HeaderPhoto

Jongste Jeugd

4½ - 10 jaar


Welkom bij HC Oranje-Rood!


Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor de jongste jeugd superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!

Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd onder leiding van Technisch Manager Jeugd, Thijs Bams, Assistent technisch manager Bram van Rijn en Technisch Verantwoordelijke Jongste Jeugd, Francis Beks. Het team begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op hele jonge leeftijd.


Munkey en Funkey | 4½ - 5 jaar (groep 1 en 2)


FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op zaterdagmorgen of woensdagmiddag. De woensdaggroep start bij minimaal 6 aanmeldingen. Er worden spelletjes gedaan en voorzichtig aan de techniek gewerkt. Met verschillende materialen kan uw kind zich heerlijk uitleven. Drie kwartier plezier met andere kinderen op een heus kunstgrasveld; een mooi eerste contact met teamsport. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis. Geen speciale hockeykleding vereist en je kunt trainen op je eigen sportschoenen. Een kleine eigen hockeystick is wel handig.

F-Benjamins | 6 jaar (groep 3)


Nu begint langzaam het echte werk. Je traint één keer per week met andere kinderen van jouw leeftijd op zaterdagmorgen. Ouders en Jeugdleden verzorgen de trainingen. Een bitje in, scheenbeschermers aan en leren hoe je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en partijtjes gespeeld. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis.


F3-tallen | 7 jaar (groep 4)

Na een jaar ga je competitie spelen: echte wedstrijden tegen teams uit de omgeving. De teams bestaan uit minimaal 6 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend. Het team wordt begeleid door twee coaches (meestal ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelleiders, dat rouleert meestal. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.

E6-tallen | 8 jaar (groep 5)


Je speelt competitie in een zogenaamd E-zestal en jouw team bestaat uit minimaal 6 spelers. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. De thuisspelende partij levert twee spelleiders, vaak ouders. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.

E8-tallen | 9 jaar (groep 6)


Je speelt met 8 teamgenoten in een E-achttal op een half veld. Ook deze wedstrijden zijn op zaterdagmorgen en de trainingen op woensdag- en vrijdagmiddag. Ouders of begeleiders zijn spelleider.

Enthousiast? Kom een keer kijken, of nog leuker, meld je aan voor een proeftraining!


Aanmelden voor een proeftraining of aanmelden als lid

We kennen per seizoen 4 instroom-momenten; in september bij aanvang van de herfstcompetitie; ongeveer 6 weken later, na de herfstvakantie; en na de winterstop, bij aanvang van de lentecompetitie in maart en het laatste instroommoment is na de meivakantie.

Aanmelden kan op de website onder het kopje ‘lidmaatschap’, waar je het formulier in kunt vullen. Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie contact met je op. We spreken dan af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na twee proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar vul dan dit formulier in Proef Trainingen en wij nemen contact me je op !


Meer informatie?

Stuur een email naar de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie** van jouw zoon of dochter onder vermelding van de naam, geboortedatum en in welke groep op school hij of zij zit.


Munkey ( jr) [email protected] Joshua Klerks
Funkey (5 jr)
[email protected]
Joshua Klerks
Benjamins (6 jr) [email protected] Rutger Stokmans
F3-tal (7 jr) [email protected] Jongens: Vacature
Meisjes: Vacature
E6-tal (8 jr) [email protected] Jongens : Maartje Fleuren
Meisjes :
Maartje Fleuren
E8-tal (9 jr) [email protected] Jongens: Linda Beunder
Meisjes: Linda Beunder
Technisch verantwoordelijke
tv.[email protected] Francis Beks
Voorzitter JJ [email protected] Els Valkenburg

NB Er is geen wachtlijst

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels


2021 NIEUWS
Proeftrainingen September 2021 Jongste Jeugd

Voor onze Jongste Jeugd organiseren we speciale proeftrainingen. Ben je tussen de 4 en 10 jaar vul dan dit formulier in Proef Trainingen en wij nemen contact me je op !

Exacta data en meer informatie over de proeftrainingen in september volgt zsm.

Voor alles geldt: eerst aanmelden via het formulier op de website van HC Oranje-Rood. Dan wordt er door de betreffende Lijncoördinator contact opgenomen om afspraak te maken voor proeftrainingen.
NB Pas als je het leuk vindt en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de betreffende lijncoördinatoren.