het G-team contact met je op. We spreken dan af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na drie proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

Contributie

De jaarcontributie is gelijk aan die van de jongste jeugd en bedraagt € 189. Dit is exclusief eenmalig inschrijfgeld van € 60. Stroom je in na de winterstop dan bedraagt de contributie € 90 voor het resterende deel van het jaar. Voor wintertraining wordt een aparte bijdrage gevraagd.

Meer informatie

Stuur een email naar [email protected] onder vermelding van de naam en telefoonnummer. Vervolgens zal een van de managers van het G-team contact met u opnemen.